LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 08 Μαΐου 2024 22:49

Βουλή: Φωταγωγήθηκε στα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού (εικόνες)

Η συμβολική κίνηση έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

ΕΕΣ - Βουλή - Παγκόσμια Ημέρα

Με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, τιμώντας το έργο του διεθνούς ανθρωπιστικού κινήματος, φωταγώγησε σήμερα το Μέγαρο του Κοινοβουλίου η Βουλή των Ελλήνων, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής, η 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΕΣ/ΕΗ), αποτελεί μια ετήσια εορτή, με έντονη διεθνή διάσταση, στο πλαίσιο της οποίας αναδεικνύονται οι 7 Θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Κινήματος ΕΣ/ΕΗ, και πιο συγκεκριμένα: ο Ανθρωπισμός, η Αμεροληψία, η Ουδετερότητα, η Ανεξαρτησία, ο Εθελοντισμός, η Ενότητα και η Παγκοσμιότητα.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία-ορόσημο συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του Ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού και βραβευθέντος με το πρώτο Νόμπελ Ειρήνης, Ερρίκου Ντυνάν (8 Μαΐου 1828).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Μεσσηνία: 6χρονη στο νοσοκομείο μετά από επίθεση σκύλου

Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσεις

Σητεία: Συνελήφθη ανήλικος και η μητέρα του για απειλή κατά νεαρού

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕρντογάν για Ραΐσι: Η Τουρκία στέλνει ειδική ομάδα διάσωσηςΧθες 22:17 | Ειδήσεις

Βαθιά λυπημένος από τα νέα για την συντριβή του ελικοπτέρου εμφανίσρηκε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ποια βοήθεια ζήτησε η Τεχεράνη από την Άγκυρα.

Φρεγάτα “ΥΔΡΑ”: Πύραυλος τον Χούθι έπεσε δίπλα της ενώ συνόδευε εμπορικό πλοίο (βίντεο)Χθες 18:06 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες που πύραυλος περνά σε κοντινή απόσταση από την ελληνική φρεγάτα, έχοντας εκτοξευθεί από τους Χούθι.

Μητσοτάκης: Η συνάντηση με Ερντογάν, η Συμφωνία των Πρεσπών και οι ΕυρωεκλογέςΧθες 15:47 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός μίλησε σε συνέντευξή του για τη νέα κανονικότητα με την Τουρκία και διαμήνυσε σε Αλβανία και Σκόπια ότι ο ευρωπαϊκός τους δρόμος περνάει από την Ελλάδα 

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα (βίντεο)Χθες 22:25 | Ειδήσεις

Στις φλόγες παραδόθηκε η μονάδα της εταιρείας με τα σχολικά γεύματα,  που τις τελευταίες ημέρες φέρονται να προκάλεσαν δηλητηρίαση σε δεκάδες μαθητές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πετράλωνα - Καταγγελία: Την φώναξε να καθαρίσει και προσπάθησε να τη βιάσει 23:59Γενοκτονία των Ποντίων: Η σφαγή και ο ξεριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού23:48Γονιμότητα μετά την ηλικία των 40 ετών: Τι πρέπει να γνωρίζετε23:35Ερντογάν για Ραΐσι: Η Τουρκία στέλνει ειδική ομάδα διάσωσης23:22Super League: Η τελική βαθμολογία και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια23:08Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα (βίντεο)22:55Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Σίγουρα στην Ευρώπη οι Πειραιώτες, στο... περίμενε οι “πράσινοι”22:41ΑΕΚ - Λαμία: Νίκη με πικρό φινάλε για την Ένωση στο πρωτάθλημα22:28Super League: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ 22:15Rapid test δωρεάν την Δευτέρα σε 156 σημεία22:01Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη για τον βιασμό της εν διαστάσει συζύγου του21:47Ιράν: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ραΐσι, σύμφωνα με ιρανικά μέσα - Διαψεύδει η Ερυθρά Ημισέληνος21:34Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με πυροβολισμό στην Πολίχνη 21:20Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι (εικόνες)21:06ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” της νέας εβδομάδας20:53Νίσυρος: Επιχείρηση απεγκλωβισμού για ζευγάρι μεταναστών20:48Φρεγάτα “ΥΔΡΑ”: Πύραυλος τον Χούθι έπεσε δίπλα της ενώ συνόδευε εμπορικό πλοίο (βίντεο)20:39Formula 1: Νίκη με άγχος για τον Φερστάπεν στην Ίμολα20:30Ραΐσι: Συνετρίβη το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου – Άγνωστη η τύχη του (εικόνες)20:10Περιστέρι: Επικράτησε του Κολοσσού και προκρίθηκε στους ημιτελικούς19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο