LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 09 Μαΐου 2024 08:00

AstraZeneca – Μεταξάκης: Το εμβόλιο μου προκάλεσε θρόμβωση

Τι είπε για την απόσυρση του εμβολίου, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Μαγιορκίνης - Μεταξάκης

Για την απόφαση της AstraZeneca να αποσύρει το εμβόλιο της για τον κορονοϊό, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ο Αλέξανδρος Μεταξάκης, ο οποίος υπέστη θρόμβωση όταν έκανε το εμβόλιο, την περίοδο της πανδημίας.

«Χάρηκα με την είδηση της απόσυρσης, ήταν κάτι που το περίμενα», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε, «ότι έπαθα προήλθε από το εμβόλιο, το απέδειξαν οι εξετάσεις και το παραδέχτηκαν όλοι οι γιατροί. Μου πήρε σχεδόν ένα χρόνο για να αποκατασταθεί η υγεία μου».

«Επικοινώνησα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζα, μου είπαν να κάνω και δεύτερη δόση. Μετά από όλη αυτήν την περιπέτεια, κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου ούτε από την AstraZeneca, ούτε από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές», είπε ο κ. Μεταξάκης, ο οποίος αναμένει τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του.

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε και ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος επεσήμανε ότι όντως υπήρξαν κάποια προβλήματα από τον εμβολιασμό, όπως θρομβώσεις, έρπητας ζωστήρας, πάρεση κλπ.

«Σε κάθε περίπτωση οι τυχόν παρενέργειες ήταν απειροελάχιστες μπροστά στο όφελος και τις ζωές που έσωσε το εμβόλιο», είπε ο κ. Μαγιορκίνης και διευκρίνισε ότι η απόσυρση του εμβολίου έγινε γιατί η εταιρεία σταμάτησε να το παράγει και πλέον είναι ξεπερασμένο, μετά τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κολωνός: Επεισόδιο με πυροβολισμούς

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου: Επική ανατροπή και τελικός για τη “βασίλισσα”

Καιρός: Βροχές, σκόνη και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελευσίνα: Συνελήφθη δραπέτης φυλακών από το 201108:11Πάτρα – τροχαίο: Εγκλωβίστηκαν μητέρα και παιδί07:57Ιραν - Ραϊσί: Επίσημα νεκρός ο πρόεδρος και ο Υπουργός Εξωτερικών07:44Εκλογές - ΤΕΕ: Στασινός και ΔΚΜ νίκησαν με 41%07:30Κέρκυρα: Άγριος ξυλοδαρμός ανήλικου από 15χρονο07:17Rapid test δωρεάν την Δευτέρα σε 156 σημεία07:03Εορτολόγιο - 20 Μαΐου: Ποιος γιορτάζει σήμερα06:50ΠΑΟΚ – Τούμπα: Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στην απονομή (εικόνες)06:36Ιράν - Ραϊσί: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο, δεν υπάρχει ίχνος ζωής06:23Καιρός: Αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές την Δευτέρα06:09Πετράλωνα - Καταγγελία: Την φώναξε να καθαρίσει και προσπάθησε να τη βιάσει 23:59Γενοκτονία των Ποντίων: Η σφαγή και ο ξεριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού23:48Γονιμότητα μετά την ηλικία των 40 ετών: Τι πρέπει να γνωρίζετε23:35Ερντογάν για Ραΐσι: Η Τουρκία στέλνει ειδική ομάδα διάσωσης23:22Super League: Η τελική βαθμολογία και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια23:08Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα (βίντεο)22:55Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Σίγουρα στην Ευρώπη οι Πειραιώτες, στο... περίμενε οι “πράσινοι”22:41ΑΕΚ - Λαμία: Νίκη με πικρό φινάλε για την Ένωση στο πρωτάθλημα22:28Super League: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ 22:15Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη για τον βιασμό της εν διαστάσει συζύγου του21:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο