LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2022 10:52 | Ανανέωση: 20 Σεπτεμβρίου 2022 13:49

Σκρέκας: Επιδότηση στο ρεύμα με τρία κλιμάκια

«Μηδενικές» οι πιθανότητες για διακοπή του ρεύματος, τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας, λίγο πριν από την ανακοίνωση των μέτρων για την ενέργεια.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΡΕΥΜΑ

Σχεδόν μηδενικές χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τις πιθανότητες για διακοπές ρεύματος.

«Στη ζωή και όταν μαίνεται ένας πόλεμος συμβατικός και ενεργειακός, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ μικρές αυτές οι πιθανότητες, σχεδόν μηδενικές», τόνισε μιλώντας στον Σκάι.

Στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την διασφάλιση επάρκειας περιλαμβάνεται η εγκατάσταση δεύτερης δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, η αύξηση της λιγνιτικής παραγωγής, η δυνατότητα λειτουργίας μονάδων φυσικού αερίου με πετρέλαιο ντήζελ, η αποθήκευση φυσικού αερίου. Παράλληλα αναμένεται από την ΕΕ οδηγία για εξοικονόμηση ενέργειας ιδίως κατά τις ώρες αιχμής το μεσημέρι και το βράδυ.

Αναφερόμενος στο σύστημα επιδοτήσεων των λογαριασμών ενέργειας για το οποίο αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες ο κ. Σκρέκας επανέλαβε ότι θα υπάρχει κλιμάκωση των επιδοτήσεων στο ρεύμα με τρία κλιμάκια: στο πρώτο κλιμάκιο η επιδότηση θα είναι υψηλότερη και θα βαίνει μειούμενη. Επιπλέον θα υπάρχει πρόσθετη έκπτωση απολογιστικά για όσους επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, η οποία θα προσδιορίζεται με την έκδοση εκκαθαριστικού λογαριασμού. Συνολικά εκτιμάται ότι θα απορροφηθεί το 90-94 % των αυξήσεων.

Δεν θα υπάρχει "μπόνους" εξοικονόμησης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου, τόνισε ο υπουργός, καθώς είναι δύσκολο να γίνει επιμερισμός στις πολυκατοικίες που έχουν κεντρική θέρμανση με φυσικό αέριο. Η τιμή του καυσίμου είναι 7-10 φορές υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι ωστόσο με την κρατική στήριξη θα είναι πιο προσιτή αλλά όχι στα επίπεδα προ κρίσης.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει «Όσο ενισχύονται οι παράγοντες αναπαραγωγής της ενεργειακής ακρίβειας και φτώχειας, δηλαδή η στρατηγική της “πράσινης μετάβασης” και η ενέργεια – εμπόρευμα, οι όποιες επιδοτήσεις θα είναι χωρίς αντίκρισμα για τα λαϊκά νοικοκυριά και θα καταλήγουν τελικά στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό που απαιτείται άμεσα για την ουσιαστική ανακούφιση του λαού, είναι η αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ενέργεια. Οτιδήποτε άλλο, που προτείνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ανακύκλωση του προβλήματος».


Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας: Σαφείς και υπαρκτές οι απειλές της Τουρκίας

Σεισμός στο Μεξικό: μίνι - τσουνάμι στην Νέα Καληδονία

Μέγαρα - Κατάρρευση γέφυρας: Έπεσε τμήμα της μαζί με σκαπτικά μηχανημάτα! (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο