LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2022 19:03

Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη συνάντηση με την Λιζ Τρας

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, έφτασε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ το απόγευμα της Παρασκευής για την πρώτη συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ'.

Λιζ Τρας - Μπάκιγχαμ - Συνάντηση με Κάρολο

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο βασιλιάς Κάρολος Γ", μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. 

Ο νέος βασιλιάς, έτυχε θερμής υποδοχής κατά την άφιξή του στο Μπάκιγχαμ, από το πλήθος κόσμου που βρίσκεται εδώ και πολλές ώρες στο σημείο για να αποτίσει φόρο τιμής στη Βασίλισσα.

Το απόγευμα της Παρασκευής, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της μετέβησαν στο παλάτι του Μπάκινγκχαμ για ακρόαση με τον νέο βασιλιά Κάρολο.

Ο Κάρολος Γ’ θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς αύριο, Σάββατο (10.09.2022), στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στις 20:00 το βράδυ (Ελλάδας, 18:00 ώρα Βρετανίας) θα απευθυνθεί, για πρώτη φορά ως βασιλιάς στους Βρετανούς.

Κάρολος Γ - Λονδίνο - υποδοχή

Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα από τον εξώστη αυτής της κατοικίας και στη συνέχεια, την επομένη, σε όλες τις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Βρετανία: Πρωτόγνωρο βάπτισμα πυρός για τη Λιζ Τρας ο θάνατος της βασίλισσας

Ένα 48ωρο μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Βρετανίας, η Λιζ Τρας βρέθηκε να κολυμπά σε αχαρτογράφητα νερά, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ύστερα από επτά δεκαετίες στον θρόνο.

Η πρωθυπουργός Τρας συνάντησε σήμερα το απόγευμα τον βασιλιά Κάρολο Γ’, λίγες ώρες πριν από την μετάδοση του πρώτου διαγγέλματος του νέου μονάρχη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Βρετανία αλλάζει μονάρχη και πρωθυπουργό την ίδια εβδομάδα: ένα πρωτόγνωρο βάπτισμα πυρός για τη νέα επικεφαλής της κυβέρνησης Λιζ Τρας. Με την πάροδο των ετών, κάθε πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε τον χρόνο να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο θανάτου της βασίλισσας. Η Λιζ Τρας δεν πρόλαβε, μιας και διορίστηκε επίσημα από την Ελισάβετ Β’ δύο ημέρες πριν από τον θάνατό της βασίλισσας.

Οι τελευταίες επίσημες φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ είναι αυτές της συνάντησης που είχε την Τρίτη με τη διάδοχο του Μπόρις Τζόνσον, στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας.

Από τη στιγμή που ανέλαβε την πρωθυπουργία, η Λιζ Τρας ήξερε ότι δεν θα απολάμβανε περίοδο χάριτος. Λίγες ώρες πριν από τον θάνατο της βασίλισσας, είχε παρουσιάσει ενώπιον του κοινοβουλίου το σχέδιο για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Η συζήτηση διακόπηκε το μεσημέρι όταν δόθηκε διακριτικά στην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ένα σημείωμα που την ενημέρωνε ότι η υγεία της βασίλισσας είχε επιδεινωθεί ραγδαία.

Η Λιζ Τρας ενημερώθηκε για τον θάνατο της βασίλισσας γύρω στις 16:30 (τοπική ώρα – 18:30 ώρα Ελλάδος), δύο ώρες προτού ανακοινωθεί επισήμως από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ήταν ο 15ος διορισμός πρωθυπουργού από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στα 70 χρόνια που παρέμεινε στον θρόνο. Ο πρώτος ήταν του Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο τελευταίος ήταν της Λιζ Τρας, την περασμένη Τρίτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Άνδρας βγήκε στον δρόμο με πιστόλι σε κατάσταση αμόκ (εικόνες)

Δολοφονία στην Λάρισα: Το υπόγειο που βρέθηκε νεκρή η 35χρονη (εικόνες)

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η τεράστια περιουσία της σε ακίνητα και καταθέσεις

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο