LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 20 Αυγούστου 2022 23:30 | Ανανέωση: 20 Αυγούστου 2022 23:34

Λαμία – ΑΕΚ: Θρίαμβος της “Ένωσης” στην πρεμιέρα

Η ΑΕΚ παραλίγο να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο… όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι 33’, αλλά η συνέχει ήταν εντελώς διαφορετική.

Λαμία - ΑΕΚ

Με δύο γκολ του Σέρχιο Αραούχο (35΄,65΄) και ένα του Ομπερλίν Πινέδα (73΄) η ΑΕΚ πέρασε θριαμβευτικά με 3-0 από τη Λαμία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Super League 2022/23. Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν στο 33΄ όταν ο Ντε Βινσέντι αστόχησε (δοκάρι) σε πέναλτι και στη συνέχεια υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου στο γήπεδο της Λαμίας συνέβησαν οι δύο φάσεις που σε μεγάλο βαθμό έκριναν την αναμέτρηση. Ο Σιμάνσκι έκανε λάθος υπολογισμό και ανέτρεψε τον Σλίβκα στην περιοχή και ο διαιτητής -με τη βοήθεια του VAR- καταλόγισε πέναλτι. Ο αρχηγός των γηπεδούχων, Ντε Βινσέντι, ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο 33΄. Δύο λεπτά αργότερα οι αμυντικοί της Λαμίας έκαναν σοβαρό λάθος, ο Αραούχο συνδυάστηκε με τον Πινέδα και ο αρχηγός άνοιξε από κοντά το σκορ στο 35΄. Στη συνέχεια η Ένωση είχε κάποιες καλές στιγμές με Τσούμπερ και Μάνταλο, φρόντισε όμως κυρίως να εκμηδενίσει τους κινδύνους όσο τουλάχιστον η Λαμία δεν αποφάσιζε να ρισκάρει.

Αυτό φάνηκε να γίνεται λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα, όταν ο Μανούσος πήρε τη θέση του Προβυδάκη και οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί. Όμως δεν πρόλαβαν να απειλήσουν, αφού ένα νέο μεγάλο αμυντικό λάθος έφερε το 2-0 για την ΑΕΚ. Ο Τζανετόπουλος έχασε τη μπάλα από τον Αραούχο, ο οποίος μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή και πλάσαρε εύκολα τον Γκαραβέλη στο 65΄. Οκτώ λεπτά αργότερα (73΄) ήταν η σειρά του Ομπερλίν Πινέδα με «άπιαστο» σουτ να σημείωσει το 0-3 και να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα.

Έτσι, ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε με νίκη την προπονητική καριέρα του στην Ευρώπη, σε μια γενικά αρκετά καλή βραδιά για την ΑΕΚ που μετά το χαμένο πέναλτι της Λαμίας, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Η Λαμία είχε την ευκαιρία να πετύχει «το γκολ της τιμής» αλλά ο Τσούκαλος στο 84΄ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Κίτρινες: Τζανετόπουλος - Σιμάνσκι

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Γκαραβέλης, Προβυδάκης (57΄ Μανούσος), Τζανετόπουλος, Νούνιες, Ντε Βινσέντι (74΄ Τσούκαλος), Σλίβκα, Σιμόν, Γκοράνοβ, Μπάμπης (82΄ Σαραμαντάς), Τσιλούλης, Κορνέζος.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Βίντα (82΄ Ρότα), Σιμάνσκι, Πινέδα (76΄ Γκαρσία), Γιόνσον, Τσούμπερ (89΄ Μοχαμαντί), Άμπραμπατ (89΄ Φράνσον), Μάνταλος, Αραούχο (83΄ Μήτογλου)

Ειδήσεις σήμερα:

Φινλανδία: Η Πρωθυπουργός έκανε τεστ για χρήση ναρκωτικών (βίντεο)

Τροχαίο στο Γαλαξίδι: Σκοτώθηκαν... για να μην πατήσουν νεκρό σκυλάκι

Κρήτη: Άγρια επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες για μια προσπέραση!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του –προετοιμάζονται για την κηδεία του”Σήμερα 10:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ για την «επιδείνωση της υγείας του Κάρολου» και τα σχέδια για την κηδεία με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι».

Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την ΠαρασκευήΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Μακρά θα είναι η διαδρομή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας πριν παραδοθεί το απόγευμα στους Γάλλους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του –προετοιμάζονται για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Και η ψυχολογική κακοποίηση;08:09Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο