LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 25 Ιουνίου 2022 20:00 | Ανανέωση: 25 Ιουνίου 2022 20:02

Μαγιόρκα: Ο Τσιτσιπάς σήκωσε… την κούπα

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα είναι από τη Δευτέρα στο Νο 5 της Παγκόσμιας Κατάταξης κι ακόμα ψηλότερα μετά το Wimbledon.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Επιστροφή στους τίτλους για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε με 2-1 σετ τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, στον τελικό του Mallorca Championships και πανηγύρισε τον ένατο τίτλο καριέρας σε ΑΤΡ τουρνουά και πρώτη σε γήπεδο με γρασίδι.

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε δύο ώρες και 32 λεπτά για να λυγίσει τη σθεναρή αντίσταση του Αγούτ (Νο 20 στον κόσμο), που έπαιζε στην πατρίδα του και σήκωσε το δεύτερο τρόπαιο για το 2022.

Ο «Στεφ» προηγήθηκε 1-0 στα σετ κατακτώντας το αρχικό με 6-4, αλλά από τα μέσα του δεύτερου έως το τέλος του «εξαφανίστηκε», με αποτέλεσμα ο αντίπαλός του να επικρατήσει με 6-3 ισοφαρίζοντας τον τελικό.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-3 αλλά δέχθηκε μπρέικ στο σερβίς του. Ο Ίβηρας ισοφάρισε αλλά στο τάι μπρέικ ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε μόνο δύο πόντους, κατακτώντας το σετ (7-6) και τη νίκη.

Ο 23χρονος άσος είχε αρκετές ευκαιρίες να «κλείσει» το παιχνίδι πολύ νωρίτερα, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Στο δεύτερο σετ προηγήθηκε 3-1 αλλά τελικά το έχασε, ενώ στο τρίτο προηγήθηκε με 5-2 αλλά τα λάθη του έστειλαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Με τη νίκη του στη Μαγιόρκα ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε την επιστροφή του στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που θα συμβεί μετά το Γουίμπλεντον, αφού ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα είναι παρών για να υπερασπιστεί τους 2.000 πόντους που κατάκτησε πέρυσι στο Λονδίνο και ο Έλληνας αθλητής θα τον προσπεράσει.

Νωρίτερα, συγκεκριμένα δε από τη Δευτέρα (27/6), θα επιστρέψει στο No5 του κόσμου, προσπερνώντας τον φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός, τον Κάσπερ Ρουντ.

Παράλληλα με όλα αυτά, ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την προετοιμασία του ενόψει της έναρξης στο Γκραν Σλαμ της αγγλικής πρωτεύουσας, που ξεκινά επίσης τη Δευτέρα, αποκτώντας καλή ψυχολογία με τις τέσσερις συνεχείς νίκες στο ισπανικό νησί.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιοι Ισίδωροι - Μητροπολίτης Αργολίδας: η κατάσταση θυμίζει σέχτα

Αντετοκούνμπο: Κάποτε έλεγαν ότι δεν μπορώ να πηδήξω ούτε βρεγμένη εφημερίδα

Μάικλ Τζάκσον: Η ζωή του, τα σκάνδαλα και το άδοξο τέλος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακαΣήμερα 15:15 | Τοπικά Νέα

Αστυνομικοί, μετά από το ένταλμα σύλληψης, αναζητούν τον άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο