LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2022 23:22

Ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: προς διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο

Στόχος είναι η αναμόρφωση του πλαισίου για την ιατρική υποβοήθηση στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και η διαμόρφωση ενός δικαιικού πλαισίου ικανού να ανταποκριθεί στις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις.

εξωσωματική γονιμοποίηση - υποβοηθούμενη αναπαραγωγή - IVF

Κατατέθηκε προς διαβούλευση https://www.opengov.gr/yyka/?p=3446 το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Μεταρρυθμίσεις στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή». Με το σχέδιο νόμου επιδιώκεται η αναμόρφωση του πλαισίου για την ιατρική υποβοήθηση στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και η διαμόρφωση ενός δικαιικού πλαισίου ικανού να ανταποκριθεί στις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις για ιατρική υποβοήθηση στην τεκνοποιία.

Παράλληλα θεσπίζεται ένα νομικό πλαίσιο ικανό να διασφαλίσει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ίντερσεξ ατόμων και να εξασφαλίσει την ομαλή ανάπτυξη του φύλου τους και της προσωπικότητας τους.

Αναλυτικότερα:

- εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και διασφαλίζονται τα δικαιώματα της γυναίκας

- αυξάνεται το ηλικιακό όριο των γυναικών που δύνανται να προσφύγουν σε μέθοδο ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από το 50ο έτος στο 54ο έτος της ηλικίας, με βάση τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης.

- επιτρέπεται η κρυοσυντήρηση ωαρίων όχι μόνο για ιατρικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να διατηρήσουν τα ωάρια τους και να κάνουν χρήση αυτών όποτε το επιθυμήσουν

- καταργείται η απαιτούμενη συναίνεση του συζύγου για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από τη γυναίκα που το επιθυμεί

- επιτρέπεται στη διαζευγμένη γυναίκα να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων της χωρίς τη συναίνεση του συζύγου/ συντρόφου.

- δίνεται η δυνατότητα στα άτομα με HIV για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνοτουρκικά - Δένδιας: η παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας έχει κλιμακωθεί

Πισπιρίγκου - Πόρισμα ιατροδικαστών: ασφυκτικός θάνατος για Μαλένα και Ίριδα

Αισχροκέρδεια: Πρόστιμα σε πρατήρια υγρών καυσίμων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο