LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2022 07:48 | Ανανέωση: 23 Απριλίου 2022 07:57

Φονικός σεισμός στη Βοσνία ταρακούνησε τα Βαλκάνια (εικόνες)

Αισθητή σε πολλές περιοχές των Βαλκανίων ήταν η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στη Βοσνία. Τραγικό τέλος για νέα γυναίκα.

Βοσνία - σεισμός

Ισχυρή σεισμική δόνηση ισχύος 5,7 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS), έπληξε χθες Παρασκευή το νότιο τμήμα της Βοσνίας, με αποτέλεσμα μία νέα να χάσει τη ζωή της, αρκετοί πολίτες να τραυματιστούν και να σημειωθούν εκτενείς υλικές ζημιές, σύμφωνα με βοσνιακά μέσα ενημέρωσης.

Εικοσιοκτάχρονη κάτοικος της Στόλατς, η οποία τραυματίστηκε όταν βράχος έπεσε πάνω στο σπίτι της εξαιτίας του σεισμού, υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί στη κοντινή πόλη Μόσταρ, ανέφερε πηγή προσκείμενο στη δομή υγείας που επικαλέστηκαν αρκετά ΜΜΕ.

Αρκετοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν πιο ελαφριά, ανάμεσά τους μέλη της οικογένειας του θύματος στη Στόλατς.

Βοσνία - σεισμός

Υλικές ζημιές, ιδίως ρωγμές σε τοίχους και καταρρεύσεις, αναφέρθηκαν από τις αρχές και την Πολιτική Προστασία στη Στόλατς, στη Λιουμπίνιε και στη Μόσταρ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων, περιοχής με έντονη σεισμική δραστηριότητα. Το επίκεντρό εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λιουμπίνιε (4.000 κάτοικοι), σύμφωνα με το USGS. Απείχε 16 χιλιόμετρα από τη Στόλατς (14.000 κάτοικοι) και 42 χλμ. νοτιοανατολικά της Μόσταρ (105.000 κάτοικοι), σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Κέντρου Σεισμολογίας (EMSC).

Η δόνηση, η οποία διήρκεσε κάπου είκοσι δευτερόλεπτα, έγινε αισθητή ως το Βελιγράδι, το Ζάγκρεμπ και τα Σκόπια, σε απόσταση 400 και πλέον χιλιομέτρων από το επίκεντρό της, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Ακολουθήθηκε από αρκετές ακόμη, λιγότερο ισχυρές.

Η προηγούμενη ισχυρή σεισμική δόνηση στα Βαλκάνια (ισχύος 6,4 βαθμών) είχε καταγραφεί την 29η Δεκεμβρίου 2020 στην Κροατία, στην περιφέρεια Πέτρινια (κεντρικά), με τον επίσημο απολογισμό να κάνει λόγο για επτά νεκρούς και εκατοντάδες κτίρια, κυρίως σπίτια, κατεστραμμένα. Τον Μάρτιο του 2020, η κροατική πρωτεύουσα είχε ήδη χτυπηθεί από σεισμό 5,3 βαθμών ο οποίος προκάλεσε μεγάλες ζημιές.

 Eιδήσεις σήμερα:

Standard & Poor's: Αναβάθμιση στο αξιόχρεο της Ελλάδας

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο και το Πάσχα

Rapid test δωρεάν το Μεγάλο Σάββατο σε 40 σημεία


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο