LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2022 07:22

Καταιγίδα “Άνα”: Δεκάδες νεκροί στην νότια Αφρική

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Έως και 500.000 οι άνθρωποι που επλήγησαν από την τροπική καταιγίδα σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Μαλάουι - καταιγίδα Άνα

Ο απολογισμός των θυμάτων στα κράτη του νότιου τμήματος της Αφρικής που επλήγησαν από την τροπική καταιγίδα Άνα ανέβηκε στους 77 νεκρούς, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που δημοσιοποίησαν χθες Πέμπτη οι αρχές στη Μαδαγασκάρη, στη Μοζαμβίκη και στο Μαλάουι.

Οι κυβερνήσεις και σωστικά συνεργεία στις τρεις χώρες βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία αποτίμησης του εύρους των ζημιών που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στις ακτές στον Ινδικό Ωκεανό και στο κανάλι της Μοζαμβίκης.

Χθες βράδυ στη Μαδαγασκάρη, που θρηνεί 48 θύματα, κηρύχθηκε κατάσταση εθνικής καταστροφής.

Στη Μοζαμβίκη και στο Μαλάουι, οι απολογισμοί των θυμάτων παρέμειναν αντίστοιχα στους 18 και στους 11 νεκρούς. Η καταιγίδα έπληξε επίσης τη Ζιμπάμπουε, όπου όμως οι αρχές δεν έχουν ανακοινώνει κανέναν θάνατο.

Μαλάουι - καταιγίδα Άνα

Δεκάδες χιλιάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές, εκατοντάδες κατέρρευσαν υπό το βάρος των λίτρων νερού που έπεσαν μέσα σε μερικές μέρες και άνθρωποι παγιδεύτηκαν.

Γέφυρες κατέρρευσαν μετά την υπερχείλιση ποταμών, που παρέσυραν αυτοκίνητα και τους επιβαίνοντες σε αυτά. Χωράφια πλημμύρισαν, βοοειδή παρασύρθηκαν από τα νερά, καταστρέφοντας το βιός κατοίκων.

Στην Μαδαγασκάρη, 130.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στην πρωτεύουσα Ανταναναρίβο, γυμναστήρια και σχολεία επιτάχθηκαν, μετατράπηκαν σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης.

Αφού διέσχισε τον Ινδικό Ωκεανό, η τροπική καταιγίδα Άνα έπληξε το βόρειο και το κεντρικό τμήμα της Μοζαμβίκης. Περισσότερα από 10.000 σπίτια καταστράφηκαν, όπως και δεκάδες νοσοκομεία και σχολεία και υποδομές ηλεκτροδότησης. Η κυβέρνηση και ο ΟΗΕ υπολογίζουν σε 500.000 τον αριθμό των πληγέντων σε αρκετές επαρχίες.

Ειδήσεις σήμερα: 

“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Θα ήθελα να ήμουν η Ρένα Βλαχοπούλου

Βουλή – πρόταση μομφής: Ξεκινάει η τριήμερη διαδικασία

Ιαπωνία: Τραγική κατάληξη σε υπόθεση ομηρίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)Σήμερα 08:55 | Ειδήσεις

Ούτε οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να εξηγήσουν το νέο ράλι τιμών στα καύσιμα και μάλιστα τις αντίθετες διαδρομές πετρελαίου και βενζίνης.

Ενδοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο τηςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε η γυναίκα, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άμεσα έλαβε γνώση η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε δράση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31ΟΗΕ – Παλαιστίνη: Γιατί είναι “καταδικασμένο” το αίτημα ένταξής της09:18Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)09:04“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου08:37“The 2night Show” – Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Η μετανάστευση, το παρατσούκλι και το… “ευχάριστο ατύχημα” (βίντεο)08:24Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίση07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο