LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 10 Μαΐου 2025 12:59

Κέρκυρα: Παραίτηση δημάρχου λόγω... λειψυδρίας

Το σοβαρό προβλήματος της λειψυδρίας οδήγησε τον Δήμαρχο στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, να υποβάλλει την παραίτησή του.

Ξηρασία - Λειψυδρία

Η αδυναμία επίλυσης του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, οδήγησε τον δήμαρχο Βασίλη Χειμαριώτη σε παραίτηση, την οποία υπέβαλε στον αρμόδιο συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο Βασίλης Χειμαριώτης πριν από λίγες ημέρες είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να παραδώσει το αξίωμά του, με επιστολή προς τους δημότες του «ως στάση ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες του και στο καθήκον που ανέλαβε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ έκανε λόγο «για καθυστερήσεις και εμπόδια από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και για συνεργασίες χωρίς ανταπόκριση, σε τοπικό επίπεδο».

Η επιστολή παραίτησης του δημάρχου νότιας Κέρκυρας αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Με την καρδιά γεμάτη συναισθήματα και ύστερα από βαθιά και ώριμη σκέψη, υπέβαλα την παραίτησή μου από το αξίωμα του δημάρχου Νοτίου Κέρκυρας, την οποία γνωστοποίησα στον αρμόδιο συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο.

Η απόφασή μου δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία. Αντιθέτως, αποτελεί προϊόν ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου και στο καθήκον που ανέλαβα. Από την πρώτη μέρα της θητείας μου, προσπάθησα να υπηρετήσω τον δήμο μας με αξιοπρέπεια, διαφάνεια και συνεχή αγώνα για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που βιώνει η κοινωνία μας — και ιδίως το σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας.

Παρά τις προσπάθειες, τις ενέργειες και τις διεκδικήσεις, συναντήσαμε καθυστερήσεις και εμπόδια που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τρανή απόδειξη την άρνηση του υπουργού Περιβάλλοντος να δεχτεί τον δήμαρχο προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα του δήμου που σχετίζονται με τη λειψυδρία. Επίσης, οι συνεργασίες που περιμέναμε σε τοπικό επίπεδο δεν είχαν την ανάλογη ανταπόκριση, γεγονός που κατέστησε ακόμη δυσκολότερη την προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους δημάρχους των Ιονίων Νήσων για τη βοήθειά τους, την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή τους. Ιδιαίτερα για τις ξεκάθαρες και άμεσες τοποθετήσεις τους απέναντι σε προσπάθειες παραγόντων να παρουσιάσουν την ύπαρξη διαθέσιμων χρηματοδοτήσεων, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι καμία εκταμίευση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης διαχειριστικής επάρκειας, τόσο στους Δήμους όσο και στις ΔΕΥΑ. Όπως έχει ήδη επισημανθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), απαιτείται πρώτα νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μπορούν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης να αποκτήσουν τη δυνατότητα πρόσβασης στους απαραίτητους πόρους.

Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους πολίτες της Νότιας Κέρκυρας για την εμπιστοσύνη, την υπομονή, την εντιμότητα και τη στήριξή τους. Ήταν τιμή μου να είμαι δήμαρχος αυτού του τόπου. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον δήμο, τους αιρετούς και τους υπαλλήλους για την καθημερινή τους συμβολή και προσφορά.

Αποχωρώ με την πεποίθηση ότι έπραξα το καθήκον μου όσο καλύτερα μπορούσα. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίσω να είμαι παρών, ως ενεργός πολίτης, δίπλα στην κοινωνία που αγαπώ και υπηρετώ».

Η παραίτηση του Βασίλη Χειμαριώτη, από το αξίωμα του δημάρχου προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις των Ιονίων Νησιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ινδία - Πακιστάν: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών εναντίον στρατιωτικών βάσεων

ΑΕΚ - Μάλαγα: Το final 4 και το όνειρο που “έσβησε” νωρίς για την ένωση

Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι: Σταματήστε αυτόν τον ηλίθιο πόλεμο!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Τραμπ στηρίζει το σχέδιο Πούτιν για λήξη του πολέμου με παραχώρηση εδαφώνΧθες 23:13 | Ειδήσεις

Την διαφαινόμενη θετική στάση Τραμπ, προδίδουν ίσως και τα πρώτα σχόλια του Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη Σύνοδο. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του ήταν «στον σωστό χρόνο και πολύ χρήσιμη».

Οικογένεια Μαζωνάκη: Για εμάς αξία έχει η ασφάλεια του Γιώργου, οτιδήποτε άλλο δεν μας αγγίζειΧθες 21:36 | Ειδήσεις

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας του δημοφιλούς τραγουδιστή, ενώ ο ίδιος παραμένει στο Δρομοκαϊτειο

Ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο: Η ιδιοκτήτρια μιλά στον ΑΝΤ1 για το συμβάνΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη της 64χρονης ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ και 42χρονου συγγενή της, ο οποίος ήταν υπεύθυνος λειτουργίας του παιχνιδιού.

Viral έγινε γνωστός τράπερ που επίπληξε ανήλικο, επειδή έπινε αλκοόλΧθες 20:25 | Ειδήσεις

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι πολύ επικίνδυνη στους νέους και μπορεί να αποβεί και μοιραία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα μεταβούν στον Λευκό Οίκο μόνο εφόσον τους απευθυνθεί επίσημη πρόσκληση23:59Ατρόμητος: Φιλικό με πολλά νεύρα και ήττα από τη Λάτσιο23:50Ο Τραμπ στηρίζει το σχέδιο Πούτιν για λήξη του πολέμου με παραχώρηση εδαφών23:40Παγκόσμιο Νέων Γυναικών: Χάλκινη η εθνική23:26Σάλος με προπονητή που τράβηξε τα μαλλιά αθλήτριας, επειδή έχασε η ομάδα στον αγώνα (βίντεο)23:12Diamond League Σιλεσία: Δεύτερος ο Καραλής με επίδοση στα 6.00μ. για 10η φορά22:57Αλάσκα: Προπαρασκευαστικά έγγραφα για το τετ-α-τετ Τραμπ – Πούτιν βρέθηκαν σε εκτυπωτή στο Άνκορατζ22:43Ρωσία: Λεωφορείο ανετράπη λόγω ομίχλης (βίντεο)22:28Οικογένεια Μαζωνάκη: Για εμάς αξία έχει η ασφάλεια του Γιώργου, οτιδήποτε άλλο δεν μας αγγίζει22:14Κέρκυρα: Φωτιά σε κινητήρα αεροσκάφους που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο με προορισμό την Γερμανία21:59Γιώργος Μαζωνάκης: Για 3η μέρα παραμένει έγκλειστος στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο21:44Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά21:29Ερντογάν: Έτοιμη η Άγκυρα να συμβάλει στην εδραίωση της ειρήνης στην Ουκρανία21:15Ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο: Η ιδιοκτήτρια μιλά στον ΑΝΤ1 για το συμβάν21:00Πούτιν: Η επίσκεψη στην Αλάσκα ήταν "χρήσιμη και επίκαιρη"20:46Viral έγινε γνωστός τράπερ που επίπληξε ανήλικο, επειδή έπινε αλκοόλ20:31Το WhatsApp ανακοίνωσε ότι η Μόσχα επιχειρεί να το μπλοκάρει20:17Ο Τραμπ μετέφερε στον Ζελένσκι την πρόταση Πούτιν για ουκρανική απόσυρση από Ντονέτσκ – Λουχάνσκ20:02Φωτιά στα Καλάβρυτα – Ήχησε το 112 19:47Φον ντερ Λάιεν: Ευχαριστίες στον Τραμπ για την ενημέρωση σχετικά με την Αλάσκα19:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο