LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 08 Ιανουαρίου 2022 08:31

Κορονοϊός - Ιταλία: εμβολιασμοί όλο το 24ωρο!

Ανοιχτά και την νύχτα θα ειναι εμβολιαστικά κέντρα στην γειτονική χώρα. Ποιος ειναι ο στόχος των Αρχών για τους εμβολιασσμούς τις επόμενες 4 εβδομάδες.

AP -  Ιταλία - εμβόλιο - κορονοϊός

Ο κύριος στόχος των ιταλικών υγειονομικών αρχών στη φάση αυτή είναι να μπορέσουν να εμβολιαστούν μέσα σε ένα μήνα δυο εκατομμύρια πολίτες.

Αυτό έκανε γνωστό ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ειδικός επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να παραμείνουν ανοικτά όλο το εικοσιτετράωρο για να μπορέσει να ευνοηθεί η προσέλευση των πολιτών.

Μέχρι σήμερα το βράδυ, παράλληλα, αναμένεται να δημοσιευθούν στην ιταλική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όλα τα νέα περιοριστικά μέτρα που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, στους συνταξιούχους και άνεργους άνω των 50 ετών θα δοθεί περιθώριο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου για να μπορέσουν να κάνουν τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου.

Πολλοί σχολιαστές, όμως, εκφράζουν σκεπτικισμό σε ό,τι αφορά το πρόστιμο που θα επιβληθεί σε όσους δεν συμμορφωθούν: πρόκειται για εκατό ευρώ, άπαξ.

O γνωστός καθηγητής ιολογίας Ρομπέρτο Μπουριόνι τόνισε ότι «το ποσό αυτό ισοδυναμεί με δυο πρόστιμα για παράνομη στάθμευση» και δεν έκρυψε ότι «ήλπιζε σε μια πιο σοβαρή προσέγγιση του όλου προβλήματος από μέρους της κυβέρνησης».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι άνω των 50 ετών θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για να μπορέσουν να αποκτήσουν το «σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένου».

Στην περίπτωση αυτή, σε όποιον προσπαθεί να μεταβεί στην χώρο εργασίας του χωρίς να έχει εμβολιαστεί, το πρόστιμο θα φτάνει τα 1.500 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέτκοφ: “καρότο και μαστίγιο” για την Βόρεια Μακεδονία

Κορονοϊός - Μητροπολίτης Φθιώτιδας: τραγική εμπειρία οι κηδείες νέων που αφήνουν ορφανά

ΗΠΑ: λευκοί σκότωσαν Αφροαμερικανό, επειδή… έτρεχε στην γειτονιά τους!


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓυναικοκτονία - Μενίδι: Μαρτυρίες για τον εφιάλτη της 40χρονης και των παιδιών τηςΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Ο δράστης της γυναικοκτονίας κακοποιούσε συστηματικά όχι μόνο τη γυναίκα του, αλλά και τα δύο παιδιά τους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στον ΑΝΤ1, συγγενείς, φίλοι, αλλά και γείτονες.

Μητσοτάκης – Συμφωνία των Πρεσπών: Αυστηρό μήνυμα στην ηγεσία της Βόρειας ΜακεδονίαςΧθες 16:58 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, εξέφρασε την αποδοκιμασία του για το «κλίμα της πόλωσης, της τοξικότητας και των απίστευτων ψεμάτων που διακινούνται σήμερα στο πολιτικό διάλογο».

Εξάρχεια: επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤΣήμερα 07:14 | Ειδήσεις

Ακόμη μία επεισοδιακή βραδιά στην περιοχή των Εξαρχείων. 

Καιρός - Σάββατο: Σκόνη, λασποβροχές και άνοδος θερμοκρασίαςΧθες 15:14 | Ειδήσεις

Που αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κάννες - Λάνθιμος: Πρεμιέρα για την ταινία του Kinds of Kindness (εικόνες)08:26F1 - Grand Prix στην Ίμολα: Αποκλειστικά στο ANT1+ και στον ΑΝΤ108:12ΛΟΑΤΚΙ - ΗΠΑ: Η κυβέρνηση προειδοποιεί για τρομοκρατικά χτυπήματα σε “Pride” 07:59Γυναικοκτονία - Μενίδι: Μαρτυρίες για τον εφιάλτη της 40χρονης και των παιδιών της (βίντεο)07:45“Αρένα” - Ακρίτες Ελλάδας και Τουρκίας: οι διαφορές και η κοινή μοίρα07:31Εξάρχεια: επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ07:18Ζελένσκι: Έλλειψη προσωπικού και “ηθικού” στο στράτευμα - “Όχι” σε Ολυμπιακή εκεχειρία07:05Ο Βασιλιάς Κάρολος στη Γαλλία για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία06:51Εορτολόγιο - 18 Μαΐου: Ποιος γιορτάζει σήμερα06:37“I LOVE ΣΟΥ ΚΟΥ”: αποκλειστικές συνεντεύξεις και εκλεκτοί καλεσμένοι το Σαββατοκύριακο (βίντεο)06:23Καιρός - Σάββατο: Σκόνη, λασποβροχές και άνοδος θερμοκρασίας06:11Ιταλία: Πέθανε ο Φράνκο Ντι Μάρε από σπάνια μορφή καρκίνου23:59Κολύμβηση - Απόστολος Χρήστου: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο23:48Πελόζι: Κάθειρξη 30 ετών στον άντρα που εισέβαλε σπίτι της και τραυμάτισε τον άντρα της23:35Καναδάς: Νεκρό παιδί από ιλαρά, πρώτη φορά από το 201323:23Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Οι Ιταλοί διέθεσαν σχεδόν όλα τα εισιτήρια τους23:09Ρωσία: Έκρηξη σε στρατιωτική ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης (βίντεο)22:55Βασίλισσα Καμίλα: Δεν θα αγοράσει ποτέ ξανά φυσική γούνα22:40Δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Στο χημείο για ανάλυση τα γεύματα22:27Βατικανό σε πιστούς: Να είστε επιφυλακτικοί απέναντι σε υποτιθέμενα υπερφυσικά γεγονότα22:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο