LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2021 09:58

Κορονοϊός – Ολλανδία: Συναγερμός για δεκάδες κρούσματα σε επιβάτες από Νότια Αφρική

Περίπου 600 επιβάτες από δυο πτήσεις που αφίχθηκαν από την Νότια Αφρική, απομονώθηκαν και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, υπό το φόβο της μετάλλαξης Όμικρον.

Ολλανδία - αεροδρόμιο - covid

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν, επικαλούμενες τα αποτελέσματα των πρώτων διαγνωστικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν, ότι δεκάδες από τους περίπου 600 επιβάτες δύο πτήσεων από τη Νότια Αφρική που αφίχθησαν χθες Παρασκευή στο αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ πιθανόν έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό.

Πρόσθεσαν ότι διενεργούνται περαιτέρω εξετάσεις, για να εξακριβωθεί το εάν και κατά πόσον έχουν μολυνθεί από τη λεγόμενη παραλλαγή Όμικρον του ιού, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε χθες «ανησυχητική», λόγω των πολλαπλών μεταλλάξεών της και της υψηλής μολυσματικότητάς της. Η παραλλαγή αυτή πυροδότησε χθες ομοβροντία ανακοινώσεων κυβερνήσεων πως κλείνουν τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες από χώρες του νότιου τμήματος της Αφρικής και κύμα ρευστοποιήσεων στις χρηματαγορές παγκοσμίως.

Οι περίπου 600 επιβάτες, που τέθηκαν αμέσως σε απομόνωση από τους υπόλοιπους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο μετά την άφιξή τους, αντιμετώπισαν πολύωρες καθυστερήσεις και εξετάσεις.

Με βάση τα πρώτα δεδομένα, το ολλανδικό υπουργείο Υγείας εκτίμησε ότι οι επιβάτες που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 είναι περίπου 85.

«Οι επιβάτες τα τεστ των οποίων είχαν θετικό αποτέλεσμα θα τεθούν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο στο ή κοντά στο Σίπολ», διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές. «Ερευνούμε όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό εάν πρόκειται για κρούσματα της νέας ανησυχητικής παραλλαγής, που ονομάστηκε Όμικρον», πρόσθεσαν.

Χθες το πρωί η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από κράτη στο νότιο τμήμα της Αφρικής και ξεκαθάρισε πως όσοι βρίσκονταν ήδη εν πτήσει θα υποβληθούν σε εξετάσεις και πιθανόν καραντίνα με την άφιξή τους.

Επιβάτες των πτήσεων της KLM από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ ανέφεραν νωρίτερα πως τους άφησαν να περιμένουν στο ταρμάκ επί ώρες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - Θήβα: Χαστούκισαν γιατρό του Νοσοκομείου

Μετάλλαξη Όμικρον – ECDC: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης στην Ευρώπη

Κορονοϊός – Πέτσας: Από τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουμε απότομη αποκλιμάκωση των δεικτών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο