LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 01 Σεπτεμβρίου 2021 09:10

Κορονοϊός - Πάτρα: ανεμβολίαστοι πάνω απο 500 υγειονομικοί (βίντεο)

Αναλυτικά στοιχεία απο τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Πως θα καλυφθούν τα κενά, μετά την αναστολή στις συμβάσεις εργασίας. Που δεν αποκλείεται να ζητηθεί βοήθεια απο τον ιδιωτικό τομέα.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Ο Γ. Καρβέλης, αφού περιέγραψε ότι οι καταλήψεις που έγιναν από εργαζόμενους επί διήμερο σε δύο νοσοκομεία της Πάτρας δεν επέτρεψαν την ομαλή λειτουργία τους, είπε ότι την Τρίτη έκανε μηνύσεις, προκειμένου η Δικαιοσύνη να αποφανθεί για την κατάσταση.

«Σήμερα το πρωί, η κατάσταση δείχνει να είναι σε εκτόνωση. Η κατάληψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου έληξε και έχει μετατραπεί σε στάση εργασίας. Η κατάληψη είχε γίνει ως αντίδραση στην αναστολή των συμβάσεων όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε.

Σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και τις αποφάσεις σήμερα για να τεθούν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους, ο κ. Καρβέλης είπε ότι «από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, η ενημέρωση που είχα το βράδυ της Τρίτης είναι ότι ανεμβολίαστοι είναι 550 εργαζόμενοι, επί συνόλου 2.500 υπηρετούντων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και 1.200-1300 υπηρετούντων στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας». Το ποσοστό εμβολιασμένων είναι γύρω στο 90% στο ιατρικό προσωπικό, ενώ είναι χαμηλότερα τα ποσοστά στο νοσηλευτικό προσωπικό».

«Τα κενά που θα προκύψουν θα καλυφθούν με ανακατανομή προσωπικού και με χρήση επικουρικού προσωπικού», είπε ο κ. Καρβέλης, αναφέροντας ότι ανοίγει σήμερα και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις όσων θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ για να το ενισχύσουν, λόγω των κενών που θα δημιουργηθούν από σήμερα, λόγω των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ επεσήμανε ότι «για υπηρεσίες όπως η σίτιση, η φύλαξη και η καθαριότητα είναι πιθανόν να υπάρξει συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα, εφόσον απαιτηθεί».


Ειδήσεις σήμερα:

Ζάεφ σε Δένδια: βασιζόμαστε στην Ελλάδα για την ένταξή μας στην ΕΕ

Περού: Δεκάδες νεκροί σε βουτιά λεωφορείου σε χαράδρα (εικόνες)

Άνοιξαν οι αιτήσεις για ενίσχυση σε κατοίκους ορεινών – μειονεκτικών περιοχών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακαΣήμερα 15:15 | Τοπικά Νέα

Αστυνομικοί, μετά από το ένταλμα σύλληψης, αναζητούν τον άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο