LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 31 Ιουλίου 2021 19:56

Φωτιές στην Τουρκία: Κι άλλοι νεκροί στις πυρκαγιές (εικόνες)

Δραματική είναι η κατάσταση από τις τουλάχιστον δέκα φωτιές που μαίνονται στη γειτονική χώρα.

AP - Τουρκία - φωτιά

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να ελέγξουν τις δασικές πυρκαγιές στη νότια Τουρκία, την ώρα που ο απολογισμός των θυμάτων ανέβηκε στα έξι, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Οι νεκροί έφτασαν τους έξι αφού εντοπίστηκαν σήμερα τα πτώματα δύο εργατών οι οποίοι επιχειρούσαν να σβήσουν τις φλόγες. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Μια νέα πυρκαγιά ξέσπασε στο τουριστικό θέρετρο Μπόντρουμ. Πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν.

AP - Τουρκία - φωτιά

Δέκα πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στην περιοχή, ενώ από την Τετάρτη τέθηκαν υπό έλεγχο άλλες 88, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Μπεκίρ Πακντεμιρλί.

AP - Τουρκία - φωτιά

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για τα αεροπλάνα που τα ελικόπτερα που έστειλε η Μόσχα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Ο Ερντογάν δέχτηκε δριμεία κριτική όταν αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία δεν διαθέτει πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ το πρόβλημα των πυρκαγιών επιδεινώνεται στη χώρα, το ένα τρίτο του εδάφους της οποίας είναι δασικές εκτάσεις. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό (CHP) κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο για τη διάλυση των υποδομών ενός ημικρατικού οργανισμού που διέθετε πυροσβεστικά αεροσκάφη.

AP - Τουρκία - φωτιά

«Ο κυριότερος λόγος αυτών των προβλημάτων με τα αεροπλάνα είναι ότι η Τουρκική Αεροναυτική Ένωση δεν ήταν ικανή να εκσυγχρονίσει τον στόλο και την τεχνολογία της», απάντησε ο Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στη Μαναβγκάτ, μια πόλη που επλήγη από τις πυρκαγιές.

AP - Τουρκία - φωτιά

Κατά μέσο όρο, την τελευταία δεκαετία εκδηλώνονταν περισσότερες από 2.600 πυρκαγιές κάθε χρόνο στην Τουρκία, όμως πέρσι ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στις 3.400, σύμφωνα με τον Χουσρέβ Οζκαρά, τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Τούρκων Δασολόγων.

AP - Τουρκία - φωτιά

Επικοινωνία Μπορέλ - Τσαβούσογλου

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ για τις πυρκαγιές στην Αττάλεια επισημαίνοντας την ετοιμότητα της ΕΕ για παροχή βοήθειας.

AP - Τουρκία - φωτιά

Ειδικότερα, ο Ζοζέπ Μπορέλ σε ανάρτησή του στο τουίτερ αναφέρει: «Μίλησα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τις προσπάθειες αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών κοντά στην Αττάλεια. Αυτό δείχνει έκθεση σε κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. Πλήρης αλληλεγγύη με την Τουρκία και ετοιμότητα για παροχή υποστήριξης».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αχαΐα: Εκκένωση χωριών και διακοπή της κυκλοφορίας (εικόνες)

F1 – Ουγγαρία: στην pole position ο Χάμιλτον

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του –προετοιμάζονται για την κηδεία του”Σήμερα 10:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ για την «επιδείνωση της υγείας του Κάρολου» και τα σχέδια για την κηδεία με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι».

Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την ΠαρασκευήΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Μακρά θα είναι η διαδρομή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας πριν παραδοθεί το απόγευμα στους Γάλλους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του –προετοιμάζονται για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Και η ψυχολογική κακοποίηση;08:09Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο