LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Ιουλίου 2021 12:25 | Ανανέωση: 15 Ιουλίου 2021 12:38

Δημόσιοι υπάλληλοι - Βορίδης: Στο πειθαρχικό όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν

Επιπτώσεις θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε περίπτωση που αρνηθούν να εμβολιαστούν σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Δημόσιοι υπάλληλοι

Επιπτώσεις θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε περίπτωση που αρνηθούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι, εκτός και αν υπάρξει κάποια διαφορετική ρύθμιση, όσοι από τους δημοσίους υπαλλήλους αρνηθούν να εμβολιαστούν τους περιμένει παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Αναφερόμενος στο θέμα της πιθανής απόλυσης, είπε ότι σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για όποιον αρνηθεί να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία. Για το αν ωστόσο τελικά θα απολυθεί κάποιος είναι απόφαση του συμβουλίου.

«Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι οφείλουν να εκπληρώνουν κάποιες συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις. Ο εργοδότης έχει ευθύνη. Όταν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όσοι δεν τηρήσουν την υποχρέωση μπαίνουν σε μια διαδικασία, κατά την οποία έχουν παραβιάσει τις νομικές τους υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να γίνει κάποια πρόσθετη νομοθεσία για αυτό, το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο», ανέφερε μεταξύ των άλλων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέου lockdown τόνισε ότι δεν είμαστε σε αυτή την φάση και πρόσθεσε ότι «αν υπάρχει νέο κύμα πανδημίας θα πλήξει τους ανεμβολίαστους όχι την οικονομία». Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος για τα νούμερα του εμβολιασμού για το επόμενο διάστημα, ωστόσο σημείωσε ότι τώρα λόγω των μεταλλάξεων το τείχος ανοσίας ανεβαίνει στο 80%, σύμφωνα με τους ειδικούς.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επαναφέρει απολύσεις στο Δημόσιο με πρόσχημα τον εμβολιασμό

"Οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη από χθες παίζουν την κολοκυθιά, με τον έναν να ανοίγει θέμα απολύσεων και τον άλλον να το κλείνει. Τελευταία κρούσματα οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης, τους οποίους επιχείρησε να διαψεύσει η κα Πελώνη" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

"Ο κ. Μητσοτάκης να βάλει τέλος στην κοροϊδία. Με πρόσχημα τον εμβολιασμό βρήκε ευκαιρία να επαναφέρει τις απολύσεις στο Δημόσιο. Είναι εξάλλου το μόνο στο οποίο έχει «πετύχει» στο παρελθόν".


Ειδήσεις σήμερα:

85η ΔΕΘ: Η πρώτη Covid free έκθεση της Ευρώπης

Τσίπρας: Μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων

Γερμανία: Φονικές πλημμύρες παρέσυραν σπίτια (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο