LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Μαΐου 2021 21:54 | Ανανέωση: 23 Μαΐου 2021 21:55

Ιταλία: Τραγικές εικόνες από το δυστύχημα με το τελεφερίκ

Νεκροί σχεδόν όλοι οι επιβαίνοντες του τελεφερίκ. Είχαν πάει για κυριακάτικη βόλτα, μετά από μήνες απαγορεύσεων.

AP - Ιταλία - τελεφερίκ

Κατέληξε ένα από τα δύο παιδάκι που ήταν στο νοσοκομείο, μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε με τελεφερίκ στην Ιταλία. Το δεύτερο, πεντάχρονο παιδί συνεχίζει να νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο του Τορίνο.

Το τελεφερίκ έπεσε σε γκρεμό παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπους, που επέβαιναν σε αυτό, θαυμάζοντας το ειδυλλιακό τοπίο, πάνω από τη λίμνη Ματζιόρε (Maggiore).

Μέλος της ομάδας των διασωστών προσπαθεί ακόμα να καταλάβει πώς έγινε το δυστύχημα, αφού όπως είπε, στο σημείο – πριν από τον τελευταίο πυλώνα του- το τελεφερίκ ήταν τουλάχιστον 100 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Ο ίδιος είπε ότι, το τελεφερίκ είχε ανακαινιστεί το 2016 και είχε ανοίξει μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, οπότε και είχαν αρθεί τα μέτρα για τον κορονοϊό, που επέτρεπαν τις μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες.

Το βουνό Μοταρόνε (Mottarone) φτάνει  στα 1491 μέτρα κι έχει θέα μαγευτική.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μέσα στο τελεφερίκ ήταν 15 άνθρωποι, ωστόσο ο ακριβής αριθμός δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις υπεύθυνων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Πεδεμόντιου, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, ακόμη, πώς έσπασε το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ, αφού η επιβεβλημένη συντήρηση είχε ολοκληρωθεί πριν μόλις δυο ημέρες. Οι απαντήσεις, σχετικά με τα όποια λάθη που μπορεί να οδήγησαν στην τραγωδία αυτή θα μπορέσουν να δοθούν, πιθανώς, μόνον από εισαγγελική έρευνα.

Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και είπε ότι «η σκέψη του είναι στα τραυματισμένα παιδιά».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ενημερώθηκε από τις ιταλικές αρχές ότι μεταξύ των νεκρών είναι και Ισραηλινοί πολίτες. «Είμαστε συντετριμμένοι, αισθανόμαστε οδύνη», είπε η Μαρσέλα Σεβερίνο, η δήμαρχος της Στρέσα, μιλώντας στη RAI. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: 877 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Καλλιτέχνες ζητούν αύξηση της πληρότητας στις συναυλίες μέσω του ΑΝΤ1 (βίντεο)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά της Λιόν

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)Σήμερα 07:46 | Ειδήσεις

"Θείε, με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις" ακούγεται να λέει η γυναίκα στον 68χρονο νεκρό, τον οποίο κινεί προσπαθώντας να πείσει ότι είναι εν ζωή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας08:37“The 2night show” – Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Η μετανάστευση, το παρατσούκλι και το… “ευχάριστο ατύχημα” (βίντεο)08:24Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο