LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Μαΐου 2021 21:12

ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη κατοικία: η κυβέρνηση κατεδαφίζει κάθε πλαίσιο προστασίας

Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, είναι «είναι να εκποιηθούν με διαδικασίες fast track οι περιουσίες και τα σπίτια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των εμπόρων», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

πλειστηριασμοί - ακίνητα

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, σε κοινή τους δήλωση, αναφέρουν ότι «ξεκινούν από σήμερα οι πλειστηριασμοί», υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση κατεδαφίζει κάθε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας»

Αναλυτικά στη δήλωση τους αναφέρουν τα εξής:

Στη τελική ευθεία εισήλθε η άρση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας των οφειλετών. Από σήμερα ξεκινά εκ νέου η σταδιακή διενέργεια των πλειστηριασμών, η οποία θα απελευθερωθεί πλήρως από την 1-6-2021, ταυτόχρονα με την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου που προβλέπει πτώχευση και για τα φυσικά πρόσωπα και δήμευση της περιουσίας τους, ενώ ήδη το μέρος του πτωχευτικού που αφορά τους εμπόρους-οφειλέτες έχει τεθεί σε ισχύ από την 1-3-2021.

Στις επόμενες δύο εβδομάδες ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακόμη και της κύριας κατοικίας των οφειλετών, ενώ μέχρι τότε προστατεύονται μόνο κατ’ εξαίρεση και μόνο εφόσον ο οφειλέτης έχει ενταχθεί στα ανεπαρκή μέτρα στήριξης.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εκποιηθούν με διαδικασίες fast track οι περιουσίες και τα σπίτια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των εμπόρων. Αδιαφορεί για τις ανάγκες των πολιτών, μεριμνά μόνο για τις απαιτήσεις των τραπεζών και των funds.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρισμός - Γκερέκου στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα πρώτη επιλογή για τους τουρίστες (βίντεο)

Γιάννης Λαγός: τις επόμενες ώρες η έκδοση του στην Ελλάδα

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Σπαραγμός στην κηδεία της Καρολάιν (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακαΣήμερα 15:15 | Τοπικά Νέα

Αστυνομικοί, μετά από το ένταλμα σύλληψης, αναζητούν τον άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο