LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Μαΐου 2021 17:11

Αβραμόπουλος: κάποιες χώρες της ΕΕ “φρόντισαν” να μην γίνει υπερδύναμη

Τι είπε ο τέως Επίτροπος Μετανάστευσης για την ελληνική οικονομία και τα ελληνοτουρκικά, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Αβραμόπουλος - Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

«Τώρα τα πάει καλά η Ευρώπη αλλά δεν ξεκίνησε καλά» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τ. Επίτροπος Μετανάστευσης αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημικής κρίσης, προσθέτοντας ότι χάθηκε χρόνος λόγω της αδυναμίας της Επιτροπής, τον ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών αλλά και την απόφαση ορισμένων κυβερνήσεων να κλειστούν πίσω από τα σύνορά τους, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Δεν κατάφερε η Ευρώπη να γίνει πολιτική υπερδύναμη γιατί πολλές χώρες ακολουθούν δική τους ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος ενώ για το αύριο της Ευρώπης τάχθηκε υπέρ της κοινής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.

Όσον αφορά στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι «όλα στο πέρασμα του χρόνου αλλάζουν» σημειώνοντας την μεταστροφή του Προέδρου Ερντογάν. Πριν από 20 χρόνια, όπως ανέφερε μοιραζόταν το όραμά του για μια ευρωπαϊκή Τουρκία ενώ με το πέρασμα του χρόνο άρχισε να εκχωρεί πολιτική δύναμη σε άλλα πολιτικά κέντρα στο εσωτερικό της χώρας. Για την σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία σημείωσε πως πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή που «δεν μιλούσαμε για γκρίζες ζώνες και αποστρατικοποίηση των νησιών» με όπλο τη διπλωματία που όπως υπογράμμισε πρέπει να είναι πολυμερής και ανοιχτή.

«Η αδράνεια και η ατολμία των προηγούμενων ετών έφεραν στο παρόν πολλά προβλήματα. Αν είχαμε τολμηρότερες πολιτικές θα είχαμε λύσει πολλά από αυτά." Ο κ. Αβραμόπουλος τάχθηκε υπέρ μιας συνάντησης μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν αναφέροντας πως «θα ανοίξει ένα παράθυρο πιο αισιόδοξο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα θα γίνει θελκτικός προορισμός τόσο για τουρισμό όσο και για επενδύσεις εφόσον όμως, όπως είπε, υπάρξει ασφάλεια στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας. «Μία κατά λάθος ντουφεκιά να πέσει στο Αιγαίο ο τουρισμός θα πάει 30 χρόνια πίσω» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκέρτσος: Τέλος τα SMS - Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πανελλαδικές Εξετάσεις: το πρόγραμμα για Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια

Δημήτρης Λιγνάδης: Ύποπτος για τέταρτο βιασμό, καλείται για ανωμοτί εξηγήσεις

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενήΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επισκέφθηκαν το πρωί δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακαΣήμερα 15:15 | Τοπικά Νέα

Αστυνομικοί, μετά από το ένταλμα σύλληψης, αναζητούν τον άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο