LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2021 08:34 | Ανανέωση: 03 Φεβρουαρίου 2021 08:52

Επικοινωνία Σάλιβαν με Καλίν για τις διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας και Κυπριακό

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής διπλωματίας στα σχέδια του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

AP - Ελλάδα - Τουρκία - Πολεμικό Ναυτικό

Την ικανοποίηση της Ουάσιγκτον για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, εξέφρασε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον εκπρόσωπο της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν. Ο κ. Σάλιβαν εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής διπλωματίας στα σχέδια του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Παράλληλα, διαμήνυσε ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να καταστήσει το ΝΑΤΟ, βασικό πυλώνα της πολιτικής της για την ενίσχυση της διατλαντικής ασφάλειας. Υπό αυτό το πρίσμα, έθεσε το θέμα της απόκτησης του ρωσικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα, λέγοντας ότι υπονομεύει τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (των ΗΠΑ) Τζέικ Σάλιβαν μίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπο Τύπου και κύριο σύμβουλο του Προέδρου της Τουρκίας. Ο κ. Σάλιβαν υπογράμμισε την επιθυμία της κυβέρνησης Μπάιντεν να οικοδομήσει εποικοδομητικούς δεσμούς ΗΠΑ-Τουρκίας, να επεκτείνει τους τομείς συνεργασίας και να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις διαφωνίες. Εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τη διατλαντική ασφάλεια μέσω του ΝΑΤΟ, εκφράζοντας την ανησυχία ότι η απόκτηση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία, υπονομεύει τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της συμμαχίας. Ο κ. Σάλιβαν χαιρέτισε την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και εξέφρασε την υποστήριξή του στα σχέδια του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Α. Γκουτέρες, για την επανάληψη των συνομιλιών για την Κύπρο. Υπογράμμισε την ευρεία δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη στήριξη των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου. Συμφώνησαν να συνεργαστούν σε παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η πανδημία COVID-19 και η κλιματική αλλαγή, και να διαβουλεύονται στενά για περιφερειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙνδία - Πακιστάν: Το Νέο Δελχί κατηγορεί για “επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις” της εκεχειρίαςΧθες 21:18 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες νωρίτερα ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στη Σριναγκάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του ινδικού Κασμίρ και δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή είπαν ότι ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα.

Οι δέκα παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, για την ανομία στα ΑΕΙΧθες 20:43 | Ειδήσεις

Δέκα μέτρα για τη βία στα Πανεπιστήμια προωθεί η κυβέρνηση, τα οποία η αρμόδια Υπουργός παρουσίασε στη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων - Απέσπασε πάνω από 550.000 ευρώΧθες 20:33 | Ειδήσεις

Παρίσταναν επενδυτές, τραπεζίτες και πράκτορες της ΕΥΠ. Συνελήφθη ο φερόμενος εγκέφαλος.

Τα στελέχη της GRU που έχουν περάσει από την ΕλλάδαΧθες 17:59 | Ειδήσεις

Με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά η σύλληψη του 59χρονου ελαιοχρωματιστή στην Αλεξανδρούπολη επειδή φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις για λογαριασμό των ρωσικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών παραπέμπει σε υπόθεση “πράκτορα μίας χρήσης”.Ωστόσο, τη χώρα μας κατά καιρούς έχουν επισκεφθεί υψηλόβαθμα στελέχη της GRU, από τον σημερινό επικεφαλής της υπηρεσίας και τον αναπληρωτή διοικητή έως μέλη τα οποία έχουν έμπλακεί σε σαμποτάζ και απόπειρες δολοφονίας. Το ant1news.gr παρουσιάζει τα πρόσωπα - και τις καταστάσεις…

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λίαμ Πέιν: Στην πρώην σύντροφό του η διαχείριση της περιουσίας των 24 εκατ. λιρών23:59Ένας στους τέσσερις εφήβους στην Ελλάδα ζει με μια διαταραχή ψυχικής υγείας 23:46Eπεισόδιο μεταξύ ανηλίκων στην Πάτρα23:33Δημιουργήθηκε αντίδοτο για το δάγκωμα φιδιού μετά από 200 τσιμπήματα σε άνθρωπο23:17Βατικανό: Ο πάπας Λέων επισκέφθηκε τον τάφο του Φραγκίσκου και άφησε ένα τριαντάφυλλο (εικόνες) 23:02Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων - Απέσπασε πάνω από 550.000 ευρώ22:42Πρίγκιπας Χάρι: Έψαχνε το σπίτι φίλου του και χτύπησε λάθος... πόρτα (βίντεο)22:23Ατρόμητος – ΟΦΗ: Έμειναν στο μηδέν στο Περιστέρι22:08Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου21:53Οι δέκα παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, για την ανομία στα ΑΕΙ21:36Ινδία - Πακιστάν: Το Νέο Δελχί κατηγορεί για “επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις” της εκεχειρίας21:21Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή21:05Θριάμβευσε επί του Αστέρα Τρίπολης και περιμένει ο Άρης 20:50Ουκρανία: Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας στην πρόταση για κατάπαυση του πυρός 20:31Youth Pass: Πάνω από 147000 αιτήσεις για νέους 18 και 19 ετών - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι20:11Φοροδιαφυγή: Τρία νέα ψηφιακά εργαλεία στην φαρέτρα της ΑΑΔΕ19:56Παναθηναϊκός: Πρόβλημα στη μέση ο Ιωαννίδης19:37Πινακοθήκη - Αγωγή 500.000 ευρώ στον Παπαδόπουλο: “Από μισό ευρώ να βάλουν 1.000.000 Χριστιανοί, τα μαζέψαμε”19:21ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 16 Μαΐου 19:05Λαμίν Γιαμάλ: Τουρίστριες δεν τον αναγνώρισαν - Του ζήτησαν να τις βγάλει φωτογραφία (βίντεο)18:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο