LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Νοεμβρίου 2020 06:18 | Ανανέωση: 18 Νοεμβρίου 2020 06:27

ΕΛΑΣ: συλλήψεις για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στα Σεπόλια

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έχω από το ΑΤ της περιοχής όπου προπηλάκισαν και εξύβρισαν αστυνομικούς.

ΣΕΠΟΛΙΑ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Σεπόλια για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι, στον σταθμό μετρό Σεπολίων, ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αμέσως μετά, τα άτομα αυτά διέφυγαν από το σημείο και ένα από αυτά συνελήφθη σε κοντινή απόσταση, έξω από πολυκατοικία. Πρόκειται για 24χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για σωματικές βλάβες, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και των διατάξεων περί κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά τη σύλληψη του 24χρονου, ομάδα περίπου 40 ατόμων, μεταξύ των οποίων και οικεία του πρόσωπα, πήγαν έξω από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου προπηλάκισαν, εξύβρισαν και επιχείρησαν να τραυματίσουν με χρήση σωματικής βίας και πετώντας μεταλλικά αντικείμενα σε αστυνομικούς.

Τότε συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο οικεία πρόσωπα του 24χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σημειώνεται, ότι ένας από τους συλληφθέντες, με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, με παθολογικά αίτια.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης εξέδωσε ανακοίνωσε για τα χθεσινά στην οποία αναφέρει:

«Το σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, από την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην υγειονομική και οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη. Παρότι με συνεχείς προκλήσεις, την αναστολή άρθρου του Συντάγματος, την απαγόρευση των συναθροίσεων πάνω από τρία άτομα, την είσοδο δυνάμεων καταστολής από την κεντρική πύλη στον ιερό χώρο του Πολυτεχνείου και τις συνεχείς εμπρηστικές δηλώσεις βουλευτών και υπουργών της ΝΔ, η προβοκατόρικη τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέτυχε.

Η ξεκάθαρη, υπεύθυνη στάση μας για την υγειονομική κρίση και ταυτόχρονα οι ευλαβικά προσηλωμένες στη Δημοκρατία, θέσεις μας ακύρωσαν στην πράξη το επικοινωνιακό σχέδιο του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη. Δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, είναι ένας ανεύθυνος χώρος, που θέτει την υγεία των πολιτών και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης σε κίνδυνο. Η εκδήλωση μνήμης στην εξέγερση του Πολυτεχνείου στο χώρο βασανισμού πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ και οι συμβολικές παρουσίες των βουλευτών και των στελεχών μας, με απόλυτη τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων ακύρωσαν στην πράξη την προκλητική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων πάνω από τρία άτομα.

Το επιχείρημα της δήθεν προάσπισης της δημόσιας υγείας, με αστυνομικά μέτρα και αντιδημοκρατικές αποφάσεις, έπεσε στο κενό. Εχθές το μεσημέρι ο μόνος που δεν τηρούσε τα υγειονομικά μέτρα ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις εντολές που είχε δώσει στην ελληνική αστυνομία. Κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο δεν τηρήθηκε. Χαρακτηριστική ήταν η απόσυρση διμοιρίας των ΜΑΤ από το Πολυτεχνείο λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ συνολικά έχουν αποσυρθεί τουλάχιστον 7 διμοιρίες και πάνω από 700 αστυνομικοί έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ότι νοσούν από covid-19.

Την αποτυχία των επικοινωνιακών στόχων και των αντιδράσεων της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, διαδέχθηκαν οι εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ελληνική αστυνομία, για χρήση βίας. Πρωτόγνωρες σκηνές εξελίσσονται σε όλη την χώρα. Εκατοντάδες προσαγωγές, άσκηση βιαιοτήτων, χρήση χημικών, προπηλακισμοί βουλευτών και δημοσιογράφων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βιαιότητα που άσκησαν αστυνομικοί στην είσοδο πολυκατοικίας στα Σεπόλια όχι μόνο σε νέο συμπολίτη μας αλλά στους γονείς και την αδελφή του, με αποτέλεσμα την διακομιδή του πατέρα του στον Ευαγγελισμό όπου μετά τον ξυλοδαρμό του από «αστυνομικούς», νοσηλεύεται με έμφραγμα φρουρούμενος!!! Τα πλάνα από τις σκηνές που υπάρχουν θυμίζουν αφιονισμένη αγέλη και όχι Έλληνες αστυνομικούς. Οι σκηνές βίας που παρακολουθούμε στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν θυμίζουν τίποτα από ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα. Όλες οι παραπάνω αντιδημοκρατικές πράξεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη συμβαίνουν στο όνομα της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

Ενημερώνουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 63 θάνατοι συμπολιτών μας, 443 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι και εντοπίστηκαν 2.422 νέα κρούσματα. Το σύστημα υγείας καταρρέει, με απόλυτα δική σας ευθύνη. Οι πολιτικές ευθύνες για την υγειονομική και οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζονται με πρωτοφανή αστυνομική βία και αντιδημοκρατικές πολιτικές. Σήμερα, την μέρα τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την σημαντικότερη στιγμή της σύγχρονης Δημοκρατίας της χώρας μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε με πράξεις την προσήλωση της στον παλιό πραγματικό εαυτό της ακροδεξιάς της παράδοσης. Περιμένουμε δημόσιες εξηγήσεις από την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Χρυσοχοΐδη για τα πρωτοφανή γεγονότα, την αστυνομοκρατία και τον ακροδεξιό κατήφορο τους, σε όλη τη χώρα».

Καραθανασόπουλος για χτεσινές δηλώσεις του: «Ήταν μία στιγμή που υπήρχε ένταση»

Στα χθεσινά γεγονότα κατά τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου από το ΚΚΕ, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Όπως είπε ο βουλευτής, όπως και στην πρώτη συγκέντρωση, έτσι και στην δεύτερη το μεσημέρι στα Προπύλαια όπου υπήρξε η παρέμβαση της αστυνομίας, το ΚΚΕ, τηρούσε όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Απαντώντας στο γιατί, ενώ είχαν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις το ΚΚΕ δεν υπάκουσε, είπε ότι «οι αγώνας δεν αναστέλλονται».

«Η κυβέρνηση πρέπει να δει καθαρά τι διασπορά έγινε στο συνωστισμό των αστυνομικών δυνάμεων που δεν τηρείται κανένα μέτρο», τόνισε.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, όπως είπε «και το μεσημέρι θα ήταν μια χαρά τα πράματα. Δεν υπήρχε καμία πρόκληση,αυτοί που προκάλεσαν και με ύπουλο τρόπο ήταν οι δυνάμεις καταστολής. Η δουλειά της αστυνομίας, δεν είναι να επιτίθεται πισώπλατα και ούτε να κυνηγάνε τον κόσμο που πήγαινε σπίτι του».

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που είχε με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου βγήκε εκτός ελέγχου και φώναξε πως «η πολιτική μ@λ@κί@ έχει τα όριά της», είπε ότι «ήταν μια στιγμή που υπήρχε μια ένταση μέσα στην αίθουσα...»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, εξήγησε ότι εξοργίστηκε, καθώς όπως είπε «ο προηγούμενος ομιλητής αναφερόταν στα γεγονότα, χωρίς να λαβαίνει υπόψιν του το όργιο της βίας και της αστυνομοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας. Είχε μείνει στα πρωινά. Δεν είχε ανανεώσει την κασέτα του είχε μείνει στην πρωινή κασέτα».

«Μας έβαλαν μάσκες και έπεσαν οι δικές τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης. «Εγκλωβισμένοι, εντός ενός συνεχώς μετακινούμενου γύρω μας αστυνομικού κλοιού, μείναμε για έξι ώρες εγώ και η συνάδελφος βουλεύτρια Σοφία Σακοράφα, μετά την καθιστική διαμαρτυρία των βουλευτριών, των βουλευτών και του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στη διαδρομή της ιστορικής πορείας του Πολυτεχνείου. Με την οργουελική μέθοδο εκφοβισμού μας, η κυβέρνηση απέδειξε ότι καπηλεύεται και καταλύει κάθε έννοια Δημοκρατίας, κάθε σεβασμό προς το Σύνταγμα, αλλά και την Κοινή Λογική. Η χουντικής έμπνευσης αναστολή των πολιτικών δικαιωμάτων μας, δείχνει ότι η Δημοκρατία είναι και πάλι αιτούμενη στη χώρα μας. Όπως και την περίοδο 1967-1974. Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί ακόμη και τον θανατηφόρο ιό, προκειμένου να ξαναβάλει την Ελλάδα στον γύψο. Το απειλητικό μήνυμα είναι σαφές προς το ΜέΡΑ25, τις βουλεύτριες και τους βουλευτές του, που από την αρχή της πανδημίας λένε μόνον αλήθειες! Το εφιαλτικό μήνυμα φόβου και τρομοκράτησης της Κοινής Γνώμης είναι σαφές από την κυβέρνηση που περιφρονεί τη Δημόσια Υγεία και εναγκαλίζεται μόνον την αστυνομοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο