LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Οκτωβρίου 2020 17:26

Πολωνία: Απεργία για το δικαίωμα στην άμβλωση (εικόνες)

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις στην απόφαση που κρατά για έξι μέρες τον κόσμο στους δρόμους.

AP - Πολωνία - διαδηλώσεις - άμβλωση

Άνθρωποι από όλη την Πολωνία συμμετείχαν στη σημερινή απεργία, κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου να απαγορεύσει την άμβλωση, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μεταξύ των οποίων ο κίνδυνος θανάτου της γυναίκας, η αιμομιξία και ο βιασμός.

Η απεργία έρχεται στην έκτη μέρα που οι Πολωνοί διαδηλώνουν, ολοένα και περισσότερο, κατά της απόφασης και της συντηρητικής κυβέρνησής τους.

Η δικαστική απόφαση πυροδότησε αντιδράσεις και μαζικές διαδηλώσεις από τη μία έως την άλλη άκρη της χώρας της κεντρικής Ευρώπης, με τους 38 εκατομμύρια κατοίκους, μεγάλη μερίδα των οποίων διαμαρτύρεται για το βαθύ καθολισμό από τον οποίο επηρεάζεται η κυβέρνησή τους.

AP - Πολωνία - διαδηλώσεις - άμβλωση

Η απόφαση που απαγορεύει την άμβλωση ακόμα και στην περίπτωση που είναι βέβαιο ότι το βρέφος θα γεννηθεί νεκρό, υποδεικνύεται από τα ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τον επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης, που είναι κι ένας από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς στη χώρα.

 Για το λόγο αυτόν, τις προηγούμενες μέρες, οι διαδηλωτές μπήκαν και μέσα σε εκκλησίες, διακόπτοντας λειτουργίες, εκτοξεύοντας λεκτικές επιθέσεις στους ιερείς και βάφοντας τους ναούς με σπρέι.

 Ο Καζίνσκι (Kaczynski) κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι «καταστρέφουν την Πολωνία» και αργά το απόγευμα της Τρίτης κάλεσε τους υποστηρικτές του κόμματός του να υπερασπιστούν τις εκκλησίες «με κάθε κόστος».

Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας, πολλά πανεπιστήμια ακύρωσαν σήμερα τα μαθήματά τους, ενώ οι δήμαρχοι της Βαρσοβίας και της Κρακοβίας κάλεσαν τον κόσμο να μην πάει στη δουλειά του.  

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓάζα: Εντατικοί βομβαρδισμοί στη Ράφα - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο ΚάιροΣήμερα 07:53 | Ειδήσεις

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για «πολυάριθμους νεκρούς» τη νύχτα στην περιοχή. Μια χερσαία εισβολή «θα ήταν αφόρητη» λέει ο Γκουτέρες.

Τρίτη του Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράςΣήμερα 07:25 | Ειδήσεις

Τροποποιημένο πρόγραμμα δρομολογίων θα ισχύσει και την Τετάρτη του Πάσχα.

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Δεν έχουμε πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμεΧθες 22:12 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα και τις σχέσεις της χώρας του με τη Δύση.

Ρωσία: Τα γυμνάσια με πυρηνικά θα ηρεμήσουν τους “θερμοκέφαλους” στη ΔύσηΧθες 21:46 | Ειδήσεις

Επιμένει στις επιθέσεις της στη Δύση η Μόσχα, που δεν αλλάζει τακτική για τα γυμνάσια με πυρηνικά όπλα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη των μαθημάτων09:05Ισραήλ: Κατέλαβε την παλαιστινιακή πλευρά της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα08:51 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)08:38Λάρισα: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον αδερφό του κι έναν φίλο τους08:24Γάζα: Εντατικοί βομβαρδισμοί στη Ράφα - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο08:11Τρίτη του Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς07:57Πώς ο Τίμιος Σταυρός κάλυψε τον ουρανό της Ιερουσαλήμ07:43Εορτολόγιο - 7 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη του Πάσχα07:30Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Διασυρμός στο Λονδίνο07:17Ολλανδία - Γάζα: Καταλήψεις κατά του πολέμου07:03Τουρκία: Πολύνεκρη επίθεση κατά στόχων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ06:50“Πέφτει η νύχτα με ΡΥΘΜΟ”: Η Πέγκυ Ζήνα συναντά τη Μελίνα Ασλανίδου06:36Γάζα: Διπλωματικός πυρετός για την επίτευξη εκεχειρίας06:23Καιρός - Τρίτη του Πάσχα: νεφώσεις, τοπικές μπόρες και μεταβλητοί άνεμοι06:09Γλυφάδα: Καρχαριοειδές εμφανίστηκε στην παραλία (εικόνες)23:59Ρέθυμνο: Τουρίστας πέθανε στο ξενοδοχείο23:49Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός μπήκε στη Ράφα (βίντεο)23:38Δωρεά οργάνων: Έδωσε ζωή με τον θάνατό της23:25Ρωσία: Τα γυμνάσια με πυρηνικά θα ηρεμήσουν τους “θερμοκέφαλους” στη Δύση23:12Γάζα: Το Ισραήλ απορρίπτει την εκεχειρία και προχωρά στην επιχείρηση στη Ράφα22:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο