LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2020 11:27

Κύπρος: παρέμβαση Σακελλαροπούλου για τους αγνοούμενους

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα οι συγγενείς των αγνοουμένων να λάβουν σαφέστερη εικόνα για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Σακελλαροπούλου Κύπρος

Στο εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων ξεναγήθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η επίσκεψη της οποίας ολοκληρώνεται σήμερα στην Κύπρο.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε εντυπωσιασμένη από το έργο της Επιτροπής, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να επιταχυνθεί το έργο, ώστε οι συγγενείς των αγνοουμένων να λάβουν σαφέστερη εικόνα για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

«Είναι ένα θέμα που μου ήταν γνωστό, έχω συναντήσει την Επιτροπή Αγνοουμένων και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το έργο του εργαστηρίου είναι πάρα πολύ σημαντικό, το δικαίωμα των ανθρώπων να γνωρίζουν την τύχη των δικών τους και να έχουν μία ταφή, να ξέρουν πού βρίσκονται. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, λοιπόν, το έργο της Επιτροπής και πολύ δύσκολο. Έχουν περάσει ήδη σχεδόν 50 χρόνια», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να επιταχυνθεί γιατί κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Αλλά είναι πραγματικά εξαιρετική η δουλειά που κάνουν εδώ αυτοί οι νέοι επιστήμονες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι που συνεργάζονται. Γιατί αυτό αφορά και τις δύο κοινότητες και υπάρχουν και Ελλαδίτες ανάμεσά τους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, λοιπόν, και δείχνει πόσο μπορούν οι κοινότητες να συνεργαστούν όταν πρόκειται για ένα τόσο -όχι επιστημονικό μόνο- αλλά καθαρά ανθρωπιστικό έργο που γίνεται και δείχνει και την τεράστια σημασία του. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένη από τη δουλειά που γίνεται εδώ και εύχομαι πραγματικά κάθε επιτυχία στο έργο τους, που -όπως είπα- είναι τόσο ιδιαίτερο και σημαντικό για όλους», κατέληξε η κ. Σακελλαροπούλου.

Η τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψης της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κύπρο περιλαμβάνει, ακόμη, συναντήσεις με εκπροσώπους νομικών κύκλων και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κύπρου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο