LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2020 15:52

“Ιανός”: ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι την Παρασκευή

Που και πότε θα είναι πιο έντονα εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη Στερεά (κυρίως την κεντρική). Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά ανατολικοί 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, το βράδυ στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 6 με 7μποφόρ, στο Ιόνιο 8-9 μποφόρ, το πρωί τοπικά 10 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στην ανατολική Πελοπόννησο και την Στερεά (κυρίως κεντρική). Στα νότια θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τη νύχτα τοπικές καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός το Σάββατο

Στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και έως το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου από Λευκάδα και νοτιότερα, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα δυτικά και βόρεια, 6 με 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα φυσούν βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Ο καιρός την Κυριακή

Στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.?

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούςΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Τόσο στην Αθηνών-Λαμίας όσο και στην Αθηνών-Κορίνθου, η επιστροφή διεξάγεται πλέον με ομαλές ταχύτητες και χωρίς ουρές.

Μονή της Χώρας: οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της ως τζαμί (βίντεο)Χθες 18:06 | Ειδήσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κομμάτων για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείοΧθες 23:44 | Ειδήσεις

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της επανέναρξης της διάσκεψης παρά τη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Ράφα, μετέδωσε αργά την Τρίτη η Αίγυπτος.

Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία ΖελένσκιΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας για την αποτροπή ρωσικού σχεδίου δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια σε δήλωση αγάπης θαυμάστριας του23:59Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείο23:44Euroleague - Final 4: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι και πάει Βερολίνο (εικόνες)23:29Χαλκιδική: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε παραλία23:14Έξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούς22:59Πέθανε ο Κώστας Ματσακάς22:44Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν προκαλούν καρκίνο22:29Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς δολοφόνους παιδιών”: Ο Μητσοτάκης καλύπτει το “τζάκι Καραμανλή”22:14Η Τζάνετ Τζάκσον κάνει περιοδεία στην Ευρώπη21:59Ραφήνα – Τροχαίο: Νεκρός άνδρας από “καραμπόλα” παρκαρίσματος21:44Κασιδιάρης: Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο επικεφαλής του “Εθνικού Κόμματος - Έλληνες”21:30Δούκας για Μονή της Χώρας: Τα μνημεία ενώνουν την ανθρωπότητα, δεν την χωρίζουν21:19Θεσσαλονίκη: Φωτιές σε δύο λεωφορεία την ίδια μέρα21:08Σύνταγμα: Ένταση στην πορεία για τη Γάζα (εικόνες)20:57Κασσελάκης στην Ηγουμενίτσα: Οι “πατριδοκάπηλοι” καλύπτουν υπουργούς δολοφόνους παιδιών20:43Χαλκιδική: Φωτιά έκανε “στάχτη” ξωκκλήσι - υπεραιωνόβιο μνημείο (εικόνες)20:29Κίνηση στους δρόμους: Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)20:15Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη20:01Μουντιάλ 1986: Σε δημοπρασία η “Χρυσή Μπάλα” του Μαραντόνα19:47Νετανιάχου – Διάγγελμα: Επιμένω στη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο