LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2020 16:07

Γιοσιχίντε Σούγκα: χωρίς.... τζάκι και με μαύρη ζώνη στο καράτε ο ισχυρός άνδρας της Ιαπωνίας!

Σε αντίθεση με πολλούς προβεβλημένους βουλευτές του LDP, ο Σούγκα δεν προέρχεται από πολιτική οικογένεια.

Γιοσίχιντε-Σούγκα

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, σύμμαχος από καιρό του απερχόμενου πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, εξελέγη σήμερα στην ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP), γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για να αναλάβει την πρωθυπουργία έπειτα από ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα.

Ο 71χρονος Σούγκα δεσμεύτηκε να συνεχίσει την πολιτική του Άμπε, περιλαμβανομένης της διάσημης οικονομικής του πολιτικής, γνωστής ως "Abenomics", αλλά πρώτα θα πρέπει να διαχειριστεί την πανδημία του κορονοϊού και τις αρνητικές οικονομικές της επιπτώσεις.

Ο Σούγκα υπήρξε ένας χαμηλών τόνων βουλευτής στην Βουλή των Αντιπροσώπων μέχρι που ο Άμπε τον όρισε κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Δεκέμβριο του 2012, αξίωμα που επισήμως είναι γνωστό ως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου.

Μόνο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τάρο Άσο και ο Σούγκα έχουν διατηρήσει ο καθένας την θέση του από τότε που ανέλαβε ο Άμπε την ηγεσία της χώρας.

Τον Απρίλιο του 2019, ενόψει της ενθρόνισης του νέου αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο, ο Σούγκα βρέθηκε στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος καθώς ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου έπαιξε ένα πολύ σημαντικό ρολο στην ανακοίνωση του ονόματος της νέας αυτοκρατορικής περιόδου, της “Ρέιουα”, κρατώντας έναν πίνακα, όπου αναγραφόταν αυτό.

Ο Σούγκα έχει επίσης διατελέσει υπουργός αρμόδιος για το ζήτημα της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Οκινάουα και του ζητήματος των ιαπώνων υποκόων που είχαν απαχθεί από τη Βόρεια Κορέα την περίοδο των 70 και 80. Ωστόσο, μικρή πρόοδος έχει επιτευχθεί και για τα δύο ζητήματα υπό την διακυβέρνηση Άμπε.

Όπως και ο Άμπε, ο Σούγκα έχει εκφράσει την λύπη του που η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επιλύσει το ζήτημα των απαγωγών.

Ο Σούγκα, ο οποίος δεν έχει διπλωματικό ή οικονομικό υπόβαθρο, δήλωσε ότι ο φόρος κατανάλωσης "θα πρέπει να αυξηθεί" παρότι η κυβέρνηση του Άμπε τον διπλασίασε στο 10%.

Στη συνέχεια όμως υπογράμισε ότι δεν θα το πράξει αυτό μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ο Σούγκα, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά το 1996, ξεχώρισε ως υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών στη διάρκεια της πρώτης θητείας του Άμπε, από το 2006 ως το 2007.

Σε αντίθεση με πολλούς προβεβλημένους βουλευτές του LDP, ο Σούγκα δεν προέρχεται από πολιτική οικογένεια.

Είναι ο μεγαλύτερος γιος ενός παραγωγού φράουλας στη βόρεια περιφέρεια Ακίτα. Μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο και επειδή δεν ήθελε να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση, μετακόμισε στο Τόκιο και έπιασε δουλειά σε μια εταιρεία χαρτοκιβωτίων.

 

Αργότερα εισήχθη στο πανεπιστήμιο του Τόκιο, Χοσέι, όπου σπούδασε Νομική ενώ πλήρωνε ο ίδιος τα δίδακτρα της σχολής του.

Στα 26 του χρόνια ο Σούγκα αποφάσισε να αφοσιωθεί στην πολιτική και ξεκίνησε να εργάζεται ως σύμβουλος του μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων Χικοσαμπούρο Οκονόγκι, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Κατασκευών και Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Το 1987, ο Σούγκα εξελέγη μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Γιοκοχάμα και εξέτισε δύο θητείες.

Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο καράτε και κάθε πρωί κάνει 100 κοιλιακούς για να κρατιέται σε φόρμα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο