LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Ιουλίου 2020 11:09

Σταϊκούρας: “Γενναία” μείωση στην προκαταβολή φόρου

Εν αναμονή ανακοινώσεων για τη μείωση φόρου και τρίτης φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Πρόστιμο - χρήματα

Εντός του Ιουλίου θα προχωρήσει η κυβέρνηση στη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις, η οποία «θα είναι γενναία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο και γ' φάσης «επιστρεπτέας προκαταβολής» ειδικά για τον τουρισμό.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ο υπουργός δήλωσε συγκεκριμένα ότι «υπάρχει και η προκαταβολή φόρου που θα υλοποιήσουμε μέσα στον Ιούλιο και θα είναι γενναία. Πιθανόν σε ορισμένες περιοχές να μην υφίσταται προκαταβολή φόρου».

Ενώ, για την γ' φάση της «επιστρεπτέας προκαταβολής» ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι, εάν υλοποιηθεί, αυτό θα γίνει τον Αύγουστο, καθώς «θα εξαρτηθεί και από το πόσα χρήματα θα εκταμιευθούν» στη β' φάση. Όπως είπε, «ολοκληρώνεται η 2η επιστρεπτέα προκαταβολή με 100.000 δυνητικούς δικαιούχους, είναι λιγότεροι από ό,τι περιμέναμε, καθώς η δική μας εκτίμηση ήταν ότι θα μπορούσαν να μπουν μέχρι 300.000 επιχειρήσεις». Πρόσθεσε ότι η εκταμίευση των δανείων θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, διευκρινίζοντας πως η άσκηση για την γ' φάση θα γίνει «λαμβάνοντας υπόψη τα δυσμενή στοιχεία για τον τουρισμό για Ιούνιο και Ιούλιο». Σημείωσε, ωστόσο, ότι «7.000 ξενοδοχεία είναι μεταξύ των δικαιούχων της 2ης επιστρεπτέας προκαταβολής».

Ειδικά για την πορεία του τουρισμού, δήλωσε ότι «περιμένουμε μεγάλη συρρίκνωση, προσδοκούμε όμως ότι αυτή θα περιοριστεί. Η αίσθηση που έχω είναι πως ό,τι μπορεί να προσεγγιστεί με αυτοκίνητο δεν θα έχει το πρόβλημα που θα έχουν τα νησιά». Και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να το λάβει έγκαιρα υπόψη και να λάβει μέτρα για όσους πλήττονται περισσότερο μέσα στο καλοκαίρι».

Ερωτηθείς για την πορεία της οικονομίας, είπε ότι «η αίσθηση που έχω είναι ότι δεν θα υπάρχει κατάρρευση και για αυτό ερχόμαστε να πάρουμε αυτά τα μέτρα που είναι πρωτόγνωρα σε ένταση και ταχύτητα. Κάποιες επιπτώσεις λόγω της μεγάλης συρρίκνωσης του τουρισμού θα γίνουν ορατές από τον Σεπτέμβριο και μετά. Θα εκδηλωθούν δυσκολίες, αλλά υπάρχει ρευστότητα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση».

Πρόσθεσε πως «η αίσθησή μου είναι ότι, αν βρεθεί εμβόλιο ή κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή τον χειμώνα του 2020, θα καλύψουμε το σύνολο των απωλειών το 2021, αλλιώς θα μας πάρει λίγο περισσότερο». Κάλεσε το τραπεζικό σύστημα «να συμβαδίσει με την κυβέρνηση, ώστε οι επιπλέον πόροι να εκταμιευθούν μέσα στον Ιούλιο», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «πρέπει και τράπεζες και πολιτικοί να είμαστε προσεκτικοί με την κουλτούρα πληρωμών. Αν δημιουργήσουμε μια νέα γενιά "κόκκινων" δανείων, θα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένουΣήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τα δρομολόγια έχουν διακοπεί στο ρεύμα προς Πειραιά και οι επιβάτες εξυπηρετούνται με λεωφορεία.

Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την ΠαρασκευήΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Μακρά θα είναι η διαδρομή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας πριν παραδοθεί το απόγευμα στους Γάλλους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του –προετοιμάζονται για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Και η ψυχολογική κακοποίηση;08:09Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο