LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Απριλίου 2020 09:27 | Ανανέωση: 11 Απριλίου 2020 09:33

Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: “έσπασα” την καραντίνα για να πάω στην Βουλή, μένω μόνιμα στην Αίγινα (βίντεο)

Τι λέει ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 για το επεισόδιο που φέρεται να είχε στο λιμάνι του νησιού. Τον "καίει' ο δήμαρχος του νησιού.

Γιάννης Βαρουφάκης - Πρωινοί Τύποι

«Μένουμε στην Αίγινα. Είμαστε απομονωμένοι με την Δανάη και τον σκύλο μας στην Αίγινα από τις 10 Μαρτίου, οπότε ήταν και η τελευταία παρουσία μου στην Βουλη», υποστήριξε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας στα όσα του καταλογίζονται ότι έσπασε την καραντίνα και ταξίδεψε στην Αίγινα.

«Έχουμε μετακομίσει με την Δανάη εδώ και πολύ καιρό στην Αίγινα και όχι μετά τα περιοριστικά μέτρα», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε « δεν έσπασα την καραντίνα για να πάω στην Αίγινα, έσπασα την καραντίνα για να πάω στην Βουλή», χωρίς πάντως να διευκρινήσει αν το σπίτι στην Αίγινα απποτελεί σύμφωνα με την φορολογική δήλωση του την μόνιμη κατοικία του ζεύγους..

«Την Πέμπτη, 9 Απριλίου, ημέρα που είχαμε το Eurogroup, πήρα το πλοίο από την Αίγινα στις 10:00, είχα μια πολύ χρήσιμη, αν και έντονη συζήτηση με τον κ. Σταικούρα στην Βουλή» ισχυρίστηκε ο κ. Βαρουφάκης και τόνισε ότι «η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι ξεκάθαρη ότι επιτρέπεται η ελευθερη μετακίνηση για την άσκηση βουλευτικών καθηκόντων. Δεν έχω πάει πουθενά, είμαι από τους πολιτικούς που προσπαθώ να τηρήσω όσο γίνεται τα μέτρα. Έχουμε εκδώσει τέσσερα Δελτία Τύπου ζητώντας να γίνονται με τηλεδιασκέψεις οι συνεδριάσεις της Βουλής, ώστε να υπάρχει και ουσιώδης συζήτηση», είπε ο κ. Βαρουφάκης

Σχετικά με όσα λέγονται για επεισόδιο με λιμενικό στο λιμάνι της Αίγινας ο κ. Βαρουφάκης υποστήριιξε ότι «Αυτό που συνέβη είναι ότι βγήκαμε από το λιμάνι, εγώ και τα φορτηγά και 2-3 αυτοκίνητα. Μου ζήτησαν τα χαρτιά. Είπα ότι είμαι βουλευτής, έφυγα το πρωί από το νησί και γύρισα. Μετά άκουσα κάποιες φωνές πίσω μου φεύγοντας, αλλά δεν έδωσα σημασία» είπε ο κ. Βαρουφάκης, δίχως να αναφέρει ότι δεν σταμάτησε όπως του ζητήθηκε για έλεγχο ούτε επέδειξε τα σχετικά αποδεικτικά..

Δήμαρχος Αίγινας: Ο Βαρουφάκης είπε στον λιμενικό «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Για το συμβάν με τον επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη, μίλησε ο Δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό.

«Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά.

Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους, εντοπίστηκε στο όχημά του ο Γιάννης Βαρουφάκης, του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε ότι «εγώ είμαι βουλευτής». Ο λιμενικός του είπε «κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας» και του απάντησε ο Βαρουφάκης «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και κατευθύνθηκε προς την έξοδο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, δεν ανταποκρίθηκε στον έλεγχο: «ήμουν παρών, δεν επέδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα», σημείωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι αρνήθηκε ακόμη και να γινει απολύμανση στο όχημα του, απο το συνεργείο που βρίσκεται για το σκοπό αυτό στο λιμάνι της Αίγινας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενήΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επισκέφθηκαν το πρωί δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσειςΣήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα ακαθάριστα έσοδα τα οποία δήλωσαν πέρσι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. 

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο