LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 31 Ιανουαρίου 2020 07:55 | Ανανέωση: 31 Ιανουαρίου 2020 12:03

“Τοξοβόλος του Συντάγματος”: Tο χρονικό της σύλληψης και οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Βαριά οπλισμένοι και έτοιμοι για νέο χτύπημα οι τρείς συλληφθέντες. Οδηγήθηκαν στον ανακριτή. Αναζητούνται συνεργοί. Τι προβληματίζει τις Αρχές. 

Τοξοβόλος - ανακριτής

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για τρομοκρατία, ένας 32χρονος γνωστός ως «τοξοβόλος του Συντάγματος» και δύο γυναίκες, 26 και 28 ετών, που συνελήφθησαν χθες σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αγία Παρασκευή. 

Οι τρεις συλληφθέντες ήταν βαριά οπλισμένοι και οι Αρχές πιστεύουν πως ήταν έτοιμοι για νέο χτύπημα. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής γνώριζαν πολύ καλά ότι είχαν να κάνουν με τον 32χρονο, γνωστό και ως «τοξοβόλο» και την 28χρονη καταδικασμένη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Όταν το όχημα πλησίασε στη συμβολή της Αγίου Ιωάννου με την οδό Σπετσών, ένα όχημα της αντιτρομοκρατικής έκλεισε τον δρόμο. Ένα δεύτερο τους εγκλώβισε από πίσω και μέσα σε δευτερόλεπτα οι αστυνομικοί είχαν ακινητοποιήσει και τους τρεις.

Τοξοβόλος - ανακριτής

Ο 32χρονος και η 28χρονη οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον Εισαγγελέα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Κανένας από τους δύο δεν επιχείρησε να κρύψει το πρόσωπό του, ενώ κανένας από τους δύο δεν είπε το παραμικρό μπροστά στους δημοσιογράφους.

Τοξοβόλος - αντιτρομοκρατική - όπλα


Και οι δυο τους κατά τη σύλληψη είχαν από ένα πιστόλι επάνω τους, με σφαίρα στη θαλάμη, έτοιμα προς χρήση. Μέσα στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα υποπολυβόλο και ένα καλάσνικοφ, με το αυτοσχέδιο πτυσσόμενο κοντάκι, για να μπορούν να το μεταφέρουν με περισσότερη άνεση.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα παραπάνω όπλα δεν ταυτοποιήθηκαν σε άλλη εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Και οι τρεις φορούσαν γάντια, για να μην αφήνουν πίσω τους ίχνη, είχαν ασύρματο συντονισμένο στις συχνότητες της Αστυνομίας, ενώ με το αυτοκίνητο μετέφεραν ρούχα, μάσκα σιλικόνης και άλλα υλικά μεταμφίεσης.

Τοξοβόλος - αντιτρομοκρατική - όπλα

Το αυτοκίνητό τους είχε κλαπεί τη νύχτα της 26ης προς την 27η Ιανουαρίου από την περιοχή του Χολαργού και σε αυτό είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 32χρονος τοξοβόλος, είχε λάβει μέρος σε ληστεία με μεγάλη λεία σε περιοχή της Αχαΐας, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου.

Ψάχνουν απαντήσεις οι αστυνομικοί

Ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι καλούνται να απαντήσουν στο ποια είναι η σχέση του 32χρονου άνδρα με τη γυναίκα, που είχε καταδικαστεί για εμπλοκή με τον Επαναστατικό Αγώνα. Είχαν συναντηθεί και συστήσει μία ομάδα του εγχώριου αντάρτικου πόλης με σκοπό να προχωρήσουν σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια ή επειδή ο ένας ήταν δραπέτης και η άλλη φυγόποινη τους κάλυπτε το ίδιο δίκτυο;

Το δεύτερο ερώτημα είναι πού και για ποιον λόγο πήγαιναν με τον βαρύ οπλισμό. Πρόκειται για μεταφορά οπλισμού από το ένα κρησφύγετο στο άλλο ή ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια;

Ο "Τοξοβόλος" ήταν δραπέτης από τις 6 του περασμένου Ιουνίου, όταν εξαφανίστηκε από τις Αγροτικές Φυλακές της Τίρυνθας, όπου εξέτιε ποινή 23 ετών και 9 μηνών για τη συμπλοκή στην Πεύκη και τη ληστεία στην Κοζάνη.

Η "συνεργός Ρούπα" είχε εξαφανιστεί στις 20 του ίδιου μήνα, όπως είχε δηλώσει ο πατέρας της στην Αστυνομία, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η καταδικαστική σε βάρος της απόφαση. Την είχαν συλλάβει τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής την ίδια ημέρα με την Πόλα Ρούπα, στην Ηλιούπολη, και ήταν ο άνθρωπος που -σύμφωνα με τις αρχές- βοηθούσε όσο κανείς το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο