LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Δεκεμβρίου 2019 10:13

Καλλιθέα: Εκκένωση πολυκατοικίας λόγω μεγάλης φωτιάς (εικόνες)

Δεκάδες ένοικοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, απεγκλωβίστηκαν από την πολυκατοικία.

Καλλιθέα - φωτιά - διαμέρισμα

Πέντε παιδιά και τρεις ενήλικες διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων με αναπνευστικά προβλήματα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε τετραώροφη πολυκατοικία στην Καλλιθέα, γύρω στις 23.00 χτες το βράδυ, ενώ συνολικά 18 άτομα απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες, με κλιμακοφόρο όχημα και από το κλιμακοστάσιο.

Ειδικότερα, οι πυροσβέστες κατέβασαν με το κλιμακοφόρο όχημα πέντε άτομα, ενώ άλλους 13 τους βοήθησαν να κατέβουν από το κλιμακοστάσιο, από όπου είχαν προλάβει να απομακρυνθούν και άλλοι κάτοικοι της πολυκατοικίας.

Τα πέντε παιδιά, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν διατρέχουν κίνδυνο, ωστόσο χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια λόγω των καπνών που εισέπνευσαν, ενώ σε ιδιωτικό θεραπευτήριο διακομίστηκαν οι τρεις ενήλικες, όπου παράμεινε μόνο ένας, και αυτός προληπτικά, λόγω του ότι έχει καρδιολογικά προβλήματα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου της πολυκατοικίας στην οδό Ανδρομάχης 194-195. Οι φλόγες ξεκίνησαν από το σαλόνι και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών της Πυροσβεστικής, πιθανόν να προκλήθηκε από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, ή κάποιο θερμαντικό σώμα.

Καλλιθέα - φωτιά - διαμέρισμα

Οι ένοικοι αντιλήφθηκαν έγκαιρα την πυρκαγιά και απομακρύνθηκαν σώοι, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, εφιστώντας την προσοχή στο κέντρο επιχειρήσεων ότι υπάρχουν άνθρωποι στο κτίριο.

Για το λόγο αυτό πήγε αμέσως κλιμακοφόρο όχημα με το οποίο απεγκλωβίστηκαν τα πέντε άτομα από τους άλλους ορόφους, και απομακρύνθηκαν οι υπόλοιποι.

Καλλιθέα - φωτιά - διαμέρισμα

Η πυρκαγιά σβήστηκε γρήγορα από 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, αλλά λόγω των πολλών αντικειμένων στο σαλόνι προκλήθηκαν εκτενείς ζημιές στο χώρο, καθώς οι πυκνοί καπνοί που δημιούργησαν αναστάτωση και πανικό.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Καλλιθέα - φωτιά - διαμέρισμα

Καλλιθέα - φωτιά - διαμέρισμα

Πηγή: kallitheaonline.gr


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο