LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2019 11:06

Ληξιπρόθεσμες οφειλές: το σχέδιο της κυβέρνησης για την μείωσή τους

Tο νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τις οφειλές προς ιδιώτες. Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι;

πληρωμή - χρήματα - λεφτά

Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου μελετά η κυβέρνηση, δίνοντας έτσι ανάσα σε χιλιάδες συνταξιούχους, αλλά και ενέσεις ρευστότητας στην αγορά!

Η έκθεση της Κομισιόν αποκαλύπτει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης υπό μορφή αναλυτικού πλάνου εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με το οποίο στο τέλος του 2019, οι «καθαρές» ληξιπρόθεσμες οφειλές θα έχουν υποχωρήσει στο 1 δισ. ευρώ από 1,3 δισ. ευρώ τον περασμένο Αύγουστο.

Παράλληλα, αναμένεται έξι μήνες αργότερα το κράτος να έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του με εξαίρεση 140 εκατ. ευρώ εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, οι οποίες θα απαιτήσουν έξτρα χρόνο έως τον Ιούνιο του 2021.

Η έκθεση της Κομισιόν αποκαλύπτει δέσμη συγκεκριμένων μέτρων και νομοθετικών παρεμβάσεων προκειμένου αφενός να εξαλειφθεί το σημερινό στοκ, αφετέρου να μην δημιουργηθεί νέα γενιά ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου.

Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η συγκρότηση ειδικής Επιτροπής που θα παρακολουθεί σε μηνιαία βάση την εξέλιξη του πρότζεκτ και θα ενημερώνει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με εξαμηνιαίες και ενδιάμεσες εκθέσεις έως τη λήξη της θητείας της το καλοκαίρι του 2021.

Άλλωστε, όπως γράφει το euro2day, πρόσφατα πέρασε από τη Βουλή τροπολογία με την οποία προβλέπεται πως ειδικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε ιδιώτες οι οποίοι στερούνται φορολογικής ή/και ασφαλιστικής ενημερότητας, το δημόσιο θα προχωρά σε δημόσια κατάθεση υπό μορφή παρακαταθήκης (στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων) και ο πιστωτής θα έχει πέντε χρόνια στη διάθεσή του να αντλήσει τα χρήματα με την προσκόμιση της απαιτούμενης ενημερότητας. Από την ώρα που θα λάβει χώρα η δημόσια κατάθεση όμως, η οφειλή από τα τεφτέρια των ληξιπρόθεσμων του δημοσίου θα έχει σβήσει.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΣήμερα 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ξυλούρης: Είμαι αθώος και θα αποδειχθείΣήμερα 17:59 | Ειδήσεις

Απαντώντας αργότερα στη πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη είπε ότι, την "Πόρσε" του, την αγόρασε ο ίδιος, έναντι 47 χιλιάδων ευρώ, το 2019.

Η ανακοίνωση του Eurogroup μετά την εκλογή ΠιερρακάκηΣήμερα 19:05 | Ειδήσεις

Η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup υπό την προεδρία του Κυριάκου Πιερρακάκη προγραμματίζεται επί του παρόντος για τις 19 Ιανουαρίου 2026.

Μητσοτάκης για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα και όλους τους πολίτεςΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

«Η εκλογή του Υπουργού Οικονομικών της χώρας μας στην ηγεσία του Eurogroup είναι σημαντικό ορόσημο σε αυτή τη διαδρομή προόδου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συγκλονίζει ο 11χρονος Ρόμαν από την Ουκρανία - Λύγισε η διερμηνέας19:58Χανιά: Περιπέτεια σε σχολική εκδρομή – Μαθητές διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας19:44Μητσοτάκης για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα και όλους τους πολίτες 19:30Η ανακοίνωση του Eurogroup μετά την εκλογή Πιερρακάκη19:16Συνελήφθη ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο στην Αττική Οδό19:02Επιπλέον 21 εκατ. ευρώ σε αιγοπροβατοτρόφους για το αυξημένο κόστος ζωοτροφών λόγω ευλογιάς18:48Εργατικό ατύχημα - Ηράκλειο: Άνδρας τραυματίστηκε στο πρόσωπο από ξυλοκοπτικό εργαλείο18:34Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα 18:22Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ξυλούρης: Είμαι αθώος και θα αποδειχθεί18:10Ξεκινά από σήμερα το εορταστικό ωράριο18:00ΥΠΑΑΤ: Πώς μπορούν οι αγρότες να κάνουν διορθώσεις - ενστάσεις για τις επιδοτήσεις17:49ΟΠΕΚΕΠΕ: Συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων στο Μαυροδένδρι17:39Θεσσαλονίκη: Σε καταφύγιο για φιλοξενία το σκυλί που είχε θάψει ζωντανό 90χρονος17:29Προεδρία Eurogroup: H Γερμανία στηρίζει τον Πιερρακάκη17:19Λίλι Κόλινς για Κυριάκο Μητσοτάκη: Να κυβερνάς την Ελλάδα και μετά πηγαίνεις σπίτι και βλέπεις Emily in Paris;17:09Βουλή: Άρση ασυλίας για τη Ζέττα Μακρή16:59ΓΕΕΘΑ: Πραγματοποιήθηκε η άσκηση "Loyal Dolos 25" (Εικόνες)16:45Πάτρα - "Αποκαλύψεις": Παιδαγωγός κακοποιούσε παιδιά σε ειδικό νηπιαγωγείο - Βίντεο σοκ16:31Λαμία: Οι αγρότες άνοιξαν τους παραδρόμους στο Μπράλο16:17Missing Alert για την εξαφάνιση 33χρονου16:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο