LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2019 13:18 | Ανανέωση: 20 Νοεμβρίου 2019 13:19

ΕΛΑΣ: ανυπόστατες οι καταγγελίες για παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών

Σε ανακοίνωση της Η ΕΛΑΣ και απαντώντας σε δημοσιεύματα εφημερίδας, επισημαίνει ότι, «οι αστυνομικές Αρχές εκτελούν τα καθήκοντά τους με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα και αυτό τηρείται απαρέγκλιτα».

Ημέρα της Αστυνομίας - Ελληνική Αστυνομία

«Εντελώς ανυπόστατες» χαρακτηρίζει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τις καταγγελίες περί παράνομων παρακολουθήσεων πολιτών σημειώνοντας πως «οι αστυνομικές Αρχές εκτελούν τα καθήκοντά τους με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα και αυτό τηρείται απαρέγκλιτα».

Σε ανακοίνωσή της αναφορικά με δημοσιεύματα εφημερίδας, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Σχετικά με δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών, που αφορούν σε δραστηριότητες της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, ανακοινώνεται ότι το αυτοκίνητο στο οποίο αναφέρεται ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία και εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας στα Εξάρχεια.

Σε ολιγόλεπτη στάση του για να επιτηρηθούν γεγονότα στην Πλατεία προσήλθαν πολίτες οι οποίοι και προκάλεσαν ζημιές. Το αυτοκίνητο συνέχισε, με την παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων (ΜΑΤ) την υπηρεσία του. Για το θέμα σχηματίζεται δικογραφία η οποία και θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Ελληνική Αστυνομία

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε

«Η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε, η εποχή της ανασφάλειας θα τελειώσει» τονίζει το Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωση – απάντησή του σε αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ περί «αναβίωσης σκοτεινών εποχών, ακραίας καταστολής και κατάλυσης του κράτους δικαίου».

Το Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρυφτεί, να ξεχαστούν τα έργα του κάνοντας θόρυβο και χάνοντας συνήθως, το μέτρο και κυρίως, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα».

Τα πραγματικά γεγονότα – σημειώνεται στην ανακοίνωση- είναι οι πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας

  • στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας,
  • στην διασφάλιση συνθηκών για την ειρηνική πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου
  • στην εκκαθάριση των πανεπιστημίων από γιάφκες και τραμπούκους
  • στην απόδοση της γειτονιάς των Εξαρχείων στους κατοίκους της
  • στην εκκένωση παράνομων καταλήψεων που μόνο αθώους πρόσφυγες και μωρομάνες δεν κάλυπταν
  • στην εξάρθρωση ναρκέμπορων στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στο Μενίδι, στη Θεσσαλονίκη
  • ο αμείλικτος πόλεμος που ξεκίνησε γειτονιά-γειτονιά στην Αθήνα για τις κλοπές, διαρρήξεις που έχουν ρημάξει τα σπιτικά».

Το Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνει:

  • Σκοτεινή είναι η εποχή που κλειδαμπαρώνεσαι σπίτι σου και φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ.
  • Ακραία καταστολή είναι οι τραμπούκοι να εξουσιάζουν Πανεπιστήμια, οι απόλυτες μειοψηφίες πλατείες και γειτονιές, οι εγκληματίες περιοχές ολόκληρες.
  • Καταλύεται το κράτος δικαίου στα άβατα, στο Μενίδι, στην ΑΣΟΕΕ, στην ανοχή της παραβατικότητας, στην δικαιολόγηση της βίας.

Τέλος, αναφερόμενο στα Εξάρχεια, το Yπουργείο στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Μέχρι το άβατο να γίνει γειτονιά, τα ΜΑΤ θα υπάρχουν, η Aστυνομία θα περιπολεί, και με πολιτικά και με συμβατικές πινακίδες. Η Aστυνομία έχει αποστολή και νομιμότητα. Οι μολότοφ, οι πέτρες στις ταράτσες και οι παράνομες καταλήψεις ούτε νομιμότητα έχουν, ούτε πολιτική κάλυψη θα έπρεπε να έχουν από δημοκρατικό κόμμα».

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις καταγγελίες πολιτών για παρακολουθήσεις με συσκευές γεωεντοπισμού. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε επώνυμες καταγγελίες πολιτών, το τελευταίο διάστημα υπήρξαν απανωτά κρούσματα παράνομης παρακολούθησης μέσω συσκευών γεωεντοπισμού (GPS). Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες πρακτικές παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, υπονομεύουν τη δημοκρατία και στοχεύουν στην τρομοκράτηση της κοινωνίας.

Λόγου χάρη, στις 19 Οκτωβρίου 2019, πολίτης αντιλήφθηκε τρία άγνωστα άτομα να περιεργάζονται τη μηχανή του και να τοποθετούν σε αυτήν αντικείμενο. Την ίδια ημέρα, δεύτερος πολίτης αντιμετώπισε αντίστοιχο περιστατικό. Ακόμα ένα περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες σε συνοικία της Αθήνας, όταν συμπολίτης μας αντιλήφθηκε την ύπαρξη άγνωστου οχήματος, στο παρμπρίζ του οποίου ήταν τοποθετημένη καμουφλαρισμένη μικροκάμερα. Τέλος, υπενθυμίζουν οι ερωτώντες βουλευτές, στις 9 Αυγούστου 2019, ο Παναγιώτης Πολίτης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, είχε, επίσης, καταγγείλει ότι εντόπισε τυχαία στο αυτοκίνητό του συσκευή γεωεντοπισμού, όταν το πήγε στο συνεργείο για έλεγχο.

Συγκεκριμένα ρωτούν:

  1. Διερευνήθηκε εντός της υπηρεσίας αν ισχύουν οι προαναφερθείσες καταγγελίες για παράνομες παρακολουθήσεις συμπολιτών μας, με ποια εντολή, πότε και με ποιο αποτέλεσμα; ‘Η αποφασίσατε να αρκεστείτε σε στερεότυπες διαψεύσεις ελαχιστότατης αξιοπιστίας; Διατάξατε ΕΔΕ και τι άλλα μέτρα λάβατε ή σκοπεύετε να λάβετε, προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελλόμενες πρακτικές;
  2. Η χρήση συσκευών γεωεντοπισμού από την ελληνική αστυνομία και την κυβέρνηση γίνεται σύννομα και κατόπιν εισαγγελικής εντολής και, αν ναι, ποιες είναι αυτές οι εισαγγελικές εντολές;
  3. Μήπως υπάρχουν και λειτουργούν πλέον εντός της ΕΛΑΣ και του κρατικού μηχανισμού ανεξάρτητοι και εξωυπηρεσιακοί θύλακες που προβαίνουν σε τέτοιες έκνομες πρακτικές και ενέργειες;

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο