LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2019 12:52 | Ανανέωση: 17 Νοεμβρίου 2019 12:52

Παυλόπουλος: η Τουρκία συμπεριφέρεται απάνθρωπα στους πρόσφυγες

Επίθεση στην γείτονα εξαπολύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για ωμό εκβιασμό της Ελλάδας και της ΕΕ.

Παυλόπουλος - Ηλεία

Μήνυμα προς την Τουρκία για την ωμή παραβίαση εκ μέρους της του Διεθνούς Δικαίου στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και την απάνθρωπη συμπεριφορά της στους Πρόσφυγες, υπό όρους κοινού εκβιασμού έναντι της Ελλάδας και της ΕΕ, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τις εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της «Μάχης του Βαρθολομιού».

Σε δήλωσή του, μετά την κατάθεση Στεφάνου στο μνημείο του οπλαρχηγού Βέρρα, ο κ. Παυλόπουλος διεμήνυσε προς την Τουρκία ότι τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας, υπενθυμίζοντας ότι το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει αλλά να μας διδάσκει και να μας ενώνει στον δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης και δημιουργίας.

Ωστόσο, σημείωσε ότι «Τούτο έχει ως στοιχειώδη προϋπόθεση τον εκ μέρους της Τουρκίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου» και πρόσθεσε πως «Είναι προφανές ότι η Τουρκία δεν ανταποκρίνεται σε αυτές τις υποχρεώσεις της, ιδίως μάλιστα όταν παραβιάζει ωμά το Διεθνές Δίκαιο στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και όταν δεν διστάζει να συμπεριφέρεται στους Πρόσφυγες με απάνθρωπο τρόπο και υπό όρους κοινού εκβιασμού απέναντι στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περιφρονώντας κάθε δέσμευση που έχει αναλάβει εν προκειμένω».

Μάλιστα, υπενθύμισε, ότι «Εμείς, οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε και την βούληση και την δύναμη να υπερασπισθούμε την Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Νομιμότητα απέναντι σε αυτή την ιταμή συμπεριφορά της Τουρκίας, αφήνοντάς την να πληρώνει το βαρύ τίμημα της διεθνούς απαξίωσής της».

Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι η εμβληματική Επέτειος της Μάχης του Βαρθολομιού, μεταξύ 9-11 Νοεμβρίου 1825, μας διδάσκει μεταξύ άλλων ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά για το Έθνος μας και τον Λαό μας τα έχουμε επιτύχει ενωμένοι, ενώ η διχόνοια μας στοίχισε τραγωδίες, ακόμη δε και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού».

«Γι' αυτό και ιδίως τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια θα τα υπερασπιζόμαστε πάντοτε υπό όρους αρραγούς ενότητας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ιστορίας για το δικό μας Χρέος ως προς την υπεράσπιση της Πατρίδας» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την παραχάραξη της Ιστορίας

Μήνυμα προς την Τουρκία να εγκαταλείψει την τακτική της βάναυσης παραχάραξης της Ιστορικής Αλήθειας και να σεβαστεί την Κυριαρχία, τα Σύνορα, το Έδαφος και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας, που είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του στο πλαίσιο της ανακήρυξής του σε επίτιμο Δημότη του δήμου Πηνειού στη Γαστούνη Ηλείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας προς την Τουρκία και τον λαό της, πιστεύοντας ακράδαντα ότι το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει αλλά να μας ενώνει, έτσι ώστε το Αιγαίο να είναι πάντα Θάλασσα Ειρήνης και, γενικότερα, ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ μας. Ωστόσο, παρατήρησε ότι «Τούτο έχει ως στοιχειώδη προϋπόθεση το ότι η Τουρκία αφενός σέβεται και τηρεί στο ακέραιο, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους. Και, αφετέρου, εγκαταλείπει την τακτική της βάναυσης παραχάραξης της Ιστορικής Αλήθειας ».

Επιπλέον, σημείωσε, ότι η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί, ότι «εμείς, οι Έλληνες, ως εγγυητές της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, θα επιβάλουμε, εφόσον χρειασθεί, τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου» και πρόσθεσε ότι «όπως επανειλημμένως αποδείξαμε στο παρελθόν είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε, ανά πάσα στιγμή, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια».

Όπως διευκρίνισε «θα το πράττουμε πάντοτε υπό όρους αρραγούς ενότητας, δοθέντος ότι η Ιστορία, μας έχει διδάξει πως τα μεγάλα και σημαντικά -και ιδίως τους Εθνικούς μας Στόχους- τους επιτυγχάνουμε ενωμένοι. Ενώ η διχόνοια και ο διχασμός μας στοίχισαν ακριβά, ακόμη δε και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού. Τέτοια τραγικά λάθη δεν είναι νοητό να τα επαναλάβουμε. Και δεν θα τα επαναλάβουμε, πολλώ μάλλον όταν το δικαστήριο της Ιστορίας δεν πρόκειται να μας τα συγχωρήσει».

Ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στη Γαστούνη για να παραστεί σε τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του οπλαρχηγού της Ελληνικής Παλιγεννεσίας Γεωργίου Σισίνη και να ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης του δήμου Πηνειού.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Χθες 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο