LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2019 06:32

Βλέπει Τραμπ και Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης

Η ατζέντα των επαφών του Πρωθυπουργού στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα .

AP - Μητσοτάκης - Τραμπ - Ερντογάν

Τα περιφερειακά θέματα (Ανατολική Μεσόγειος-Κυπριακό - μεταναστευτικό) και οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα θα απασχολήσουν την σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ ώρα Νέας Υόρκης (01.30 ώρα Ελλάδας) και στο περιθώριο της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στην συνάντηση Τράμπ-Μητσοτάκη θα είναι παρούσες για μια αναμνηστική φωτογραφία οι σύζυγοί τους, Μελάνια Τραμπ και Μαρέβα Γκραμπόφσκι και αμέσως μετά οι δύο άνδρες θα συνομιλήσουν για 20 λεπτά μόνοι τους χωρίς να συνοδεύονται από τους υπουργούς Εξωτερικών ή διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Την ατζέντα της συνάντησης θα απασχολήσουν τα περιφερειακά ζητήματα και οι επενδύσεις καθώς για την Αθήνα η Ελλάδα φαίνεται να επιστρέφει στα «ραντάρ» των Αμερικανών επενδυτών. Η ελληνική πλευρά δεν επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με τον  Ντόναλντ Τραμπ την αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, ενδεχομένως η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου στις 5:00 μ.μ να μετατεθεί πριν την συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Τελικώς η συνάντηση ορίστηκε για τις 09.45, ώρα Νέας Υόρκης.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκ περιλαμβάνεται η συμμετοχή του στην επίσημη έναρξη της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. O Έλληνας πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τις επαφές με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, μετά τις χτεσινές συναντήσεις με τους ομολόγους τους από την Αλβανίας Έντι Ράμα, του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι και της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, θα συναντήσει την Τρίτη και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ (11.00 ώρα Νέας Υόρκης), ενώ στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων με ηγέτες μεγάλων χωρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον (11.30 τοπική ώρα).

Επίσης την Τρίτη θα συνεχίσει τις επαφές του και με ξένους επενδυτές. Συγκεκριμένα, στις 16.30 το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα) ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Goldman Sachs στην οποία, ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής της Goldman, David Solomon, θα παραστούν 30 CEO’s κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων. Νωρίτερα, στις 12.00 τοπική ώρα, ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει μέτος στη συνεδρίαση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council.

Μητσοτάκης - Βούσιτς

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Βούτσιτς

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η συνάντηση του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρεται σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας της Σερβίας. Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο πολιτικών από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης και για αυτό ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς του ευχήθηκε καλή δύναμη και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα μπορέσει να εφαρμόσει την φιλόδοξη ατζέντα που έθεσε ενώπιον της κυβερνήσεως του». Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε ότι οι διμερείς σχέσεις είναι πολύ καλές, τονίστηκε ότι τον ελληνικό και το σερβικό λαό συνδέουν σχέσεις ειλικρινούς φιλίας, εκφράστηκε ωστόσο η ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας. Ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου και κυρίως για τα προβλήματα που δημιουργεί στην διαδικασία του διαλόγου η μονομερής ενέργεια της Πρίστινας να επιβάλει δασμούς για τα εμπορεύματα από την Σερβία.

«Ο Πρόεδρος της Σερβίας παρακάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην αλλάξει η Ελλάδα την στάση της για μη αναγνώριση της αυτοανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας του Κοσόβου τονίζοντας ότι η διατήρηση της θέσης αυτής είναι ζωτικής σημασίας για την Σερβία» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το γραφείο της Δημοκρατίας της Σερβίας. Αναφέρεται επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως υποστηρίζει τον διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Σερβίας ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει στάση σχετικά με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος – Κούγιας: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο