LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Σεπτεμβρίου 2019 15:29 | Ανανέωση: 01 Σεπτεμβρίου 2019 15:40

Τραγωδία στο λούνα παρκ: Άφαντος ο αλλοδαπός χειριστής του παιχνιδιού (εικόνες)

Σφραγισμένο το φονικό παιχνίδι. Συνεχίζεται η έρευνα για τις αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο της 13χρονης. Σοκαρισμένοι συγγενείς και φίλοι για τον χαμό της.

Λούνα Παρκ - Αλμυρός - Βόλος - δυστύχημα

Σφραγισμένο παραμένει το παιχνίδι σε λούνα παρκ στον Βόλο, που αποδείχτηκε φονικό για την 13χρονη, όσο η έρευνα της αστυνομίας για το τραγικό δυστύχημα συνεχίζεται.

Οι Αρχές αναζητούν ακόμη τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού που είναι άφαντος από το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, πρόκειται για έναν έμπειρο υπάλληλο που εργάζεται χρόνια στην επιχείρηση. Ο χειριστής, είναι ένα από τα πρόσωπα κλειδιά στην έρευνα των Αρχών, για αυτό οι αστυνομικοί συνεχίζουν να τον αναζητούν επίμονα, παρά το γεγονός ότι το αυτοφόρω έχει παρέλθει. Θέλουν να λάβουν απαντήσεις όχι μόνο για τον τρόπο που χειρίστηκε το παιχνίδι, αλλά και για τις ρυθμίσεις λειτουργίας στον εγκέφαλο του μηχανήματος. Παράλληλα αναζητούν και τον υπεύθυνο μηχανικό που έδωσε τις σχετικές άδειες πιστοποίησης.

Πραγματογνώμονες αναμένεται να βρεθούν και πάλι στον τόπο της τραγωδίας, προκειμένου αυτή τη φορά να διαπιστώσουν με ποιον ακριβώς τρόπο λειτουργεί το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα το θέσουν σε λειτουργία για να δουν και την κίνηση που εκτελεί και την ταχύτητα που αναπτύσσει, θέλουν όμως να εξακριβώσουν και εάν έχουν πειραχτεί οι αρχικές ρυθμίσεις, καθώς στο συγκεκριμένο μηχάνημα υπάρχει κόφτης για την ταχύτητα. Τις τελευταίες ημέρες όμως είναι πολλές οι καταγγελίες ότι χρόνο με το χρόνο το παιχνίδι πήγαινε όλο και πιο γρήγορα.


Ακόμη ένα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι το πώς η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, κατάφερε να καταθέσει λευκό ποινικό μητρώο στο δήμο προκειμένου να λάβει μέρος στη δημοπρασία για το λούνα παρκ, καθώς σε βάρος της φαίνεται πως υπάρχει καταδικαστική απόφαση για ατύχημα «καρμπόν» πριν από μερικά χρόνια, χωρίς ευτυχώς να χαθεί σε εκείνη την περίπτωση ανθρώπινη ζωή. Εκείνο το περιστατικό είχε συμβεί στην Χαλκίδα και όπως είπαν στον ΑΝΤ1 οι γονείς της 9χρονης τότε κόρης τουες, το παιδί τους γλίτωσε από θαύμα.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος το «ταψί» του λούνα παρκ έχει κριθεί ως ακατάλληλο για παιδιά, ενώ εξήγησε και το νομικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των παιχνιδιών.

Πάντως, ο έλεγχος που έγινε στα χαρτιά και τις άδειες της επιχείρησης, απέδειξε πως όλα ήταν νόμιμα κι έτσι σε βάρος της ιδιοκτήτριας δεν προέκυψαν προς το παρόν ευθύνες. 

Βόλος - λούνα παρκ

Θλίψη για τον χαμό της 13χρονης

Η έρευνα για τις αιτίες που οδήγησαν στο χαμό της μαθήτριας συνεχίζεται, η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει τη Δευτέρα θα αποκαλύψει ποια ήταν τα τραύματα που οδήγησαν στο θάνατο της. Οι στιγμές πανικού που επικράτησαν αμέσως μετά την πτώση της 13χρονης σοκάρουν. Ο γιατρός Ιωάννης Σταύρος που έφθασε στο σημείο με το ασθενοφόρο έκανε προσπάθησε να βοηθήσει το κορίτσι,όμως όπως είπε στον ΑΝΤ1, δεν ανταποκρινόταν και ήταν γεμάτη αίματα. 

Βυθισμένη στη θλίψη είναι η οικογένειά της, ο πατέρας της συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, χωρίς όμως η κατάσταση του να εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς.

Βόλος - λούνα παρκ

Τραγική φιγούρα ο ξάδελφος της που ήταν κι εκείνος στο λουνα Παρκ όταν έγινε το δυστύχημα ενώ ραγίζει καρδιές και το αντίο της αδελφή της στο facebook. «Καλό ταξίδι μικρή μου σ’ αγαπάω» αλλάζοντας τη φωτογραφία του προφίλ της με μια πένθιμη κορδέλα.

Κανείς δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει,  πως το χαμογελαστό κορίτσι δεν θα είναι πια κοντά τους. Δάσκαλοι και συμμαθητές βρίσκονται σε σοκ, ενώ συγκλονίζει  συναθλήτρια της στο μπάσκετ, που δεν θα αγωνίζεται πια μαζί της στα γήπεδα. 

Στο τόπο καταγωγής της, στο χωριό Βρύναινα, ο πόνος για τους συγγενείς είναι αβάσταχτος.

Βόλος - λούνα παρκ

Ιδιοκτήτρια λούνα παρκ: Είμαι μάνα, μου σκότωσαν μία κόρη 32 ετών

Η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ είναι συγκλονισμένη από την τραγωδία, ενώ επαναλαμβάνει και αυτή όπως και ο δικηγόρος της ότι δεν έχει ευθύνη. Όπως λέει είναι στον χώρο αυτό, τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες. Θεωρείται η βασίλισσα των λούνα παρκ. Σήμερα είναι 73 ετών. Παιχνίδια της επιχείρησης της έχουν στηθεί κατά καιρούς σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως στην Ξάνθη και τη Χαλκίδα.

 «Είμαι μία μάνα που έχει χάσει μια κόρη 32 ετών. Συμπαραστέκομαι με όλη μου την ψυχή, με όλο το ήθος, δίπλα στους ανθρώπους που χάσανε το παιδί τους. Αν τώρα μπροστά σε μια ψυχή που χάθηκε, θα εξετάσουμε φταίει η Π. ή δε φταίει; Μη σπιλώνουμε την ψυχή του παιδιού. Θα έρθει η ώρα η κατάλληλη, που θα πρέπει είτε θέλουμε είτε δε θέλουμε να αποδείξουμε την ενοχή μας ή την αθώωσή μας. Ας σεβαστούμε το πένθος των ανθρώπων» είπε χαρακτηριστικά, είπε χαρακτηριστικά στον η 73χρονη μιλώντας στο Star.

«Το πιστεύω από τα βάθη της ψυχής μου. Είμαι μάνα, μου σκότωσαν μία κόρη 32 ετών. Οι εγκληματίες είναι έξω... Είναι δυνατόν εγώ να γίνω εγκληματίας;  Ποτέ….Βάλτε δέκα χέρια στο Ευαγγέλιο» κατέληξε. 

Βόλος - λούνα παρκ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του –προετοιμάζονται για την κηδεία του”Σήμερα 10:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ για την «επιδείνωση της υγείας του Κάρολου» και τα σχέδια για την κηδεία με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι».

Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την ΠαρασκευήΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Μακρά θα είναι η διαδρομή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας πριν παραδοθεί το απόγευμα στους Γάλλους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του –προετοιμάζονται για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Και η ψυχολογική κακοποίηση;08:09Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο