LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Αυγούστου 2019 20:19

Χήρα του ήρωα ψαρά στον ΑΝΤ1: στο Μάτι φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος (βίντεο)

Η σύζυγος του καπετάνιου που έσωσε δεκάδες ανθρώπους τη μέρα της φονικής φωτιάς στο Μάτι μιλά στον ΑΝΤ1 και συγκλονίζει.

ψαράς - Κώστας Αρβανίτης - Μάτι

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Χεινοπώρου

Θλίψη, συγκίνηση και απέραντο θαυμασμό προκάλεσε ο θάνατος του Κώστα Αρβανίτη, του ψαρά που έσωσε τουλάχιστον 70 ανθρώπους από το φλεγόμενο Μάτι στις 23 Ιουλίου του 2018.

Ο καπετάν Κώστας κέρδισε το σεβασμό όλων όταν με αυταπάρνηση ρίχτηκε στη φλεγόμενη θάλασσα. Ενδεικτικό είναι ότι με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου, η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Ο Κώστας Αρβανίτης όταν είδε τους καπνούς να σκεπάζουν την περιοχή, αγνόησε τους δυνατούς ανέμους, πήρε τη γυναίκα του, τον γιο του και τον ναύτη του και βγήκαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα να αναζητήσουν την Κατερίνα που είχε πέσει στο νερό για να γλιτώσει από τις φλόγες.

«Ο καπετάν Κώστας ήταν άρρωστος, όμως φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος που τον ταλαιπωρούσε», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η γυναίκα του, που τον έβλεπε παρά την εξασθένισή του εκείνο το βράδυ να δίνει γενναία μάχη για να σώσει από την θάλασσα όσους περισσότερους μπορούσε!

«Τον καπετάνιο μας! Αυτό ήταν ο Κώστας, ένας καπετάνιος. Σε όλη του την ζωή. Στην οικογένειά του, στην δουλειά του! Έμπαινε μπροστά. Ήταν γεμάτη η ζωή μας, μια περιπέτεια. Σίγουρα είχε και άλλα πράγματα να ζήσει αλλά και μέχρι εδώ ήταν εντάξει! Δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε ποτέ!», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η σύζυγός του, Χρύσα Αρβανίτη.

«Ήταν άρρωστος. Δεν είχε γίνει καλά. Κατεβήκαμε είδαμε την φωτιά, έτσι ξεκινήσαμε και είδαμε πράγματα που ούτε στην πιο τρελή μας φαντασία δηλαδή άνθρωποι στη θάλασσα, κραυγές, εκρήξεις», περιέγραψε η Χρύσα Αρβανίτη τη δραματική εκείνη μέρα.

Ο Κώστας Αρβανίτης, μαζί με την οικογένειά του, τον Αιγύπτιο ναύτη του και…τον «Ταξιάρχη», το γέρικο καΐκι του, ήταν οι πρώτοι που προσέγγισαν την ακτή.

Ο 54χρονος ψαράς έσωσε εκείνο το βράδυ περισσότερους από 70 ανθρώπους. Έχει καταγραφεί, άλλωστε από τις κάμερες να απλώνει το χέρι για τους αποβιβάσει σώους στο λιμάνι της Ραφήνας

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο ζευγάρι που πήραμε, ήταν 17χρονα. Ο Δημήτρης και η Κυριακή. Δεν έχω δει σε μάτια ανθρώπων περισσότερη απελπισία και φόβο», λέει συγκλονίζοντας η χήρα του καπετάνιου.

Σήμερα, ο Ταξιάρχης βρίσκεται μόνος και αδειανός, δεμένος στο λιμανάκι της Νέας Μάκρης. Ο καπετάνιος του έφυγε από την ζωή στα 54του , ηττημένος από τον καρκίνο.

Οι ψαράδες της Νέα Μάκρης ζητούν το καΐκι του, τον Ταξιάρχη, να παραμείνει δεμένο στο λιμάνι, ως σύμβολο προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο σε μιας από τις τραγικότερες ημέρες τις σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο