LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Ιουλίου 2019 08:14

Νέο μπλακ άουτ στην Βενεζουέλα (βίντεο)

Στο σκοτάδι δεκάδες πόλεις στην Βενεζουέλα, μεταξύ των οποίων και η πρωτεύουσα του Καράκας. Για επίθεση έκανε λόγο ο Μαδούρο.

AP - Βενεζουέλα - μπλακ άουτ

Βυθισμένη στο σκοτάδι ξανά η Βενεζουέλα. Γενικευμένο μπλακ άουτ πλήττει ξανά πολλές περιοχές της χώρας, με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να κάνει λόγο για «ηλεκτρομαγνητική επίθεση».

Στόχος της γενικευμένης διακοπής ρεύματος στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον Μαδούρο, είναι να προκληθεί ζημιά στο υδροηλεκτρικό σύστημα.

Η πρωτεύουσα Καράκας και πολλές περιοχές στη Βενεζουέλα βυθίστηκαν στο σκοτάδι μετά τις 23:41 (ώρα Ελλάδας) λόγω της νέας διακοπής ρεύματος. Το μπλάκ άουτ πλήττει μεταξύ άλλων το δίκτυο ύδρευσης, τις δημόσιες μεταφορές και τις τηλεφωνικές συνδέσεις. Τα φανάρια στο Καράκας έπαψαν να λειτουργούν προκαλώντας μεγάλα μποτιλιαρίσματα, όπως και τα αυτόματα μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών.

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει εκτός από το Καράκας, περίπου οι μισές από τις 23 Πολιτείες της Βενεζουέλας, σύμφωνα με χρήστες του Twitter, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Βενεζουέλα - μπλακ άουτ

 «Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται στην περιφέρεια Καρονί (νότια) υποδεικνύουν ότι επρόκειτο για επίθεση με ηλεκτρομαγνητικό παλμό με σκοπό να προκληθεί ζημιά στο υδροηλεκτρικό σύστημα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικοινωνίας Χόρχε Ροδρίγκες που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Η νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης -φαινόμενο το οποίο η κυβέρνηση αποδίδει σε «δολιοφθορές» και «επιθέσεις» και η αντιπολίτευση στην «ανικανότητα», την «έλλειψη συντήρησης» και τη «διαφθορά» της κυβέρνησης- καταγράφεται εν μέσω της νέας κλιμάκωσης της έντασης με τις ΗΠΑ, τις οποίες το Καράκας κατηγόρησε χθες ότι παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας με ένα «κατασκοπευτικό αεροσκάφος».

Μία ημέρα νωρίτερα, το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε καταγγείλει πως αεροσκάφος Su-30 της Πολεμικής Αεροπορίας της Βενεζουέλας προσέγγισε με «επιθετικό» και «επικίνδυνο» τρόπο ένα αμερικανικό αεροσκάφος που πετούσε «στον διεθνή εναέριο χώρο» πάνω από την Καραϊβική θάλασσα την Παρασκευή.

Βενεζουέλα - μπλακ άουτ

Άλλα δύο μπλακ άουτ έχουν βυθίσει τη Βενεζουέλα στο σκοτάδι φέτος, το πρώτο τον Μάρτιο, το δεύτερο στα τέλη του ίδιου μήνα, όταν η χώρα παρέλυσε για μία εβδομάδα. Η κυβέρνηση του προέδρου Μαδούρο απέδωσε τις βλάβες σε «τρομοκρατικές» ενέργειες της αντιπολίτευσης και των ΗΠΑ.

Βενεζουέλα - μπλακ άουτ

AP - Βενεζουέλα - μπλακ άουτ

AP - Βενεζουέλα - μπλακ άουτ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο