LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2019 07:31

Εκλογές 2019: στις κάλπες οι πολιτικοί αρχηγοί

Χαμογελαστοί οι περισσότεροι έφθασαν μέχρι την κάλπη. Που ψήφισαν, τι δήλωσαν, ποιούς συνάντησαν, ποια μηνύματα έστειλαν.

Πολιτικοί αρχηγοί - Τσίπρας - Μητσοτάκης - Γεννηματά - Καμμένος - Κουτσούμπας - Θεοδωράκης - Λεβέντης

Ξεκίνησε και επίσημα στις 07:00 το πρωί η διαδικασία των εκλογών και είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος καλείται να διοργανώσει τετραπλές εκλογές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι πολιτικοί αρχηγοί και οι υποψήφιοι για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές πέρασαν ήδη την πόρτα των εκλογικών κέντρων για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ψήφισε στις 10:00 το πρωί στο 3o-4o Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού. Αμέσως μετά τόνισε ότι ήρθε η ώρα, στο μέτρο που μας αναλογεί, να αναλάβουμε να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρώπη.

Παυλόπουλος Προκόπης

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσήλθε λίγο μετά τις 10:15 τστο 172 δημοτικό σχολείων Αθηνών στην Κυψέλη. «Είναι μέρα ευθύνης να επικυρώσει ο καθένας και η καθεμία και να εγκρίνει και να προστατεύσει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να μην αφήσει καμία χαραμάδα, καμία κερκόπορτα ανοιχτή σε κανέναν την επόμενη μέρα να τα πάρει πίσω ή να τα αμφισβητήσει. Σε κανέναν, είτε εντός, είτε εκτός της χώρας» είπε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είχε έναν απολαυστικό διάλογο με έναν μαθητή, ο οποίος του δήλωσε ότι θέλει να γίνει... πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα μισή ώρα αργότερα στο 1ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς. «Σήμερα δεν έχουμε πολλά να πούμε, τα έχουμε πει όλα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη του στον κόσμο.

Η Φώφη Γεννηματά ψήφισε στις 11:00 στο 100ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε πως με τη σημερινή τους ψήφο οι πολίτες «αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και την Ελλάδα».

Φώφη Γεννηματά

Στην Νέα Ιωνία ψήφισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. "Ελπίζουμε σήμερα ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα δυναμώσει τη φωνή του παντού και σε τοπικό επίπεδο και σε πανευρωπαϊκό", ζήτησε αμέσως μετά και ευχήθηκε «καλή δύναμη» σε όλους.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο Βασίλης Λεβέντης ψήφισε στις 12:00 στο 4ο Γυμνάσιο Αθηνών. «Να τιμωρηθούν τα κόμματα που ψήφισαν Πρέσπες. Είναι νοσηρό και χαμηλό το επίπεδο Τσίπρα, Μητσοτάκη. Θα υποστούν και οι δύο ράπισμα.  Πολέμησα για χρόνια το καρκίνωμα του δικομματισμού. Η νεολαία θα τους τιμωρήσει και τους δυο» τόνισε ο κ. Λεβέντης.


Ο Πάνος Καμμένος ψήφισε στις 8:00 πμ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας. Ο ίδιος έκανε λόγο για μια μεγάλη "γιορτή της Δημοκρατίας", ενώ προέβλεψε ότι η χώρα είναι πολύ κοντά στις εθνικές εκλογές.

Καμμένος Πάνος

Με «σπερματοζωάριο που ξεκίνησε και τελικά κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του» παρομοίασε την ψήφο ο Σταύρος Θεοδωράκης, που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Χαϊδάρι, στέλνοντας μήνυμα προς τους ψηφοφόρους: «αποφάσισέ το, μη μείνεις πίσω, ψήφισε!».

Ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα είναι ο αρμόδιος για τις εκλογές υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης. Ο ίδιος προσήλθε στο 135ο εκλογικό τμήμα στην Καλαμάτα στις 7:00 το πρωί τονίζοντας ότι «έχει κινητοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού».

«Είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Όπως είναι άλλωστε γνωστό, οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν για πρώτη φορά σε δύο τμήματα προς διευκόλυνση των ψηφοφόρων, αλλά και των δικαστικών αντιπροσώπων. Έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά από άλλες τεχνικές βελτιώσεις, έτσι ώστε το έργο των ανθρώπων που εργάζονται σήμερα, δηλαδή των δικαστικών αντιπροσώπων και των μελών των εφορευτικών επιτροπών, να γίνει πιο εύκολο» τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

«Ημέρα δημοκρατίας» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο πρόεδρος της Βουλής, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Νέα Ερυθραία. Όπως είπε ο Νίκος Βούτσης, πρόκειται για «πολύ κρίσιμες εκλογές για την Ευρώπη και το μέλλον της» και «εξαιρετικά σημαντικές για τους περιφερειάρχες και τους τοπικούς άρχοντες, επειδή η χώρα βγαίνει από την κρίση», υπογραμμίζοντας ότι «τα θέματα ανάπτυξης και περιβάλλοντος είναι στην πρώτη γραμμή».

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στις 8:00 το πρωί στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.

«Ο ελληνικός λαός σήμερα ψηφίζει και αποφασίζει για την πορεία της χώρας μέσα στην Ε.Ε. Ένα αριστερό προοδευτικό ρεύμα με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος απέναντι στην ακροδεξιά, στον νεοφιλελευθερισμό και στις συντηρητικές δυνάμεις» δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος. Και πρόσθεσε: «Με την Προοδευτική Συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ εμείς αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η συνεργασία σε προγραμματική βάση είναι ο δρόμος για την επίλυση των πολυσύνθετων προβλημάτων της χώρας. Σήμερα είναι ο ελληνικός λαός που αποφασίζει μεταξύ της προοδευτικής και της συντηρητικής παράταξης καθώς και ποιες δυνάμεις θα εκφράσουν την πλειοψηφία του προοδευτικού χώρου. Και έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του».

Από την Πύλο, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, έστειλε το μήνυμά του ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως "τελείωσαν τα ψέμματα του κ.Τσίπρα".

Κωνσταντίνος Καραμανλής

Στο 383ο εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας ΚαραμανλήςΣτην είσοδο του σχολείου που βρίσκεται το εκλογικό τμήμα τον υποδέχθηκαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος διοικούσας επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Τάσος Σπηλιόπουλος, στελέχη και μέλη του κόμματος που τον χειροκρότησαν θερμά. Στο τμήμα με την κάλπη για τις κοινοτικές εκλογές, ο πρώην πρωθυπουργός περίμενε τη σειρά του για να μπει στο παραβάν και στο διάστημα της αναμονής αστειεύτηκε με δημοσιογράφους και βουλευτές. Μετά την ψηφοφορία ο κ. Καραμανλής αποχώρηση χωρίς να κάνει δήλωση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενήΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επισκέφθηκαν το πρωί δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακαΣήμερα 15:15 | Τοπικά Νέα

Αστυνομικοί, μετά από το ένταλμα σύλληψης, αναζητούν τον άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο