LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 12 Μαΐου 2019 07:37

Open Μαδρίτης: Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ναδάλ και προκρίθηκε στον τελικό

Θρίαμβος για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος έγινε μόλις ο 14ος αθλητής που κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό άσο. Ποιον θα αντιμετωπίσει στον τελικό.

Τσιτσιπάς - Ναδάλ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει όρια και το απέδειξε και τη νύχτα του Σαββάτου, προς ξημερώματα Κυριακής... Ο 20χρονος πρωταθλητής επικράτησε ύστερα από τιτανομαχία 2,5 ωρών του μεγάλου Ράφα Ναδάλ στα ημιτελικά του Όπεν της Μαδρίτης και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, αποκλείοντας έναν από τους πολυνίκες του τουρνουά, μέσα στο «σπίτι» του. 

Ταυτόχρονα, ο Τσιτσιπάς έγινε μόλις ο 14ος αθλητής που κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό άσο. Στον τελικό της Κυριακής (12/5, 19:30) ο 20χρονος άσος θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο έχει νικήσει στη μία και μοναδική φορά που συναντήθηκαν ως τώρα. Παράλληλα, με την αποψινή νίκη ολοκλήρωσε την «εξολόθρευση» των «Big 3», αφού το νέο τρομερό παιδί του παγκόσμιου τένις δεν έχει αφήσει... αλώβητο ούτε τον Ρότζερ Φέντερερ. 

Ο Έλληνας τενίστας πήρε το πρώτο σετ με 6-4, ο Ναδάλ έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε κατακτώντας το δεύτερο με 6-2, αλλά με ατσάλινα νεύρα και απόλυτη στοχοπροσήλωση, ο Τσιτσιπάς πήρε το τρίτο με 6-3 ύστερα από τέσσερα ματς πόιντ στο σερβίς του Ναδάλ, αναγκάζοντας το κοινό που γέμισε το «Μανόλο Σαντάνα» να τον καταχειροκροτήσει...

Ωστόσο, ο Έλληνας τενίστας έπειτα από τη μεγαλειώδη αυτή πρόκριση αναμένεται να εισπράξει και ένα τεράστιο ποσό.

Με ένα τεράστιο χαμόγελο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εμφανίσθηκε απόλυτα ικανοποιημένος, λίγο μετά την ιστορική νίκη του επί του Ράφα Ναδάλ, στον ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά τένις, που φιλοξενείται στην Μαδρίτη.

«Είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες της ζωής μου», δήλωσε ο Ελληνας πρωταθλητής και πρόσθεσε: «Παίκτες όπως ο Ναδάλ, παίζουν και με το μυαλό σου. Εχεις πάντοτε την αίσθηση, ότι πρέπει να παίξεις το καλύτερο τένις απέναντι του, να κάνει την ιδανική προσέγγιση. Παίκτες όπως ο Ράφα, είναι πολύ δύσκολοι αντίπαλοι. Είναι η πιό όμορφη νίκη μου και ο δυσκολότερος αγώνας που έχω παίξει. δεν μπορείτε να φαντασθείτε την ανακούφιση μου (για την πρώτη νίκη μετά από τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες). Είναι απίστευτο. Είμαι αληθινά χαρούμενος που διαχειρίσθηκα την κατάσταση σε πνευματικό επίπεδο. Και είναι ακόμη πιό σημαντικό, ότι τον νίκησα στο χώμα».

Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωταθλητής, τόνισε: «Ηξερα πολύ καλά τι πρέπει να κάνω, αλλά δεν αισθανόμουν απολύτως καλά για να το κάνω. Ηττήθηκα σε πνευματικό επίπεδο. Υπήρχαν και καλά και λιγότερο καλά πράγματα στο παιχνίδι μου. Επρεπε να παίξω πιό μακρυά. Δεν τον έκανα να υποφέρει με τα forehand μου. Ασφαλώς, έπαιξε πολύ καλά. Ηταν δυνατός και επιθετικός. Ομως δεν τον έκαναν να αισθανθεί ότι θα υποφέρει από τα κτυπήματα μου. Κι έτσι ήταν πιό άνετος. Δεν έπαιξα αρκετά καλά για να νικήσω. Οφείλω να το αποδεχθώ, αλλά η αποδοχή δεν σημαίνει πως θα σταματήσεις να δοκιμάζεις την αλλαγή των πραγμάτων».

Πάντως, ο Έλληνας τενίστας που απέκλεισε τον Ναδάλ, θα βρεθεί στον τελικό απέναντι στον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς με το ποσό που θα εισπράξει έπειτα από τη μεγαλειώδη αυτή πρόκριση να είναι τεράστιο.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο