LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 25 Απριλίου 2019 18:38

Καιρός: μπόρες και σποραδικές καταιγίδες την Μεγάλη Παρασκευή

Που αναμένονται εντονότερης ισχύος φαινόμενα. Που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει μέρα-μέρα, έως την Τρίτη του Πάσχα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Μεγάλη Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές στα ανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση, στο νότιο Ιόνιο 6-7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες μπόρες μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, αυξημένες πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες νοτιάδες, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες, μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στα νότια 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 8 και 25 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Θα φυσούν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες, μέχρι το απόγευμα. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα στα νότια, τοπικά, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο

Το Μεγάλο Σάββατο, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί, με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά, από το βράδυ, θα στραφούν σε νότιους, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα

Για την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν τα νοτιοανατολικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά και από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Την Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να παραμείνει γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά νότιοι, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Τρίτη του Πάσχα, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένουΣήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τα δρομολόγια έχουν διακοπεί στο ρεύμα προς Πειραιά και οι επιβάτες εξυπηρετούνται με λεωφορεία.

Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την ΠαρασκευήΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Μακρά θα είναι η διαδρομή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας πριν παραδοθεί το απόγευμα στους Γάλλους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Και η ψυχολογική κακοποίηση;08:09Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο