LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Απριλίου 2019 18:38

Σταθάκης: αναστολή προστίμων για αυθαίρετα στο Μάτι

Τι είπε ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κατεδάφιση αυθαίρετων σε αιγιαλούς και δασικές εκτάσεις.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ - ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ - ΜΑΤΙ - ΑΡΓΥΡΗ ΑΚΤΗ

Την αντιμετώπιση του προβλήματος επιβολής προστίμων σε αυθαίρετα στο Μάτι προανήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός διευκρίνισε ότι τα πρόστιμα αφορούν αποκλειστικά σε κατοικίες που βρίσκονται στο ρέμα Παππά και όχι στην πυρόπληκτη περιοχή και ανακοίνωσε ότι η επιβολή τους θα ανασταλεί με τροπολογία.

«Το ρέμα Παππά έχει εξαιρεθεί από τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου για το Μάτι. Το άρθρο, το οποίο αναφέρεται στο ρέμα Παππά, ορίζει ρητά ότι αναστέλλεται οποιαδήποτε δραστηριότητα δόμησης 20 μέτρα δεξιά και αριστερά από τη βαθιά γραμμή του ρέματος, η χάραξη της οποίας θα ολοκληρωθεί από τα Υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος σε λίγες εβδομάδες.

Η επιβολή των προστίμων, που  έγινε από τις πολεοδομίες, ήταν μια πράξη η οποία κατά τη γνώμη μου δεν χρειαζόταν αυτή τη στιγμή. Αυτό, αναγνώρισε και το ΣΥΠΟΘΑ και ουσιαστικά πάγωσε τα πρόστιμα έως ότου χαραχθεί η βαθιά γραμμή του ρέματος», επισήμανε ο κ. Σταθάκης.

Ανακοίνωσε δε, ότι «πρόθεσή μας είναι στο άρθρο που αναφέρεται στο ρέμα Παππά, να προσθέσουμε τροπολογία για την αναστολή των προστίμων», διευκρίνισε ο Υπουργός σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τη διαδικασία κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλούς και δασικές εκτάσεις, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διεθνής διαγωνισμός που προκηρύχθηκε πριν από ένα μήνα  ώστε να προχωρήσει ο δεύτερος κύκλος κατεδαφίσεων και έχουν ενημερωθεί περίπου 3.000 ιδιοκτήτες στην Αττική ότι επίκειται κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων τους.

Ταυτόχρονα με τον παραδοσιακό μηχανισμό της κατεδάφισης των αυθαιρέτων από την Πολιτεία,  υπογράμμισε ο Υπουργός, έχει ενισχυθεί ο μηχανισμός της αυτοκατεδάφισης. «Καθώς τα πρόστιμα για τη διατήρηση αυθαιρέτου είναι πλέον πάρα πολύ υψηλά, ο μοναδικός τρόπος που έχει κάποιος για να τα αποφύγει είναι να δώσει 500 ευρώ και να κατεδαφίσει το αυθαίρετο κτίσμα του. Έχουμε ήδη εκατοντάδες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα που οι ιδιοκτήτες τους επέλεξαν την αυτοκατεδάφιση», επισήμανε.

Κλείνοντας ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «το θεσμικό πλαίσιο σήμερα είναι απόλυτα θωρακισμένο και αποθαρρύνει τη διατήρηση αυθαιρέτων κατασκευών. Ο τελευταίος νόμος του 2017 επιτρέπει, με βάση και την απόφαση του ΣτΕ, να ταυτοποιηθούν αυθαίρετες κατασκευές έως το 2011 υπό ορισμένους όρους: ότι δεν βρίσκονται σε ρέματα, αιγιαλούς και δάση. Το υπάρχον σύστημα έχει θωρακιστεί πλήρως και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οποιοδήποτε αυθαίρετο να επιβιώσει».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο