LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Απριλίου 2019 12:45

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για την άρση ασυλίας Λοβέρδου και Σαλμά

Για πολιτική σκευωρία σε βάρος του έκανε λόγο ο Αν. Λοβέρδος, ενώ ο Μ. Σαλμάς χαρακτήρισε την υπόθεση δήθεν σκάνδαλο αφήνοντας αιχμές για τον Παύλο Πολάκη. 

Λοβέρδος - Σαλμάς - βουλή

Την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών αποφάσισε η Βουλή μετά από μια μακρά διαδικασία που κινήθηκε σε υψηλούς τόνους. Για την περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου, η άρση ασυλίας αφορούσε στην υπόθεση Novartis, για τον Μάριο Σαλμά την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, ενώ για τον Αριστείδη Φωκά για δικαστική υπόθεση με ιδιώτη.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας τους τάχθηκαν και οι τρεις βουλευτές. . Για τον Ανδρέα Λοβέρδο υπέρ ψήφισαν 213, έναντι 1 κατά και για τον Μάριο Σαλμά υπέρ ψήφισαν 209, κατά 4 και 1 παρών. Στην περίπτωση Αριστείδη Φωκά Φωκά υπέρ της άρσης ψήφισαν 212 και κατά 3 βουλευτές

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής ζήτησε την άρση της ασυλίας του για την υπόθεση Novartis, σημειώνοντας ότι αυτό «θα είναι το πρώτο βήμα για να τελειώνει αυτή η άθλια μεθόδευση» και να αποδειχθεί η πολιτική σκευωρία σε βάρος του.

Παράλληλα, στην τοποθέτησή του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνηση τονίζοντας ότι έχει μπει στο στόχαστρο «ομάδας πολιτικών κακοποιών». «Είμαι στο στόχαστρο μια ομάδας πολιτικών κακοποιών. Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω την σκευωρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, ενώ τόνισε ότι ψηφίζει την άρση της ασυλίας του προκειμένου «να καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της σκευωρίας στο σκαμνί».

«Θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχει ούτε σε έναν πολίτη η εύλογη αμφιβολία για το τί ακριβώς έχει συμβεί στο πεδίο της Υγείας επί κυβερνήσεως του κόμματός μου, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, αλλά και μετά που το κόμμα μας συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά», πρόσθεσε.  «θα συντρίψω λέξη - λέξη όσες νέες αθλιότητες περιλαμβάνει ο φάκελος που ήλθε στην Βουλή» τόνισε, ενώ επεσήμανε πως «δεν μου χρειάζεται η επίκληση των βουλευτικών ή υπουργικών προνομίων. Δεν ζητώ να ωφεληθώ ούτε από το άρθρο 86 ούτε από το άρθρο 62 του Συντάγματος».

Ακόμη, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα. «Παραβιάσατε πέρσι εσείς της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το Σύνταγμα, στην περίπτωση των 10 πολιτικών και σήμερα στη δική μου. Παραβιάσατε το Σύνταγμα με την ψευδοθεωρία της διαφοράς ανάμεσα σε υπουργικά αδικήματα κατά την άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων αφενός και αφετέρου σε υπουργικά αδικήματα που ασκούνται "με ευκαιρία" την άσκηση των καθηκόντων».

Λόγος κατά της Δικαιοσύνης είναι ο λόγος περί σκευωρίας που ακούστηκε σήμερα με έμφαση, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια κατά την διαδικασία συζήτησης για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μάριου Σαλμά. «Ακούστηκε εδώ με πολύ έμφαση περί σκευωρίας. Αυτός ο λόγος κατεξοχήν όπως εκφέρεται στρέφεται κατά της Δικαιοσύνης διότι φτάσαμε σε αυτή την διαδικαστική φάση διερεύνησης ευθυνών με βάση ένα εισαγγελικό έγγραφο που αναπέμπει τις υποθέσεις αυτές στη Βουλή. Και βεβαίως όλη η υπόθεση διερευνάται με καθοριστική πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης και στην πρώτη φάση και στη συνέχεια. 'Αρα ο λόγος περί σκευωρίας είναι λόγος κατά της Δικαιοσύνης και δεν αφορά έναν εισαγγελέα αλλά την Δικαιοσύνη στο σύνολό της, μια δομή ολόκληρη. Και βεβαίως είναι αυτονόητο ότι η Δικαιοσύνη θα στηρίζει τους λειτουργούς της απέναντι σε αυτή την επίθεση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, έκανε μάλιστα λόγο για «πρωτοφανή επίθεση» κατά της Δικαιοσύνης υπογραμμίζοντας ότι «Δεν είχαμε ποτέ ξανά τέτοια επίθεση ότι σκευωρεί η Δικαιοσύνη».

«Ανυπόστατες κατηγορίες χωρίς κανένα στοιχείο», χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά, τα όσα καταλογίζονται στον Ανδρέα Λοβέρδο. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, στηρίζοντας τον κ. Λοβέρδο, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι η αλήθεια θα λάμψει στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη και ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις».

Σαλμάς: Δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη να «κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή» 

«Δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη "να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή"», χαρακτήρισε την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος, «παρότι δεν υπάρχει τίποτα», κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του «για να τελειώσει νωρίτερα και να δικαιωθεί».

Ο κ. Σαλμάς μετέδωσε στην Ολομέλεια ηχητικό απόσπασμα από το οποίο, όπως είπε, προκύπτει ότι ο επικεφαλής ελέγχου Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Σπυρίδης, συνέταξε την «παράνομη» έκθεση σε βάρος του. Ο κ. Σαλμάς είπε ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο ο κ. Σπυρίδης μιλάει σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο 2016, λέγοντας ότι «η ΥΠΕΔΥΦΚΑ είναι εργαλείο για να υποστηριχθεί η κυβέρνηση».

«Με αυτού του τύπου την παράνομη έκθεση, οι εισαγγελείς ζητούν την άρση ασυλίας μου. Δεν υπάρχει υπόθεση, δεν υπάρχει ζημία αλλά ζητώ την άρση ασυλίας μου για να αποδειχθεί η σκευωρία. Η άμεμπτη υπουργική θητεία εγγυάται ότι δεν παρανομούσα. Κρατώ και άλλες αποδείξεις τις οποίες θα παρουσιάσω στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης», είπε ο κ. Σαλμάς.

Ο πρώην υπουργός Υγείας αναφέρθηκε ακόμη στην εξοικονόμηση δαπανών που επιτεύχθηκε επί της υπουργικής του θητείας και τον πόλεμο που δέχθηκε όταν θέσπισε τον κλειστό προϋπολογισμό.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε δηλώσεις του κι αναφερόμενος στην υπόθεση του κ. Σαλμά, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «μίλαγε κανένα μισάωρο και δεν είπε τα πράγματα προσπαθώντας να θολώσει σαν την σουπιά με το μελάνι τα νερά ενός πραγματικού σκανδάλου που έκανε και ως υπουργός και ως γιατρός».

Σε ότι αφορά την άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, «όποιος έχει μάτια και στοιχειώδεις νευρωνικές συνάψεις στον εγκέφαλό του και διαβάσει αυτά που είπε στη Βουλή, θα δει πάρα πολύ καλά ότι με την δικιά του συμβολή και υπογραφή και μάλιστα με συγκεκριμένες καταγγελίες περί χρηματισμού, οι οποίες στοιχειοθετούνται προφύλαξε την Novartis από την μείωση των τιμών που υπέστησαν άλλες εταιρείες και μάλιστα με προκλητικό τρόπο τιμολόγησε χειρόγραφα φάρμακο της εταιρείας αυτής το οποίο έκανε τεράστιες πωλήσεις παίρνοντας μια πάρα πολύ υψηλή τιμή και μάλιστα δεν τιμολόγησε και ανταγωνιστικά φάρμακα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενήΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επισκέφθηκαν το πρωί δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακαΣήμερα 15:15 | Τοπικά Νέα

Αστυνομικοί, μετά από το ένταλμα σύλληψης, αναζητούν τον άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο