LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2019 18:42

Σοκάρει ο αριθμός των ράπερ που έχουν δολοφονηθεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες

Tupac, The Notorious BIG, Big L, και Lee είναι μερικοί από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες που δολοφονήθηκαν.

AP - Tupac Shakur

«Σε κάποιες περιπτώσεις η ραπ και η βία φαίνεται να συμβαδίζουν. Αλλά δεν είναι η ίδια η μουσική, είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Η βία ήταν εδώ πολύ πριν από το hip-hop» δήλωσε ο Scotty Morris στους The New York Times το 1987. Ο Morris ήταν μάνατζερ του Scott La Rock, ο οποίος σκοτώθηκε από πυροβολισμούς στο λαιμό τον Αύγουστο του ίδιου έτους στο Bronx. Ο Scott La Rock ήταν μόλις 25 χρόνων και ο θάνατός του, σύμφωνα με το περιοδικό «XXL», σήμαινε την απώλεια της αθωότητας ενός μουσικού στυλ που γεννήθηκε στην ίδια γειτονιά της Νέας Υόρκης την προηγούμενη δεκαετία, όταν ο DJ Kool Herc την έβαλε στον μουσικό χάρτη με το breakbeat το 1973.

Αυτή ήταν και η πρώτη δολοφονία που σχετίζεται με τον κόσμο της hip-hop, μία εκ των πολλών που δεν έχουν εξιχνιαστεί από την αστυνομία. Μεταξύ του 1987 και του 2018, το «XXL» κατέγραψε 68 ράπερ που δολοφονήθηκαν στις ΗΠΑ. Δύο ετησίως, και θα πρέπει να προστεθεί ένα ακόμα θύμα, ο Nipsey Hussle, ο οποίος έπεσε νεκρός στις 31 Μαρτίου του 2019, σε κατάστημα ειδών ένδυσης στο Νότιο Λος Άντζελες. Δύο μέρες αργότερα, συνέλαβαν έναν ύποπτο, τον Eric Holder, με τον οποίο είχε μία διένεξη λίγες ώρες νωρίτερα. Και παρόλο που στην αρχή η δολοφονία φαίνεται να σχετίζεται με τη βία των συμμοριών, η αστυνομία εξακολουθεί να μην έχει αποσαφηνίσει το κίνητρο.

Ανάμεσα στους πιο διάσημους ράπερ που δολοφονήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι: Tupac, The Notorious BIG, Big L, και Lee.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ δολοφονίεςράπερ
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο