LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Απριλίου 2019 09:25

Αυστηρή προειδοποίηση Κιμ σε ΗΠΑ: Αλλάξτε στάση

Τελεσίγραφο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας προς τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κιμ Γιονκ Ουν - Ντ. Τραμπ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η κατάρρευση των συνομιλιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες αύξησε τους κινδύνους επιστροφής σε προηγούμενες εντάσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται μόνο να συναντήσει ξανά τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αν η Ουάσινγκτον προσέλθει με τη σωστή στάση, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Κιμ ανέφερε ότι θα περιμένει "μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους" για να αποφασίσουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την KCNA.

"Αυτό που χρειάζεται είναι οι ΗΠΑ να σταματήσουν τον σημερινό τρόπο σχεδιασμού τους και να έρθουν σε μας με έναν νέο σχεδιασμό", τόνισε ο Κίμ σε ομιλία του χθες Παρασκευή στην Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση.

Ο Τραμπ και ο Κιμ συναντήθηκαν δύο φορές στο Ανόι τον Φεβρουάριο και στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο, οικοδομώντας καλή θέληση στις σχέσεις των δύο χωρών, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την άρση των κυρώσεων σε αντάλλαγμα της εγκατάλειψης των πυρηνικών και των πυραυλικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι ανοικτός να συναντηθεί ξανά με τον Κιμ, αλλά στην ομιλία του χθες ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Ανόι τον ανάγκασε να αμφισβητήσει τη στρατηγική που ασπάστηκε πέρυσι για διεθνή συμμετοχή και οικονομική ανάπτυξη.

"Η δεύτερη διάσκεψη κορυφής της Λαϊκής Δημοκρατίας Βόρειας Κορέας (ΛΔΒΚ) και των ΗΠΑ στο Ανόι τον Φεβρουάριο έγειρε έντονα ερωτήματα σχετικά με το εάν τα βήματα που πήραμε με τη στρατηγική μας απόφαση ήταν σωστά και μας έδωσε ένα αίσθημα προειδοποίησης ακόμα και για το αν η Ουάσινκγκτον προσπαθεί στα αλήθεια να βελτιώσουν τη σχέση της ΛΔΒΚ και των ΗΠΑ", δήλωσε ο Κιμ.

Στο Ανόι, οι ΗΠΑ προσήλθαν με "εντελώς ανέφικτα σχέδια" και "δεν ήταν πραγματικά έτοιμοι να καθίσουν μαζί μας πρόσωπο με πρόσωπο και να λύσουν το πρόβλημα", ανέφερε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης.

"Με αυτό τον τρόπο σκέψης, οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να μας μετακινήσουν ούτε κατά το ελάχιστο και ακόμη αν καθίσουν μαζί μας εκατοντάδες, χιλιάδες φορές δεν θα μπορέσουν να πάρουν επουδενί αυτό που θέλουν", προειδοποίησε ο Κιμ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η προσωπική σχέση του με τον Τραμπ παραμένει ακόμα καλή, εντούτοις είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου μια τρίτη σύνοδο κορυφής, αν πρόκειται για επανάληψη της συνόδου στο Ανόι.

"Οι ΗΠΑ τόνισαν πρόσφατα ότι ξανασκέφτονται μια τρίτη σύνοδο κορυφής ΛΔΒΚ και ΗΠΑ και υπονοούν εντόνως την επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου", συνέχισε ο Κιμ. "Αλλά εξακολουθούν να αγνοούν τον βασικό τρόπο των νέων σχέσεων της ΛΔΚ-ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης εχθρικών πολιτικών και πιστεύουν εσφαλμένα ότι αν μας πιέσουν στο μέγιστο, μπορούν να μας υποτάξουν".

Σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την προθυμία να διεξαγάγει μια τρίτη σύνοδο κορυφής με τον Κιμ, αλλά δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα διατηρήσει τις κυρώσεις ενάντια στην Πιονγιάνγκ.

Τον περασμένο μήνα ένας ανώτερος αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε ότι ο Κιμ μπορεί να επανεξετάσει ένα μορατόριουμ στος εκτοξεύσεις πυραύλων και σε πυρηνικές δοκιμές που είχε θέσει το 2017, εκτός αν η Ουάσιγκτον κάνει παραχωρήσεις, όπως η ελάφρυνση των κυρώσεων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο