LATEST NEWS
 
Κοινωνία /Αστυνομικό ΔελτίοΔημοσίευση: 03 Ιανουαρίου 2019 12:58

Έρευνα στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη

Στο σπίτι του κατηγορούμενου και πρώην προστατευόμενου μάρτυρα βρίσκεται η Αστυνομία.Tι δήλωσε νωρίτερα ο ίδιος στο Καλημέρα Ελλάδα.

Μανιαδάκης Νικος

Έρευνα στο σπίτι του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη πραγματοποίησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς αναζητώντας στοιχεία για διακίνηση παράνομων χρημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα σχετίζεται με την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Η δίωξη για παθητική δωροδοκία αφορά ποσό των 120 χιλιάδων ευρώ που καταλογίζεται πως έλαβε ο κ. Μανιαδάκης από την φαρμακοβιομηχανία.

Η εισαγγελική έφοδος στην οικία του καθηγητή οργανώθηκε με στόχο να ανευρεθούν και κατασχεθούν στοιχεία για διακίνηση παράνομων αμοιβών.

Ωστόσο από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο, καθώς το σπίτι ήταν άδειο, ενδεικτικό της πρόθεσης του να εγκαταλείψει μαζί με την οικογένεια του την Ελλάδα και να μετακομίσει στο εξωτερικό.

Ο Νίκος Μανιαδάκης συνελήφθη στο αεροδρόμιο, ενώ θα έφευγε με την οικογένειά του στο εξωτερικό. Όπως ο ίδιος δήλωσε στον ΑΝΤ1 και το Καλημέρα Ελλάδα, έφευγε εν γνώσει των Αρχών για τη μετακόμιση της οικογένειάς του στο εξωτερικό, ενώ ο ίδιος επρόκειτο να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου και εργάζεται.

Στο παρελθόν, έχει πραγματοποιηθεί ξανά έρευνα στο σπίτι του κατά την οποία είχαν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ενώ παράλληλα είχαν ανοίξει τραπεζικοί του λογαριασμοί στους οποίους βρέθηκαν αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά τα οποία κλήθηκε να νομιμοποιήσει με πρόστιμο άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Όπως ο ίδιος δήλωσε, επιπλέον, στο Καλημέρα Ελλάδα, "εδώ και έναν χρόνο τον παρακολουθούσαν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ".

«Ποτέ δεν προσπάθησα να φύγω από τη χώρα. Έχω κάνει πάνω από 70 ταξίδια, σε γνώση των Αρχών», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγηρούμενος για την υπόθεση που έχει γίνει πεδίο πολιτικής διαμάχης. 

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Νίκος Μανιαδάκης, «την Πέμπτη συναντήθηκα με την ίδια την εισαγγελέα, της είχα πει ότι θα μετακομίσω στο εξωτερικό», όταν όμως βρισκόταν στο αεροδρόμιο, «κρατήθηκα με διάφορα προσχήματα από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 και τότε μου παρουσιάστηκε η απαγόρευση εξόδου», ενώ «οι Αρχές γνώριζαν ότι θα μετακομίσει η οικογένεια και εγώ θα επέστρεφα και μάλιστα μου είχαν δοθεί οδηγίες για το ποιες θα είναι οι διαδικασίες με τις εκεί αρχές».

Και διερωτήθηκε «πώς να διαφύγω από τη στιγμή που εδώ και ένα χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ;». Σχετικά με την υπόθεση είπε «ποτέ δεν έδωσα την αίσθηση ότι γνωρίζω για έκνομες πράξεις δικές μου ή άλλων προσώπων» και παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν ευθύνες για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων».

Εξήγησε δε ότι η δουλειά του είναι η ανάλυση των οικονομικών στοιχείων «για το ποιες είναι οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων που δεν δικαιολογούνται και μετά αυτοί που εισηγήθηκαν τις υπερτιμολογήσεις θα πρέπει να τις αιτιολογήσουν». «Οι εισαγγελείς εμμένουν στην άποψη ότι εγώ γνωρίζω για το αν έχουν γίνει έκνομες πράξεις από πλευράς πολιτικών προσώπων. Εγώ όμως δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα ούτε έχω συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «μου ζητήθηκε πολλές φορές» να κατονομάσω πρόσωπα.

Κληθείς να απαντήσει στο γιατί χρειαζόταν προστασία ενώ δεν είχε κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα, διερωτήθηκε αν «το να αποκαλύψεις αν σε κάθε τετράμηνη τιμολόγηση των φαρμάκων υπάρχει ένα ευρώ αύξηση που οδηγεί σε 10 εκατ. χρέος, αυτ ό δεν χρειάζεται προστασία;».

«Ποτέ δεν υποσχέθηκα ούτε είπα ότι θα δώσω στοιχεία και συγκεκριμένους ανθρώπους. Αν υποδείξεις ότι έχουν γίνει παράνομες αυξήσεις στα φάρμακα και κάποιοι θιγούν, αυτό χρήζει προστασίας». Ερωτηθείς ποιες είναι οι κατηγορίες που του προσάπτονται, είπε ότι «αυτό το κατηγορητήριο λέει ότι εγώ συνεισέφερα σε μνημονιακό νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και έχει σχέση με τον συμψηφισμό χρεών των φαρμακευτικών» και συμπλήρωσε ότι, «ένας από τους μάρτυρες, γένους θηλυκού, λέει στην κατάθεσή της ότι εγώ έχω λάβει 120.000 ευρώ από την Novartis, προκειμένου να υπερτιμολογήσω φάρμακα».

Σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο συνήγορος προστατευόμενων μαρτύρων Παύλος Σαράκης, ότι δηλαδή έχει καταθέσει ονόματα πολιτικών προσώπων της Ελλάδας στις αμερικανικές Αρχές, διέψευσε, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο είναι «αναληθές» και κατηγόρησε τον νομικό για τις δηλώσεις του, αναφέροντας ότι, «έχει οικονομικό κίνητρο. Έχω καταθέσει με το πραγματικό μου όνομα, αλλά δεν έχω αναφέρει κανέναν», τόνισε.

Σχετικά με την άρση της αστυνομικής του προστασίας είπε ότι, του ζητήθηκε από τον προϊστάμενο της αρμόδιας Αρχής ότι, του ζήτησε να υπογράψει έγγραφο, που «ετοίμασε ο ίδιος, για δικούς του λόγους». Κληθείς, τέλος, να απαντήσει στο «ποιος του την έστησε», είπε ότι, «είναι προφανές το τι έχει συμβεί. Πιστεύω ότι υπάρχει τεράστια υπόθεση με δεκάδες παρακλάδια».

Οργή απο την αντιπολίτευση και την Ένωση Δικαστών 

Τα σχόλια στα social media από τον Παύλο Πολάκη, με ονομαστικές αναφορές σε δικαστικούς λειτουργούς προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον Αν. Υπουργό Υγείας.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, κάνει λόγο για απόπειρα θεσμικής εκτροπής, καλώντας σε συστράτευση για την αποτροπή της, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Άδωνις: οργανωμένη συνωμοσία από την κυβέρνηση

«Του είπαν να καταθέσει ότι έπαιρνε λεφτά και μας έδινε», δήλωσε από την πλευρά του στο Καλημέρα Ελλάδα ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στον Ν.Μανιδάκη.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «οργανωμένη συνομωσία, προφανώς από την κυβέρνηση, αφού κανένας άλλος δεν έχει συμφέρον, για να χτυπήσει τους πολιτικούς αντιπάλους του κ.Τσίπρα».

«Έχει ήδη παραδεχθεί ότι ασκούσε πίεση στις πολιτικές Αρχές, οι οποίες δεν ενέδιδαν», είπε αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη. Αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες είπε πως «έχουμε κάνει μήνυση και αγωγή και στους τρεις προστατευόμενους και στον Μανιαδάκη», και κατηγορώντας τις εισαγγελικές Αρχές είπε πως, «όμως δεν μπορούσε να προχωρήσει λόγω του ότι η κ.Τουλουπάκη τον θεωρούσε εξαιρετικά χρήσιμο και αξιόπιστο για την έρευνα».

Επέμεινε ωστόσο ότι, «θα κάνουμε νομικές ενέργειες για να αρθεί η προστασία και των άλλων δύο», ενώ σχετικά με την αναφορά ότι οι Αμερικανικές Αρχές ερευνούν Έλληνες πολιτικούς, διέψευσε, επικαλούμενος διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τον Αμερικανό πρέσβη, τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια.

«Και οι άλλοι δύο είναι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση και αυτό έχει να κάνει με το ότι η κ. Τουλουπάκη παραβίασε τον νόμο», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενος στους δύο άλλους μάρτυρες, και κάλεσε την Εισαγγελέα Διαφθοράς «να μας πει για ποιο λόγο αποφάσισε να παραβιάσει το νόμο».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την ΠαρασκευήΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Μακρά θα είναι η διαδρομή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας πριν παραδοθεί το απόγευμα στους Γάλλους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγόςΣήμερα 10:42 | Ειδήσεις

Ποια ποινή του επιβλήθηκε. Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης για να αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!Σήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Η σφαίρα εντοπίστηκε από τον διευθυντή του σχολείου και παραδόθηκε στην Αστυνομία που διεξάγει έρευνες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο