LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2019 08:00

Ομόθυμη καταδίκη για την επίθεση στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη

Η οικογένεια της βουλευτή ήταν μέσα στο σπίτι, την ώρα της επίθεσης. Τουλάχιστον τρεις μολότοφ. Οι αντιδράσεις στην επίθεση.

Θεοδώρα Τζάκρη

Με τουλάχιστον τρεις μολότοφ έγινε η επίθεση στο σπίτι της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, στα Γιαννιτσά, η οποία καταδικάστηκε ομόθυμα από τα κόμματα.

Η επίθεση έγινε λίγο πριν από τις 22:00, την ώρα που η βουλευτής ήταν στη Βουλή, όμως μέσα στο σπίτι της ήταν ο σύζυγος, το παιδί και οι γονείς της, οι οποίοι έπαθαν σοκ, χωρίς όμως να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των Αρχών, οι δράστες, που μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν, πέταξαν τις μολότοφ στο πίσω μέρος του σπιτιού, προκαλώντας μικρές ζημιές. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους είναι σε εξέλιξη, ενώ αναζητείται και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Για την επίθεση στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη ενημέρωσε, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης. «Η συνάδελφος υπέστη εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της, με τρεις μολότοφ τουλάχιστον. Δεν είναι μόνο αυτό. Ήταν με την οικογένεια και το παιδί της μέσα» είπε ο Νίκος Ξυδάκης και ζήτησε καταδίκη των επιθέσεων αυτών.

«Οι εμπρηστικές επιθέσεις για εφιάλτες, για προδότες ακούστηκαν από αυτό το βήμα. Είναι εύκολο να παριστάνεις τον τζάμπα μάγκα, για ένα μεγάλο θέμα εθνικό στο οποίο κάποιες πολιτικές παρατάξεις αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη να φέρουν εις πέρας ένα έργο. Όταν υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί που μιλούν με βαριές εκφράσεις, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, για να χαϊδέψουν τα αφτιά τοπικών ακροατηρίων, έρχονται τέτοια φαινόμενα» είπε ο Νίκος Ξυδάκης προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα της ΝΔ.

«Γιατί τα λες αυτά; Εσείς μας λέγατε γερμανοτσολιάδες!» ακούστηκε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

«Είπαμε και νωρίτερα ότι τα φίδια και οι λύκοι ακονίζουν ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο!», είπε ο Νίκος Ξυδάκης και πρόσθεσε ότι «άφρονες και ηλίθιοι απειλούν γυναικόπαιδα και οικογένειες».

«Ζητώ από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να υψώσουν τείχος σε αυτούς που απειλούν τους θεσμούς, την κοινωνική ηρεμία, τη δημοκρατία», είπε ο κ. Ξυδάκης.

Τζάκρη: Δολοφονική η επίθεση στο σπίτι μου

Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρει «η σημερινή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, τη στιγμή που ήταν μέσα η οικογένειά μου και το ανήλικο παιδί μου, χρεώνεται αποκλειστικά σε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους τούς τελευταίους μήνες έχει διχάσει τη χώρα και έχουν δώσει δικαίωμα και άνεση σε κάθε φασίστα και δολοφόνο να βγει προς τα έξω, να αισθανθεί δυνατός, να αισθανθεί ότι έσπασε την απομόνωσή του και ότι μπορεί πλέον να αναβιώσει τα τάγματα εφόδου.

Να μην αυταπατάται κανείς ότι ο διχασμός που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και η συμπόρευσή τους με τα ακροδεξιά στοιχεία συνιστούν το υπόβαθρο για την υποκίνηση όλων αυτών των δολοφονικών επιθέσεων. Θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους δολοφόνους το μήνυμα ότι θα συνεχίσω σθεναρά να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τα πιστεύω μου με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον. Καλώ όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων».

Θεοδώρα Τζάκρη - tweet - Τσίπρας

Τσίπρας: Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, "στην αρχή ήταν η στοχοποίηση βουλευτών με απειλητικά μηνύματα. Μετά με αφίσες. Ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου στο κοινοβούλιο. Για να καταλήξουμε στους εμπρησμούς σπιτιών των βουλευτών. Όσοι κάνουν πως δε βλέπουν, δεν ακούνε, δεν καταλαβαίνουν φέρουν τεράστια ευθύνη. Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας.

Το ελάχιστο που αναμένω από τον Κ. Μητσοτάκη και όλα τα κόμματα είναι αυτή τη φορά να καταδικάσουν χωρίς μισόλογα. Να ξέρουν όλοι: Η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει. Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει".

Απερίφραστη καταδίκη των κομμάτων

Σε ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται «Η επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ  Θεοδώρας Τζάκρη  είναι μια φασιστική, εγκληματική  πράξη, η οποία στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας. Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, και κάθε δημοκρατικός πολίτης, οφείλει να την  καταδικάσει κατηγορηματικά και έμπρακτα. Οι δράστες  της εμπρηστικής επίθεσης, πρέπει άμεσα να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν. Πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς, όμως, υπάρχει και ηθικός αυτουργός. Είναι ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του, που οργάνωναν εκστρατείες εκφοβισμού εναντίον βουλευτών.  Είναι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, που τόσον καιρό τώρα, με συστηματικά ψεύδη, ακραία διχαστικό λόγο και κατηγορίες περί «αντεθνικής στάσης» εναντίον όσων τάσσονται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, υποδαυλίζουν ένα κλίμα μίσους, βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές μέρες της Δεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του δεν πρέπει απλώς να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως το κήρυγμα μίσους, που τροφοδοτεί τους εγκληματίες».

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή κ. Τζάκρη.
Αυτές οι πρακτικές τις οποίες κάποιοι υπέθαλψαν στο παρελθόν σπάζοντας ο ίδιοι “το αυγό του φιδιού”, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική Ελλάδα. Αναμένουμε από την αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους δράστες», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «καταδικάζει και καταγγέλλει την επίθεση με βόμβες μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού Θεοδώρας Τζάκρη. Για τέτοιου είδους ενέργειες έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη εκείνες οι δυνάμεις, που αυτό το διάστημα δείχνουν ανοχή στην ακροδεξιά ρητορική, βία και δράση, αλλά και όσοι συγκυβέρνησαν με παρόμοιες δυνάμεις όλο αυτό το διάστημα».

«Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή Θ. Τζάκρη. Τα πάντα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και πρωτίστως, η ασφάλεια των πολιτών. Ζητάμε να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, όσοι ενέχονται σε πράξεις βίας, από όπου και αν προέρχονται και όχι η κυβέρνηση να "χαϊδεύει" τα αυτιά των αναρχικών ομάδων» τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Τζιτζικώστας: Απαράδεκτη η επίθεση στο σπίτι της βουλευτού

Την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργού Θεοδώρας Τζάκρη στα Γιαννιτσά καταδίκασε με ανάρτησή του στο twitter ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η επίθεση στο σπίτι της βουλευτού Θεοδώρας Τζάκρη είναι απαράδεκτη και την καταδικάζω απερίφραστα. Άλλο η διαφωνία και η διαφορετική άποψη και άλλο η βία και η στοχοποίηση οποιουδήποτε ανθρώπου. Στη Δημοκρατία χώρο έχουν μόνο τα επιχειρήματα και ο διάλογος ", έγραψε ο Α. Τζιτζικώστας.

Θεοδώρα Τζάκρη - tweet - Τζιτζικώστας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογέςΣήμερα 07:06 | Ειδήσεις

Αποκάλυψε ότι η πολιτική του φιλοδοξία είναι να κυβερνήσει 2 τετραετίες και χαρακτήρισε «βρώμικο» το πολιτικό σύστημα.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Χθες 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...Χθες 18:54 | Ειδήσεις

Έντονα αποδοκίμασε σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, το χθεσινό επεισόδιο με τη χειροδικία ανάμεσα στους βουλευτές των «Σπαρτιατών» και της Ελληνικής Λύσης. Πώς σχολίασε την απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει τους «Σπαρτιάτες» από τις Ευρωεκλογές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο