LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚόμματαΔημοσίευση: 13 Νοεμβρίου 2017 07:00 | Ανανέωση: 13 Νοεμβρίου 2017 21:11

Κεντροαριστερά: Μονομαχία Φώφης Γεννηματά – Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία

Τι συμφώνησαν οι δύο διεκδικητές. Αρχιζουν τα ραντεβού για "συμμαχίες" ενόψει β΄ γύρου. Τα αποτελέσματα και τα παράδοξα της κάλπης.

Γεννηματά - Ανδρουλάκης

Ξεκάθαρη ήταν η πρωτιά της Φώφης Γεννηματά στο πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναμετρηθεί στο β’ γύρο της διαδικασίας με τον δεύτερο σε ψήφους, Νίκο Ανδρουλάκη.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι συνεχάρησαν τους δύο νικητές, υπογραμμίζοντας την αξιοσημείωτη συμμετοχή του κοινού στη διαδικασία και τασσόμενοι υπέρ της ενότητας της παράταξης.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα αποτελέσματα, στο 96,3% των ψήφων, σε 202.825 απο το σύνολο των 210.505 ψήφων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πέραν των λευκών και των ακύρων, έλαβαν:

  1. Φώφη Γεννηματά: 83.146 ψήφους (41,38%)
  2. Νίκος Ανδρουλάκης: 49.852 ψήφους (24,81%)
  3. Γιώργος Καμίνης: 27.510 ψήφους (13,69%)
  4. Σταύρος Θεοδωράκης: 21.595 ψήφους (10,75%)
  5. Γιάννης Μανιάτης: 9.050 ψήφους (4,51%)
  6. Γιάννης Ραγκούσης: 4.876 ψήφους (2,13%)
  7. Κωνσταντίνος Γάτσιος: 3.428 ψήφους (1,71%)
  8. Απόστολος Πόντας: 1.083 ψήφους (0,54%)
  9. Δημήτρης Τζιώτης: 396 ψήφους (0,20%)

Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται σε λίγες ώρες.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας έγινε η πρώτη απευθείας επαφή των δύο μονομάχων για τον β΄ γύρο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε την Φώφη Γεννηματά για να την συγχαρεί για την πρωτιά της.

Το απόγευμα της Τρίτης στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Γιώργο Καμίνη που βρέθηκε στην τρίτη θέση της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν να γίνει την Πέμπτη το μεταξύ τους ντιμπέιτ, ενόψει της εκλογικής μάχης της Κυριακής 19 Νοεμβρίου, οπότε θα αναδειχθεί ο επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.   

Απο τα παράδοξα της διαδικασίας, ξεχωρίζει το ζευγάρι, που με το νυφικό και το γαμπριάτικο κοστούμι πήγε απο τον γάμο του στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσει. 

Φώφη Γεννηματά: βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη αλλαγή

Αργά τη νύχτα τοποθετήθηκε για τα αποτελέσματα των εκλογών η Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας τη συμμετοχή του κόσμου και τη στήριξη στο νέο φορέα.

«Οι 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες είναι συνιδρυτές στην μεγάλη Κεντροαριστερά. Έδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας. Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και αντίδρασης στην συντήρηση και τη λιτότητα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η ώρα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού ήρθε.

Κεντροαριστερά - υποψήφιοι - Γεννηματά - Μανιάτης - Καμίνης - Ραγκούσης

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά ΝΕΟ στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για την χώρα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά ευχαριστώντας όλους τους συνυποψήφιους της για τον αγώνα και την συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας.

«Είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα.

Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για το σημαντικό έργο της. Ευχαριστώ τους χιλιάδες εθελοντές που έδωσαν ζωή στην διαδικασία. Προχωράμε μαζί με αυτοπεποίθηση», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Νίκος Ανδρουλάκης: ηχηρό μήνυμα η συμμετοχή του κόσμου

«Χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας. Εμείς τώρα αρχίζουμε. Και ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς, για την επόμενη μέρα.

Είμαι εδώ για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης αλλά και της χώρας. Σας θέλω όλους δίπλα μου», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της ηγεσίας του νέου προοδευτικού φορέα.

Νίκος Ανδρουλάκης

«​Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Με την συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας», ανέφερε προσθέτοντας ότι οι προοδευτικοί πολίτες πήραν τον νέο φορέα στα χέρια τους.

«Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και τον καθέναν ξεχωριστά, μέσα από την καρδιά μου, που στάθηκαν ώρες στις ουρές για να δηλώσουν πως η Παράταξη είναι Εδώ», σημείωσε.

Έκανε άνοιγμα στους υπόλοιπους υποψηφίους για την επόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο «σε πείσμα όσων έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρουμε», όπως αναφέρει.

Γιώργος Καμίνης: όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη

Ο Γιώργος Καμίνης συνεχάρη όλους τους συνυποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν, ιδίως τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη καθώς και τον Νίκο Αλιβιζάτο για την άψογη διεξαγωγή της διαδικασίας της ψηφοφορίας. «Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Κεντροαριστερά - υποψήφιοι - Γεννηματά - Μανιάτης - Καμίνης - Ραγκούσης

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τις ευχαριστίες στους προοδευτικούς πολίτες «που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σήμερα. Οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, θα είναι παρόντες. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τους εκατοντάδες εθελοντές που μέσα σε λίγες εβδομάδες και σε δύσκολες συνθήκες, έδωσαν την ψυχή τους, για να δημιουργηθεί από το μηδέν μια νέα δυναμική. Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα», τόνισε .

Σταύρος Θεοδωράκης: συνεχίζεται ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα

«Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης», ανέφερε στο μήνυμά του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Κεντροαριστερά - Σταύρος θεοδωράκης

«Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψηφίους μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία», σημείωσε  και ευχαριστώντας την επιτροπή Αλιβιζάτου και όσους εργάστηκαν για τη διεξαγωγή της διαδικασίας ανέφερε:

«Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας».

«Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται», κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Γιάννης Μανιάτης: Νίκησε η Παράταξη

«Νίκησε η Παράταξη» δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης επισημαίνοντας ότι «οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας.

Ο προοδευτικός κόσμος, που στήριξε και συμμετείχε είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματος μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Κεντροαριστερά - υποψήφιοι - Γεννηματά - Μανιάτης - Καμίνης - Ραγκούσης

Συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για την άξια νίκη της και το Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών.« Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση μεταξύ συντρόφων ώστε να έχουμε το μέγιστο συλλογικό όφελος για την παράταξη», υπογράμμισε συγχαίροντας τους υπόλοιπους υποψηφίους που συμμετείχαν και τον Νίκο Αλιβιζάτο για την άψογη διαδικασία της ψηφοφορίας.

«Όλοι μαζί, με οδηγό τους 210.000 πολίτες, είμαστε οι συνιδρυτές του νέου φορέα. Μετά την εκλογή ηγεσίας, όλοι θα είμαστε παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια της Νέας Προοδευτικής Παράταξης», κατέληξε ο κ. Μανιάτης

Γιάννης Ραγκούσης: θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις

Κεντροαριστερά - υποψήφιοι - Γεννηματά - Μανιάτης - Καμίνης - Ραγκούσης

Τα συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση έδωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις», τόνισε, ευχαριστώντας όλους όσοι τον ψήφισαν.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τις εκλογές για τον νέο φορέα, σημείωναν ότι "oι ανοιχτές διαδικασίες στα κόμματα εδραιώνουν την Δημοκρατία και η μεγαλη συμμετοχή στην ψηφοφορία για την ιδρυση του νέου φορέα είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα. Η σημερινή διαδικασία, όμως, επιβεβαιώνει και κάτι ακόμη. Οτι μπορεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προσπαθεί με κάθε τρόπο να απομακρύνει τις εκλογές, αλλά οι πολίτες αξιοποιούν πια κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για να διατρανώσουν την επιθυμία τους να απομακρυνθούν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος το ταχύτερον δυνατόν από την εξουσία".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογέςΣήμερα 07:06 | Ειδήσεις

Αποκάλυψε ότι η πολιτική του φιλοδοξία είναι να κυβερνήσει 2 τετραετίες και χαρακτήρισε «βρώμικο» το πολιτικό σύστημα.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Χθες 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...Χθες 18:54 | Ειδήσεις

Έντονα αποδοκίμασε σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, το χθεσινό επεισόδιο με τη χειροδικία ανάμεσα στους βουλευτές των «Σπαρτιατών» και της Ελληνικής Λύσης. Πώς σχολίασε την απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει τους «Σπαρτιάτες» από τις Ευρωεκλογές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο