LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΓενικάΔημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2017 14:34

Πολιτική θύελλα για την “παραίτηση Κουρουμπλή”

Σάλο προκάλεσε πρωινή δήλωση του Υπ. Ναυτιλίας, την οποία έσπευσε να «ανασκευάσει». Πλήρης κάλυψη του από το Μαξίμου. Να παραιτηθεί ο Υπ. Ναυτιλίας ζητά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Κουρουμπλής - Σαρωνικός

Η ρύπανση των ακτών της Αττικής από την πετρελαιοκηλίδα που προέκυψε από την βύθιση του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», προκαλεί πολιτική θύελλα καθώς αρκετά 24ώρα μετά το συμβάν, η εικόνα στις ακτές της Αττικής γίνεται ολοένα και πιο γκρίζα, με τη ρύπανση να φτάνει πλέον ως και την Βούλα και να επεκτείνεται συνεχώς.

Πολιτικό θέμα προέκυψε με την πρόθεση παραίτησης του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον ίδιο να σπεύδει λίγο αργότερα να την αποδώσει σε λογοπαίγνιο.

Ο κ. Κουρουμπλής σε διαδοχικές του δηλώσεις τόνισε πως έχει ενημερώσει λεπτομερώς από την πρώτη στιγμή τον Πρωθυπουργό και τόνισε πως από την πρώτη στιγμή της συμμετοχής του στην Κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές πως η παραίτησή του είναι στη διακριτική ευχέρεια του κ. Τσίπρα.

Ερωτηθείς σχετικά διευκρίνισε, «η παραίτησή μου πάντοτε είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Έχουμε μιλήσει με τον Πρωθυπουργό για τα τεχνικά ζητήματα των προσπαθειών που γίνονται για τον καθαρισμό του Σαρωνικού. Από την 1η στιγμή της συμμετοχής μου στην Κυβέρνηση έχω καταστήσει σαφές πως η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή του».

Σαλαμίνα - ναυάγιο - καθαρισμός

Αργότερα όμως, σε διευκρινιστική δήλωση σημείωσε, μέσω ΑΠΕ, πως «ήταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι’ αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος από το πρωί περιοδεύει στις πληγείσες περιοχές ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να κάνει αποδεκτή την παραίτηση Κουρουμπλή.

«Υπάρχουν βαριές ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και διερωτήθηκε, «ποιος έκρινε ότι το καράβι ήταν αξιόπλοο; Γιατί άργησε αντιδράσει τόσο πολύ ο μηχανισμός; Πως γίνεται να βουλιάζει ένα καράβι σε συνθήκες νηνεμίας;»  

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή, δήλωσε ότι ο Υπουργός είπε το αυτονόητο, ενώ στη συνέχεια του πρόσφερε πλήρη κάλυψη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, χαρακτήρισε την όλη κατάσταση τσίρκο.

Tweet - Κικίλιας - Σαρωνικός - Κουρουμπλής

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σε tweet ανέφερε ότι «η παραίτηση Κουρουμπλή δεν ήταν λογοπαίγνιο. Ήταν ψευδαίσθηση».

Σε συνέντευξη του δε στο Πρώτο Πρόγραμμα, διερωτήθηκε «για ποιο λόγο ο κ Κουρουμπλής δεν διέκοψε το ταξίδι του στο εξωτερικό, για να έρθει και να αντιμετωπίσει ο ίδιος κατευθείαν αυτή την κατάσταση;» και αν «ενημέρωσε την κ. Γεννηματά και ο κ Μώραλης ο οποίος ήταν Παρών, ότι υπήρξε μια τεράστια καθυστέρηση και όσον αφορά την αντίδραση της πολιτείας, αλλά και όσον αφορά την ενημέρωση προς τους δήμους. Γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια αυτή την στιγμή από την τοπική αυτοδιοίκηση. Εκεί που πήγαμε υπήρξε μια προσπάθεια από εργαζομένους του δήμου να βοηθήσουν, αλλά όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση έχει ξεφύγει».

Tweet - Χρηστίδης - Σαρωνικός - Κουρουμπλής

Κουρουμπλής: βελτιώνεται η εικόνα στον Σαρωνικό

«'Έχουμε μία εικόνα βελτίωσης σημαντική. Η επιχείρηση απορρύπανσης συνεχίζεται με την ίδια ένταση, προκειμένου να έχουμε γρήγορο αποτέλεσμα και είμαι βέβαιος ότι με τους ρυθμούς που δουλεύουμε σε πολύ λίγες ημέρες θα έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος στο θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό.

Ο κ.Κουρουμπλής μαζί με τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Διονύση Καλαματιανό, τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Σταμάτιο Ράπτη και τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά Κωνσταντίνο Λεοντάρα, επισκέφθηκαν με σκάφος του λιμενικού σώματος παράκτιες περιοχές του Πειραιά, από την Πειραϊκή έως το Φλοίσβο, στην παραλία Μπάτη, όπου συνεχίζει να παρατηρείται, σε ορισμένα σημεία, διάσπαρτη θαλάσσια ρύπανση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό.

Ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή εκείνο που έχει πετύχει είναι η στεγανοποίηση του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου και εκτίμησε ότι εντός της ημέρας θα αρχίσει η απάντληση του πετρελαίου.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, γιατί ελέγχεις την πηγή της ρύπανσης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει επιστρατεύσει όλα τα μέσα που υπάρχουν στη χώρα, προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις αυτής της ρύπανσης.

Σαρωνικός - Μητσοτάκης

Τζανακόπουλος: Άμεση η κινητοποίηση Λιμενικού και Υπουργείου Ναυτιλίας

«Ήταν άμεση η κινητοποίηση του Λιμενικού και του υπουργείου Ναυτιλίας, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπήκε σε εφαρμογή 16 λεπτά μετά το συμβάν και κινητοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για το θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης στο Σαρωνικό, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm».

«Η προσπάθεια γίνεται από την πρώτη στιγμή, υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, έγινε άμεσα αίτημα και στη διεθνή οργάνωση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και μόλις έγινε αυτό εφικτό ενεργεί και ένα σκάφος το οποίο για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στις ελληνικές θάλασσες για την αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων και η στεγανοποίηση του πλοίου έγινε σχεδόν αμέσως», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε ότι είναι ένα μεγάλο ατύχημα που είναι αρκετά δύσκολο στη διαχείρισή του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Σε ερώτηση για τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι η παραίτησή του είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι ο υπουργός «είπε το αυτονόητο». Τόνισε επίσης πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη στο θέμα αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες δημάρχων επισήμανε ότι «εν μέσω μιας μεγάλης επιχειρησιακής προσπάθειας δεν προσφέρεται να αποδίδουμε ευθύνες στον έναν ή στον άλλον».

Φώφη Γεννηματά - Πειραιάς - μόλυνση - Σαρωνικός

Γεννηματά: τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης για την καταστροφή στον Σαρωνικό

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτή την οικολογική καταστροφή είναι τεράστιες. Τέσσερεις μέρες μετά, το ναυάγιο το πετρέλαιο έχει φτάσει στον Πειραιά και την Γλυφάδα πλησιάζει, την Βούλα, την Βουλιαγμένη και είναι απειλή για ολόκληρη την παραλιακή ζώνη. Διαβεβαίωναν οι συναρμόδιοι υπουργοί από την Τρίτη ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, έχει ελεγχθεί. Τόσες μέρες μετά προσπαθούν σήμερα να συντονιστούν», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Κουτσούμπας - Θεσσαλονίκη

Κουτσούμπας: το έγκλημα στον Σαρωνικό δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο

«Το ναυάγιο στη Σαλαμίνα, με την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε στο περιβάλλον και το λαό της Αττικής, είναι ο καθρέφτης της ανάπτυξης τους», αναφέρει σε δήλωση του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως προσθέτει ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, «απ’ τη μια διαχρονικές κυβερνητικές κορώνες για τον Πειραιά, ως “πύλη εισόδου” και “παγκόσμιο κόμβο” και απ’ την άλλη υπέργηρα πλοία, επιπλέοντα φέρετρα για τους εργαζόμενους, κατεστραμμένοι επαγγελματίες και ανυπαρξία στοιχειωδών κρατικών υποδομών για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος».

Σαρωνικός - ρύπανση

Φάμελλος: το πολύ σε έναν μήνα θα έχει γίνει η απορρύπανση των ακτών

«Για τον Σαρωνικό το βασικό αντικείμενο της αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Εμάς μας αφορά το θέμα της περιβαλλοντικής ευθύνης για την παράκτια ρύπανση», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον realfm 97,8.

Ο Σωκράτης Φάμελλος πρόσθεσε, «΄πεχουμε ήδη επιβάλει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στην παράκτια ζώνη της Σαλαμίνας και έχουμε ήδη ζητήσει την κάλυψη της περιβαλλοντικής ζημίας. Ουσιαστικά χρεώσαμε τα πρόστιμα. Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος είναι στη διάρκεια της σφράγισης του πλοίου και θα είναι και σήμερα».

Σαρωνικός - Σαλαμίνα - πετρέλαιο - βύθιση δεξαμενόπλοιου

Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ: Το μηχανοστάσιο του δεξαμενόπλοιου είχε ρήγματα, πρόχειρα μπαλωμένα

«Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουμε εμείς, στο μηχανοστάσιο υπήρξαν ρήγματα, τα οποία μάλιστα ήταν πρόχειρα μπαλωμένα για να καλυφθούν οι τρύπες», είπε στον realfm 97,8, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος.

«Την ώρα που υπήρξε η εισδοχή των υδάτων στο μηχανοστάσιο, το πλήρωμα ήταν μόνο δύο από τα έντεκα άτομα, οι εννέα δεν ήταν στο πλοίο, το επισημαίνουμε και αυτό» ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «χρειάζεται να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος ώστε να διευκρινιστούν οι αιτίες βύθισης του πλοίου».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις ΑρχέςΣήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Στις Αρχές παραδόθηκε το πόρισμα του ΥΠΕΣ για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού.

Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα”Σήμερα 16:31 | Ειδήσεις

Για ποια πρόσωπα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με το ''μπάζωμα των Τεμπών''.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01
00:04:02Αιφνιδιαστική εντολή ΓΕΕΘΑ για άσκηση “Πυρπολητής”21-03-2019 22:41 
00:02:39 
Παρατράγουδα «για την Μακεδονία» μετά τις αποδοκιμασίες στον Νίκο Παππά 21-03-2019 20:43
00:01:21 
Νέο ηχηρό “ράπισμα” των Αμερικανών στον Ερντογάν 21-03-2019 20:42
00:03:15 
Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου: “Καρφιά” και αιχμές… για όλους και για όλα 21-03-2019 20:41
00:01:26 
Μπαράζ «αερομαχιών» και έκτακτος «Πυρπολητής» μετά τις χειραψίες» Τσαβούσογλου – Κατρούγκαλου 21-03-2019 20:41
00:02:16 
Ευρω-επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα 21-03-2019 19:58
00:01:58 
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ21-03-2019 15:32
00:01:58 
Η «μάχη της ντουντούκας» μεταξύ Πολάκη-Γιαννακου έξω από το Υπ. Υγείας21-03-2019 13:46
00:00:48 
Σαμαράς: η όρθια και γαλάζια Ελλάδα «έρχεται»21-03-2019 13:42
00:02:40 
Μητσοτάκης: βαθιά ανήθικη η “τροπολογία Κουντουρά”21-03-2019 13:41
00:02:15 
Στηρίζουν οι ΗΠΑ τον άξονα Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου – Μήνυμα στην Άγκυρα21-03-2019 13:40
00:01:04 
Ζάεφ: Να απαντήσει η Ελλάδα αν ομιλείται η “μακεδονική γλώσσα” στο έδαφός της21-03-2019 13:40
00:07:31 
Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία σε ΝΑΤΟ και Αττάλεια21-03-2019 13:39
00:01:57 
Ο εκπρ. Τύπου της ΓΣΕΕ απαντά στις καταγγελίες του Χ. Κατσώτη21-03-2019 09:38
00:04:05 
Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεύτερο "ατόπημα" της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μέσα σε λίγους μήνες21-03-2019 08:55
00:00:21 
Ευρωβουλευτής της Χρονιάς η Μαρία Σπυράκη21-03-2019 06:21
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο