LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΛασιθίουΔημοσίευση: 06 Απριλίου 2024 12:47 | Ανανέωση: 06 Απριλίου 2024 13:09

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ένας τραυματίας στην εντατική και πολλές ζημιές (εικόνες)

Κατοικίες και υποδομές "σαρώνει" στο πέρασμά της η φωτιά στο Λασίθι. Κινητοποίηση αρχών και πολιτών για την αναχαίτιση.

Φωτιά - Ιεράπετρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά κοντά στην Ιεράπετρα Κρήτης η οποία ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου 06.04 και έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει τραυματιστεί ένα άτομο.

Όπως μεταδίδει ο συντάκτης του ΑΝΤ1 Σπύρος Λεβειδιώτης, πρόκειται για έναν 74χρονο με αναπνευστικά προβλήματα από το χωριό Μαύρος Κολύμπος ο οποίος υπέστη εγκαύματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος έφυγε από το χωριό κατά την εκκένωση, και εν συνεχεία επέστρεψε στο χωριό με πρόθεση να προστατέψει το σπίτι του. Ο άνδρας διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται προληπτικά διασωληνωμένος στη ΜΕΘ λόγω του ιστορικού του.

Φωτιά - Ιεράπετρα

Όπως είναι γνωστό, το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε κοντά στα Σχινοκάψαλα και προκάλεσε αρκετές ζημιές σε σπίτια. Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι έντασης μέχρι και 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Από την άλλη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα στο πύρινο μέτωπο στα δυτικά, προς την Ιεράπετρα, είναι βελτιωμένη.

Φωτιά - Ιεράπετρα

Φωτιά - Ιεράπετρα

Φωτιά - Ιεράπετρα

Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 130 πυροσβέστες με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 3 ελικόπτερα, τα οποία ωστόσο δυσκολεύονται να επιχειρήσουν λόγω των ανέμων.

Στην περιοχή έχει επίσης κινητοποιηθεί η Πολιτική Προστασία του δήμου Ιεράπετρας, ενώ δεκάδες εθελοντές έχουν επίσης σπεύσει να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Αντικείμενο της ανακριτικής έρευνας αποτελεί αυτή τη στιγμή το αν η πυρκαγιά προκλήθηκε από αμέλεια (π.χ. καύση χόρτων) ή με πρόθεση εμπρησμού.

Εικόνες και βίντεο: radiolasithi.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει ξυλοδαρμό από τον σύντροφο της (βίντεο)

Βραζιλία: Δολοφόνος πυροβολήθηκε 6 φορές σε δικαστήριο και επέζησε (βίντεο)

Αλεξανδρούπολη: η νηπιαγωγός, τα κλειδωμένα παιδιά σε σκοτεινή αποθήκη και η απάντηση του Δήμου

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο