LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 28 Οκτωβρίου 2023 11:23 | Ανανέωση: 28 Οκτωβρίου 2023 11:23

28η Οκτωβρίου: Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, παραγματοποιείται παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Πριν την έναρξη της παρέλασης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού. Η πομπή με την πρόεδρο της Δημοκρατίας σταμάτησε δεκάδες μέτρα πριν την εξέδρα των επισήμων και η κ. Σακελλαροπούλου και περπάτησε την απόσταση μέχρι την εξέδρα όπου την υποδέχθηκε ο αρχηγίς ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Την παρέλαση παρακολουθούν ο υπουργός Εθνικής Ανυνας Νίκος Δένδιας, ως εκπρόσωπους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Μιχάλης Γεωργάλλας, ο Γενικός Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ Σταύρος Καλαφάτης, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, η υφυπουργόςΤουρισμού Ελενα Ράπτη, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της " Ελληνικής Λύσης" Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρόεδρος της "ΝΙΚΗΣ" Δημήτρης Νατσιός, ο πρόεδρος των "ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ" Βασίλης Στίγκας, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστσς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ - ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επίδειξη που θα κάνει στο τέλος της παρέλασης ο σμηναγός Χρήστος Πάρις Χαρίτος με το μαχητικό αεροσκάφος F 16, μέλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων "ΖΕΥΣ" της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε live την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης η Τροχαία ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων, έτσι λοιπόν από τις 03.00 τα ξημερώματα και μέχρι το τέλος της παρέλασης, βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, στους εξής δρόμους της πόλης:

  • Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ. Γεωργίου.
  • Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  • Γ. Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ. Κυδωνιών.
  • 30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Μ. Μπότσαρη, 25ης Μαρτίου, Π. Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  • Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ. Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
  • Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου μέχρι τη Λ. Στρατού.
  • Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης.
  • Γκύζη, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Εθνικής Αντιστάσεως (Δήμος Καλαμαριάς), στο τμήμα της από Ερυθρού Σταυρού μέχρι Αιγαίου.

 Από τις 05.00 το πρωί και μέχρι το τέλος της παρέλασης, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

  • Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  • Γ. Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών.
  • 30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος της.

Από τις 07.00 το πρωί σταδιακά και μέχρι το τέλος της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε:

  • Μ. Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π. Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  • Στρατηγού Κακαβού.
  • Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ. Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
  • Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ. Κακαβού.
  • Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ. Νίκης.

Εκτός των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

  • Στο πάρκινγκ, που βρίσκεται πίσω από την εξέδρα των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν. Σουλιώτη, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2023 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2023.
  • Στρατηγού Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2023 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2023.
  • Αθαν. Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ. Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2023 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2023.
  • Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Δελφών μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2023 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2023.
  • Καραϊσκάκη, στο τμήμα της οδού από Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2023 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2023.

Ήδη πάντως, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αποκλείσει τις κάθετες οδούς της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ γερανός της Τροχαίας «σηκώνει» τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, ενώ, λόγω των παρελάσεων σε Δήμους και Δημοτικές Κοινότητες του Νομού, ενδέχεται να υπάρξουν μικρής έκτασης κυκλοφοριακά προβλήματα.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)12:58Μάτι: Η δικαστική απόφαση συνεχίζει να προκαλεί κόντρες12:44ΗΠΑ: Νέες συγκρούσεις και μεγάλη αστυνομική παρουσία στο UCLA (εικόνες)12:31Πάτρα – Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Παρέμβαση εισαγγελέα και προφυλακίσεις12:17Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων 12:04ΟΟΣΑ: Ανθεκτική παραμένει η ελληνική οικονομία 11:49Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής11:3610201 - ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία η γραμμή για την προστασία ανηλίκων11:23Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για 5χρονο που παρασύρθηκε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τη γιαγιά του11:09Ρέθυμνο: Ήταν έτοιμοι να πουλήσουν όπλα, σφαίρες, ναρκωτικά και…. χιλιάδες κροτίδες (εικόνες)10:56Ιωάννινα: Ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από καβγά10:42Τροχαίο στον ΒΟΑΚ με νεκρή συνεπιβάτη μοτοσικλέτας (εικόνες)10:28Χατζηδάκης - Διασύνδεση ταμειακών με POS: Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων συνδέθηκε 10:15Ο νέος Δικαστικός Χάρτης ψηφίστηκε από τη Βουλή10:01Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση09:47Champions League: Η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης από την Παρί Σεν Ζερμέν09:34Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ακόμη ένα άτομο 09:20Κοζάνη: Αγώνας δρόμου για αντίδοτο σε παιδί που κατανάλωσε φυτοφάρμακο09:07Διασύνδεση ταμειακών με POS: Οι επιχειρήσεις που παίρνουν επιπλέον παράταση08:54Πολ Όστερ: “Έφυγε” από τη ζωή ο Αμερικανός συγγραφέας08:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο