LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΧανιάΔημοσίευση: 02 Μαΐου 2024 09:35 | Ανανέωση: 02 Μαΐου 2024 10:56

Ρέθυμνο: Ήταν έτοιμοι να πουλήσουν όπλα, σφαίρες, ναρκωτικά και…. χιλιάδες κροτίδες (εικόνες)

Πώς κατάφερε η ΕΛΑΣ να εξαρθρώσει την εγκληματική αυτή οργάνωση. Τι βρέθηκε στην κατοχή των δραστών

εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στο Ρέθυμνο. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 12.872 φυσίγγια όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, 8.523 κροτίδες, είδη οπλισμού, μαχαίρια, κ.ά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου και των δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας όπλων, πυρομαχικών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, οργανώθηκε χθες (01.05.2024) αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου.

εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών

Ειδικότερα, κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στην παράνομη μεταφορά, διακίνηση και εμπορία όπλων, ειδών οπλισμού, πυρομαχικών, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων από τις αρχές του τρέχοντος έτους στο Ρέθυμνο.

εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που περιελάβανε έρευνες σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και σε εμπορικό κατάστημα των ανωτέρω ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 12.872 φυσίγγια όπλων διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 8.523 κροτίδες,
  • δέκα οκτώ συστοιχίες πυροτεχνημάτων,
  • δύο όπλα κρότου,
  • ένα πιστόλι τύπου replica,
  • τέσσερις γεμιστήρες πολεμικών τυφεκίων και πιστολιού,
  • μεταλλικά εξαρτήματα πολεμικών τυφεκίων,
  • δύο μαχαίρια και
  • τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων.
εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών

Επιπλέον, κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε έναν εκ των κατηγορουμένων και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση περί ναρκωτικών.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Άστατος με τοπικές βροχές τη Μεγάλη Πέμπτη

Πρωτομαγιά: Η πορεία στην Αθήνα και το μήνυμα για τη Γάζα (εικόνες)

ΚΥΣΕΑ: Η συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης υπό τον Μητσοτάκη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός - Παρασκευή: Νεφώσεις, σκόνη και άνοδος θερμοκρασίαςΧθες 16:23 | Ειδήσεις

Που ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Πόσο ψηλότερα θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου, η αξιολόγηση της Κυβέρνησης και που πάνε οι ψήφοι των ΣπαρτιατώνΧθες 17:21 | Ειδήσεις

Πως αξιολογούν οι πολίτες την Κυβέρνηση, οι δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών και το προφίλ της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Στον εισαγγελέα ο 50χρονος που μαχαίρωσε την εν διαστάσει σύζυγο τουΣήμερα 06:56 | Ειδήσεις

Που και πως συνελήφθη ο άνδρας, πολλές ώρες μετά την στυγερή δολοφονία στον δρόμο. Τρεις καταγγελίες σε βάρος του είχε κάνει το θύμα.

Παναθηναϊκός - Τερίμ: διαζύγιο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚΣήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Παρελθόν για το "τριφύλλι" αποτελεί από αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Φατίχ Τερίμ . Ποιός θα κάτσει στον πάγκο των "πράσινων" στο "ντέρμπι αιωνίων" και στον τελικό του Κυπέλλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κλιματική αλλαγή: Η Φλόριντα σβήνει κάθε αναφορά από τα επίσημα έγγραφα!07:04Γυναικοκτονία - Μενίδι: Στον εισαγγελέα ο 50χρονος που μαχαίρωσε την εν διαστάσει σύζυγο του06:50Παναθηναϊκός - Τερίμ: διαζύγιο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ06:37Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 174 σημεία06:23Καιρός - Παρασκευή: Νεφώσεις, σκόνη και άνοδος θερμοκρασίας06:09Βέλγιο: Καταγγελία σε ιερόδουλες που αρνούνται συχνά το σεξ με συγκεκριμένο πελάτη προβλέπει ο νέος νόμος 23:59Ρώμη – Τσιτσιπάς: Ήττα με ανατροπή από τον Τζάρι23:47“Pink Panthers”: Φωτογραφίες των δραστών που διέπρατταν διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία23:34Missing Alert για την εξαφάνιση 14χρονης23:21Forbes - Αντετοκούνμπο: Στην πρώτη πεντάδα των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών23:08Χαμάς κατά Μαχμούντ Αμπάς: Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα σχόλια του22:54Ευρωπαϊκή Ένωση - Μολδαβία: Δημοψήφισμα στις 20 Οκτωβρίου για την ένταξη της22:41Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Εύκολη νίκη για το “τριφύλλι”22:27Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία εμπορίου με την Τουρκία και επιβάλει δασμούς22:14Λονδίνο - Μπάκιγχαμ: Έκθεση με πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας22:00Χατζηδάκης: “Ναι ”σε Ταμείο Ανάκαμψης ΙΙ για να στηριχθούν οι πράσινες πολιτικές21:47Ο πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να επισκεφθεί την Τουρκία το 202521:33Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο – Ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια21:20Ενδοοικογενειακή βία: Σοκάρουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ21:06Αφρικανική σκόνη: Μέτρα προστασίας για ευπαθείς ομάδες20:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο