LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΗράκλειοΔημοσίευση: 21 Απριλίου 2023 20:49

Αρχαιοκαπηλία – Ηράκλειο: Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι

Οι τρεις από τους επτά κατηγορούμενους οδηγούνται στη φυλακή. Η τύχη των υπολοίπων.

Αρχαια - αρχαιοκαπηλία

(εικόνα αρχείου)

Στη φυλακή οδηγούνται άμεσα οι 3 από τους 7 συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνιάστηκε προ ημερών στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο 46χρονος ξυλουργός, ο 56χρονος πρώην λιμενικός και ο 39χρονος φούρναρης από τον Κρουσώνα.

Στον αντίποδα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι 4 που απολογήθηκαν σήμερα Παρασκευή: Πρόκειται για τον 72χρονο πρώην συνταξιούχο αρχαιοφύλακα, τον 69χρονο Ιταλό, έναν 46χρονο από τον Κρουσώνα κι έναν 27χρονο που είχε το ρόλο του διερμηνέα-μεταφραστή.

Ας σημειωθεί ότι ο 72χρονος συνταξιούχος αρχαιοφύλακας είναι ο μοναδικός κατηγορούμενος από τους «3» του φερόμενου ως βασικού «πυρήνα», ο οποίος δεν προφυλακίστηκε (οι άλλοι δύο είναι ο 46χρονος ξυλουργός κι ο 56χρονος πρώην λιμενικός). Στον 72χρονο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του. Εξάλλου, θα πρέπει να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

Ελεύθερος αφέθηκε και ο Ιταλός με 10.000 ευρώ εγγύηση ο οποίος ήρθε στην Κρήτη ως επίδοξος αγοραστής. Ελεύθεροι και ο βοσκός και ο διερμηνέας με περιοριστικούς όροους.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν για να απολογηθούν ο 44χρονος και ο 70χρονος οι οποίοι χθες Πέμπτη έθεσαν εαυτούς στη διάθεση της ανακρίτριας μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους.

Πηγή: neakriti.gr

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μυτιλήνη: προθεσμία να απολογηθεί η γυναίκα που έβαλε φωτιά στον σύζυγο της

Εκλογές: Βορίδης, Χατζηγιαννάκης και Λοβέρδος για την προκήρυξη και τις συνεργασίες (βίντεο)

Γιώργος Παπαδάκης: Οι ευχές των συνεργατών του για τη γιορτή του (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙσραήλ: Απομάκρυνση Παλαιστινίων από την Ράφα - Εμπλοκή στις διαβουλεύσεις για εκεχειρίαΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει επισήμως το Ισραήλ για την μετακίνηση Παλαιστινίων από την ανατολική Ράφα και τις αναφορές για επικείμενη "χερσαία επέμβαση". Πιέσεις σε οικογένειες ομήρων και έλλειψη τροφίμων.

Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήριΣήμερα 07:54 | Ειδήσεις

Πληροφορίες σε τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμμετοχή του Ταγίπ Ερντογάν στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της βυζαντινής μονής ως ισλαμικού τεμένους.

Πυρηνικά όπλα: Ο Πούτιν έδωσε εντολή για ασκήσεις και “προετοιμασία” του ΣτρατούΣήμερα 12:31 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Ρώσου προέδρου προς την Δύση. Τι αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Καταγγελία - Σέρρες: Πατριός βίαζε ανήλικη για 7 χρόνια!Σήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Σοκ προκαλούν όσα υποστηρίζουν στην καταγγελία τους το έφηβο σήμερα κορίτσι και η μητέρα του, κάνοντας λόγο για "εφιάλτη διαρκείας".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague - Final 4: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν “τελικούς” για την πρόκριση14:26Τένις: Σάκκαρη και Τσιτσιπάς έχασαν θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη14:12Σεισμός στην Ταϊβάν13:58Καταγγελία - Σέρρες: Πατριός βίαζε ανήλικη για 7 χρόνια!13:45Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα13:32Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα: Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά13:18Τήνος: Χόρεψε ζεϊμπέκικο, ραίνοντας με χαρτονομίσματα τον βιολιστή (βίντεο)13:04 Πυρηνικά όπλα: Ο Πούτιν έδωσε εντολή για ασκήσεις και “προετοιμασία” του Στρατού12:50Καλιφόρνια: Επέμβαση της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο USC 12:37Πρωτομαγιά: Πώς αμείβεται για τους εργαζομένους 12:23ΗΠΑ: Δασκάλα αποπλάνησε μαθητή δημοτικού, τρεις μήνες πριν παντρευτεί (εικόνες)12:09Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο καπετάνιος του “Τιτανικού” και ο... “βασιλιάς Θέοντεν”11:55Χεζμπολάχ: “Βροχή” ρουκετών εναντίον βάσης του ισραηλινού στρατού11:42Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς11:28Καλαμάτα: Πατέρας και κόρη τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα 11:15Αυτοκίνητο παρέσυρε 8χρονο - Ο οδηγός εγκατέλειψε τραυματισμένο το παιδί11:01Ενδοοικογενειακή βία: Χτύπησε την σύζυγο και δύο κόρες του, μετά την Ανάσταση10:47Άγιος Γεώργιος: Η ιστορία του και τα έθιμα ανά την Ελλάδα 10:34Καρκίνος πνεύμονα: αντιμετώπιση με Θωρακοσκοπική Χειρουργική VATS10:20Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του10:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο